MALİ MÜŞAVİR

Gönderen Konu: MALİ MÜŞAVİR  (Okunma sayısı 1270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erdem5079

  • Yeni Kullanıcı
  • *
  • Karma: 0
MALİ MÜŞAVİR
« : 01.01.2013, 20:53 »
SMMM Erdem Korkmaz
 
Adres Bilgileri   :   Türkiye - Kocaeli - Gebze
Cep Telefonu   :   90 (531) 026 24 88
E-Posta   :   erdemkorkmaz79@gmail.com

 Kişisel Bilgiler

Toplam Tecrübe   :   10 Yıl
Çalışma Durumu   :   Çalışıyorum
Eğitim Durumu   :   Üniversite (Mezun)
Medeni durumu   :   Evli
Askerlik Durumu   :   Yapıldı (20.07.2002)
   Uyruk   :   Türkiye
Doğum Tarihi   :   20.08.1979
Doğum Yeri   :   Türkiye - Tekirdağ
Sürücü Belgesi   :   B (2003)

 Eğitim Bilgileri

Üniversite (Lisans)   Trakya Üniversitesi
09.1997- 06.2001   İşletme Fakültesi, İşletme

Yabancı Dil

        Okuma   Yazma   Konuşma   Öğrenilen Yer
 İngilizce   İyi            İyi           Orta                    Yurt dışı   

 İş Tecrübesi

11.2009 - ...   DEMİR GRUP LTD   Kocaeli - Türkiye
   Mali İşler Müdürü   Tam Zamanlı
Nakit akış yönetimi, işletme sermayesi yönetimi ve bütçeleme için gereken alt yapıları oluşturuyor ve yönetiyorum. Aylık  bilanço ve gelir tablosunu hazırlıyor, kontrol ediyor ve kar/zarar tablosunu yönetim kuruluna sunuyorum.  Mizanı günlük olarak kontrol ediyor yanlış çalışan hesap varsa bunları düzeltiyorum. Muhtelif borç/alacak hesaplarını kontrol ediyor ve söz konusu hesaplarda bulunan bakiyelerin tahsilâtını sağlamaya çalışıyorum. Muhtelif borç/alacak hesaplarının 3'er aylık dönemlerde dökümlerini alarak tahsili mümkün görünmeyen borçları noter aracılığı ile ihtar ediyor ve avukata yönlendiriyorum. Muhtasar, KDV, Damga, Geçici vergi beyannamelerini hazırlıyor ve zamanında ilgili vergi dairesine yatırıyorum. Personel bordrolarını hazırlıyor ve SSK prim bildirgelerini gününde doğru olarak yatırıyorum. İthalat ve ihracaat işlemlerini gümrük müşavirimiz ile beraber takip ediyor ve malın maliyetini oluşturuyorum. Ay sonlarında gelir ve gider kalemlerine ait faiz ve kambiyo fişlerini hazırlıyor ve girişlerini yapıyorum. Ay sonlarında, o aya ait amortisman tablolarını sistemden hazırlıyorum. Sigorta poliçelerini takip edip zamanında yeniliyor ve primleri zamanında ödüyorum. Şirkete ve çalışanlara ait tüm masrafları takip ediyorum, doğru hesaplarda giderleştiriyorum. Tutulması zorunlu kanuni defterlerin (Defter-i Kebir, Yevmiye, Damga vergisi ve Envanter) noterden açılış ve kapanış tasdiklerini yaptırıyorum, defterleri tüm mevzuata uygun olarak tutulmasını sağlıyorum. 3'er aylık geçici vergi dönemlerinde ve kurumsal vergi döneminde bağımsız dış denetçilerin incelemelerinde kolaylık sağlamak üzere tüm hesapların kontrollerini yapıyorum, ilgili belgeleri teyit ettiriyor ve denetim dosyaları hazırlatıyorum. Yılsonu bilanço çalışmalarında tüm hesapların dökümünü sağlayarak iç kontrol yapıyor, ve yıllık kurumlar vergisi beyannamesini hazırlıyorum.

10.2008 - 11.2009   MUTLU AKÜ      
   Genel Muhasebe Uzmanı   Tam Zamanlı   
İlgili kurumlara karşı vergisel ve mali yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla genel ve maliyet muhasebesi süreçlerinin yürütülmesi sırasında tüm muhasebe fişlerinin tek düzen hesap planına ve vergi mevzuatına uygunluğunun kontrolü , ssk işlemlerinin takibi, aylık mizanların kontrolü ve mali tablolarının muhasebe ilkeleri, Türk ticaret kanunu, vergi kanunlarına uygun olarak zamanında hazırlanıp, rapor edilmesi, yönetimsel kararları desteklemek için ilgili departmanlarla gerekli analiz ve raporların gerçekleştirilmesinde aylık faaliyet ve yönetim raporları'nda mali işler müdürü'ne gerekli desteğin verilmesi ve mali işler ekibinin koordinasyonunun sağlanması, kuruluşun tüm duran varlık işlemlerinin muhasebeleşmesi, kontrolü, amortisman hesaplamalarının yapılması, devam eden yatırım hesaplarının takibi ve gereken aylık raporlamalarının yapılması konusunda muhasebe sorumlu'larına destek verilmesi, ithalat ve ihracat işlemlerinin muhasebe kayıtlarının yapılması ve doğacak KDV iade işlemlerinin takip edilerek mahsup işlemlerinin gerçekleştirilmesi, görevlerini yerine getirdim.

08.2002 - 10.2008   SMMM HAYRETTİN ÖMEROĞLU      
   Muhasebe Sorumlusu   Tam Zamanlı   
Vergi ve mevzuat konularında danışmanlık verdiğimiz mükelleflerimizin KDV, Muhtasar, Geçici Vergi, Yıllık Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin hazırlanması, SSK işlemlerinin takibi, muhasebe kayıtlarının tek düzen hesap planına göre tutulması, enflasyon düzeltmesi muhasebesi işlemlerinin ve diğer vergi ve mali konularda ki işlemlerin yapılmasını yürüttüm.

 Yetkinlikler

Bilgisayar bilgileri      Windows Office programları, Muhasebe programları olarak Mikro,
Mega, Orka, SAP, As400, Eta, Logo, Tiger, IAS kullandım.

Sertifika bilgileri    LOGO GO PLUS - 09.2012