AMBAR DURUMU ACİLLL

Gönderen Konu: AMBAR DURUMU ACİLLL  (Okunma sayısı 1080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozturk38

• Yeni Kullanıcı
  • *
AMBAR DURUMU ACİLLL
« : 23.10.2011, 22:27 »
Arkadaşlar ilk olarak satış yada alış siparişi oluşturduğumda rezerve evet dediğim halde fiili ve gerçek stok miktarlarında değişiklik olmuyor yani fiili ve gerçek stok sayısı aynı ikinci olarakta inşaat firmasıyız ve  şantiyelere gönderilen malzemeleri takip edebilmek için herbir şantiye için ambar oluşturduk bu şekilde takip edebiliyoruz ancak şantiyeler arasında yaptığımız malzeme transferleri sırasında örneğin A şantiyesinde olan 10 adet stogumun 5 tanesini B şantiyesine aktardım ancak A şantiyesi için gerekli olan miktar 10 gerekli olan miktar ve aktarma yaptığım için A şantiyesi için eksik  eksilen  miktarı nasıl takip edebilirim. acil yardımcı olursanız çok sevinirim

Çevrimdışı dagyeli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: AMBAR DURUMU ACİLLL
« Yanıtla #1 : 24.10.2011, 00:42 »
ozturk38, sipariş onay durumunu kontrol et, "öneri" durumundan "sevkedilebilir" durumuna alman lazım ki gerçek stok değişsin,
ambarlarda stok takibi yapabilmek için ise, stok kartı içerisinde veya kart üzerinde sağ tuş ambar parametreleri seçeneğinden yapabilirsin, tabi aynı şekilde "diğer işlemler" menüsüden stok seviye kontrollerini ayarlaman lazım..

Çevrimdışı ozturk38

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 24.10.2011, 11:01 »
öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Biraz acemice yapıyorum bu işi örneğin elimde bulunan 50 adet x adında stoktan 25 tanesi A şantiyesinde 25 tanesi tanesi B şantiyesinde ben B şantiyesinden 3 adeti A şantiyesine aktardım B şantiyesinde eksilen 3 adet stoğu nerde takip edcem yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #3 : 24.10.2011, 12:10 »
Fiş harekete yada (rezerve) donusmedigi surece de Stogunuzu etkilemicektir

Çevrimdışı ofenX

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 25.10.2011, 09:35 »
Merhaba,
Biraz acemice yapıyorum bu işi örneğin elimde bulunan 50 adet x adında stoktan 25 tanesi A şantiyesinde 25 tanesi tanesi B şantiyesinde ben B şantiyesinden 3 adeti A şantiyesine aktardım B şantiyesinde eksilen 3 adet stoğu nerde takip edcem yardımcı olursanız çok sevinirim.
Üst mesajalarda dagyeli arkadaşımız zaten nasıl yapacağınızı söylemiş. Bahsettiği yere gelince Stok Azami, asgari gerekiyorsa güvenlik miktarlarını yazıyorsunuz. Mesela azamiye 500 yazdınız. Asgari ye 25 yazdınız. Alttaki asgari Asgari Stok Seviyesi Kontrolü kısmına kullanıcı uyarılacak seçseniz. Ve elinizde 35 birim x malı varken. Gidip bir ambar fişi kesip 12 tane eklerseniz kaydederken sizi uyaracaktır. 
Bu ayarları her ambar için yapacaksınız.
Rapor olarak da almak isterseniz.  Stok /Dökümler/Malzeme Ambar Seviye Kontrol Raporu kısmını kullanabilirsiniz. Ancak bu raporu kullanmak için yukarıda belirtilen şekilde asgari, azami miktarları önceden tanımlamanız lazım.
İyi çalışmalar.