Haftada 5 İş Günü - 225 Saate nasıl tamamlanır?

Gönderen Konu: Haftada 5 İş Günü - 225 Saate nasıl tamamlanır?  (Okunma sayısı 1754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı haloki

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
Herkese merhaba,

haftada 6 iş günü çalışan kişileri "Bordro Ayarları"ndan günlük çalışma saatini 7,5 yaparak kolayca puantaj hesaplatabiliyoruz. 26 Normal İş Günü, 4 Haftasonu tatili olarak.

Haftada 5 iş günü çalışan kişilerde ise kafam karıştı. 22 Normal iş günü ve 8 gün haftasonu tatili olduğu için "Bordro Ayarları"ndan çalışma saatini kaç seçmeliyim, fazla mesai ve izin günlerini doğru hesaplatabilmek için ne yapmalıyım işin içinden çıkamadım. Eğer yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olacağım.

Teşekkür ederim..

merek1983

  • Ziyaretçi
Ynt: Haftada 5 İş Günü - 225 Saate nasıl tamamlanır?
« Yanıtla #1 : 14.01.2012, 04:53 »
şimdi mavi yaka beyaz yaka ayrımını yaptın mı 

Anladığım kadarıyla bir taraf cumartesi dahil 26 gün Çalışıyor Yada Vardiyalı olarak (Mavi Yaka )
22 gün calısan ise beyaz yaka  Eyer Sistem Bu sekilse  onları cumartesi pazar tatil olarak gireceksin aynı calısma saati yazacaksın ama ücret kısmında hesaplamayı farklı yapacaksın

857 sayılı İş Kanunu'nun 63. maddesi, haftalık çalışma süresinin 45 saat olduğunu, aksi kararlaştırılmadıkça bu sürenin çalışma günlerine eşit olarak dağıtılacağını hükme bağlamaktadır. Buna göre, haftanın altı günü çalışılan bir işyerinde günlük çalışma süresi 7.5 saat olacaktır. SSK işlemlerinde ay 30 gün olarak dikkate alınmakta, dolayısıyla aylık çalışma süresi de 30x7.5=225 saat olarak uygulanmaktadır.

Hesaplama yöntemi budur bunun sendika hakları ve sosyal yardımlar + olarak hesaplanır

Yanı iki taraf içinde aynı hesaplayacaksın ama ücretler farklı olarak  ama beyaz yakalarda sirketler farklı uygulamaya gidebilir dilerlerse iş için kullanılmıyan +7,5 saat senelik izinlerinden yada kesilebilir yada iş veren bu saatleri personelden talep edebilir :)