VERİ TOPLAMLARI SORUNU ÇOKK ACİL...

Gönderen Konu: VERİ TOPLAMLARI SORUNU ÇOKK ACİL...  (Okunma sayısı 1937 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
VERİ TOPLAMLARI SORUNU ÇOKK ACİL...
« : 09.08.2011, 12:39 »
Veri toplamları yapılırken hiç olmadık saatte kullanıcının bir tanesi programa girince veri toplamları işi kilitlendi.Daha sonra işlem yarım kesilince malzemeler listesinde stok miktarlarının olmadığı görüldü.Çözümüde  malzeme veri toplamlarının yeniden çalıştırılırak düzelmesinin sağlanması.Ancak mevcut kayıtlara göre yeniden yapmaya başladığımızda hesaplamamıza göre 15 gün civarında sürecek bir durum.İzle seçenekler thread i 16 yaptım gene de hızlanma olmadı.Bu düzeltmeyi sql script ile yapmak mümkün değil mi ? Malzeme veri toplamlarında 13.000 adet yaklaşık stok var.Server 2008 standart v e 8gb bellek var.Bu donanım ile 15 gün sürecek gibi duruyor.Ayrıca dün akşamdan her ihtimale karşı belki ilerlerse hızlanır diyerek toplamları çalışır bıraktım 500-600 kayıt sonra c diskinde 200gb boş alanı log dosyası doldurmuş.Bu sefer program dahi girilmiyor.Neyseki log dosyasını trancate ettik programa giriliyor ancak stok miktarlarımız yok.DUrumumuz çok acil.LütfenYardım edecek arkadaş varsa fikirlerini bekliyoruz.Teşekkürler.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: VERİ TOPLAMLARI SORUNU ÇOKK ACİL...
« Yanıtla #1 : 09.08.2011, 18:16 »
Sorunumu okuyarak yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.Sorunumuz Çözüldü.

Çevrimdışı yejan

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Ağızdan çıkan söz namludan çıkan kurşun gibidir.
« Yanıtla #2 : 10.08.2011, 13:42 »
Sorunumu okuyarak yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.Sorunumuz Çözüldü.

Sorun çözüldügüne göre benim okumama gerek yok yani :)

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #3 : 10.08.2011, 15:56 »
" .... 15 gün civarında sürecek bir durum."
nasıl olduda 1 gün bile sürmeden bitti merak konusu. :)
Ne olduda çözüldü paylaşırsanız sadece sorunların değil çözümlerinde paylaşıldığı bir ortama katkınız olur.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 11.08.2011, 01:19 »
Evet 15 günnn....  12.865 adet stok var.  5-6 saatte   250 adet i kontrol etmişti buda hesaplama yapıldığında yaklaşık 13-14-15 gün civarı süre yapıyor.Birde en kötü tarafı  log dosyası  250 adet stok ta  180gb  artmıştı.Yani 15 gün diye bişi sözkonusu da olamıyordu.Server diskleri full olduğu için veri toplamları işlemi yarım kesiliyordu.Ve 2 gün tam bir çıkmaz yaşadık.Mecburen sistemi off  edip pazartesi - salı çalışmayı kestik.Çözümü öğrenene kadar.Bu arada  server oldukça iyi donanım sayılır orta seviye için daha öncede dediğim gibi 8gb bellek ve iyi bir cpu.Bu arada go 2.07.00.00 versiyon ve programın hiç bir yerinde yaklaşık 10 kullanıcı remoteAp  kullanmalarına rağmen herhangi bir performans sorunu yada takılma olmadan çalışan bir sistem.Ama veri toplamlarında çakılan bir durum.Mantık olarak database te herhangi bir hata olmamasına rağmen  daha önce de  bu sorunu mutlaka yaşayıp çözümü  SQL  script ile çözülmüştür diye düşündüm o eksende çözüm aramaya çalıştım.Ama hiç bir yerden sonuç alamadım.Taaki  bir dostum kulağıma şöyle bir öneri getirene kadar.Malzemeler veri toplamları çalıştırılırken filtre ekranında  kart grup  sayısını mümkün olduğunca yüksek olarak seçin dediler ( muhtemelen LOGO dan fısıldanmış bir öneri ) .Önce  1  olan rakamı  1.000 yaptım  bir müddet bekletti ve ne olduğunu anlayamadığım için ( çünkü sayan herhangi  bir şey yoktu ekranda  sadece işlem yapılıyor vardı ) kesmek zorunda kaldım.2. denemem de rakamı 5.000 e aldım ve  30dk ile 45 dk arası bir zaman bekledim ( nasılsa olmayacak diye saat tutmadım çünkü :) ) Ama sonuç muhteşemdi.Veri toplamları işini tamamladı ve sorunumuz ortadan kalktı.Yani çok ufak bir sihirbazlık bilgisi sonuçu getirdi bize.Ama  hala bu kadar basit bir sorun olup bu kadar uğraştıran ve bu kadar basit çözümü olan bir durum ile kimsenin karşılaşmamış olup kart grup sayısını arttır dememelerine de  içerlemedim değil.Benim yaşadıklarım 2 gün boyunca  bu durum.Herkese  kolay gelsin.Paylaştım çoğalsın umarım.:)

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #5 : 11.08.2011, 08:08 »
Ne yalan söyleyeyim ilk defa duydum "kart grup sayısını arttır ".

log dosyası 180 gb demişsin, yedek almakta sıkıntı ola bilecekse Veritabanın Shrink Edilmesi gereke bilir.
geçmiş olsun.

Çevrimdışı sanalplus

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 11.08.2011, 11:36 »
Log  dosyas  180gb  ama sadece 250 adet kadar stok kartını kontrol ettiğinde .Zaten ilerleme şansı olsa çok daha yukarılara çıkacaktı log dosyası boyutu.Bu arada  database dosyası boyutu artmıyor sadece log dosyası boyutu artıyordu.Onuda  trancate ederek 1.024kb a  düşürmek mümkün oluyor . Kart grup sayısı diye bir filtre  ...

Çevrimdışı greennek

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 09.09.2011, 16:04 »
Kart grup sayısını 1000 verdiğinizde 1000 tane kart için tek bir sorgu çalıştırır.1 verdiğinizde her bir malzeme kartı için tek bir sorgu çalışmakta.Bu da performansı açık bir şekilde etkilemektedir.