ürün grup kodu ve carilere göre iskonto

Gönderen Konu: ürün grup kodu ve carilere göre iskonto  (Okunma sayısı 2273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
ürün grup kodu ve carilere göre iskonto
« : 06.02.2012, 23:46 »
Merhaba arkadaşlar,
Logo Go plus kullanıyoruz, müşterilerimizin farklı ürün grup larında farklı iskontoları var, şöyleki;

A müşterisinin 20 grup kodlu ürünlerde %18 iskontosu var iken aynı müşterinin 43 grup kodlu ürünlerde %22 iskontosu var
B müşterisinin 20 grup kodlu ürünlerde % 25 iskontosu var iken aynı müşterinin 43 grup kodlu ürünlerde %17 iskontosu var

Ben sisteme müşteri iskontalarını ürün grubuna göre % cinsinden tanıtmak istiyorum, ki fatura keserken müşterinin iskontoları aldığı ürüne göre otomatik gelsin( şu an elle giriliyor) Carilere fiyat atayabildim ama % cinsinden iskonto tanımlayamadım, nasıl yapabilirim?
Acil yardıma ihtiyacım var. Teşekkürler.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Ynt: ürün grup kodu ve carilere göre iskonto
« Yanıtla #1 : 06.02.2012, 23:51 »
Ben bu soruyu bir yerlerden hatırlıyorum...:)

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #2 : 06.02.2012, 23:54 »
Formuller ve fonksiyon alanlarını kullanın .

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #3 : 06.02.2012, 23:56 »
Satırlara göre satış koşulları uygulamanız gerekiyor , nasıl yapılacağını kısaca anlatayım ; iskontolar için ödeme planları tanımlamalısınız...Koşul tanımlama bölümünde ; Stok , Cari kriterlerini verirken , ödeme planı bölümüne de ödeme planının kodunu yazmalısınız...Ayrıca Ticari Sistem yönetim parametrelerin koşul uygulanacak fiş türlerini seçmelisiniz...deneme yanılma ile sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum...

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 07.02.2012, 00:02 »
Ersoy Bey, sanırım düşündüğüm Ersoy Bey siniz :). Bu satır meselesini anlayamadım, satır = ??  faturadaki normal satırlardan mı söz ediyoruz.Logo konusunda deneyimsiz/bilgisiz olmakla birlikte, çok meraklı olduğumu gözönünde bulundurun lütfen :).

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #5 : 07.02.2012, 00:06 »
Evet , doğru tahmin...

Fiş içerisindeki stok satırlarını kast ediyoruz...2 türlü koşul vardır...satırlara uygulanan koşullar ve fiş geneline tüm stokların altına uygulanan koşullar...

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 07.02.2012, 00:09 »
Peki bunu bi örnek üzerinde açıklamanız mümkün mü ?

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 07.02.2012, 00:13 »
Birde galiba ben soruyu eksik soruyorum. Bu işlemlere ihtiyaç duymamın sebebi, irsaliye yada fatura ekranında iskontoların otomatik gelmesi, yani ben ürün barkod unu okuttuğum da, fatura ya iskontolu fiyat gelsin istiyorum, yada irsaliye faturalandırılırken fiyatlar iskontolu bişeklde gelmeli.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #8 : 07.02.2012, 00:14 »
Bu konunun örneği zaten konuyu bitirir , demem o ki uzun bir mevzuu geniş bir zaman lazım , konu hakkında Logo Merkezden destek isteyebilirsiniz , onlar sizi yönlendirecektir Acil dediğiniz için sizi ancak bu şekil de yönlendirebiliyorum...Konu ile alakalı geniş bir örnek bulabilme ihtimaliniz çok zayıf...tamamen danışmanlık konusu...

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #9 : 07.02.2012, 00:18 »
Kusura bakmayın ama müşterilerinize karşı çok esneksiniz , bu esnekliğin cefasını kendinizi kasarak ödeyeceksiniz ve ne kadar olasılık var ise okadar koşul tanımlayacaksınız..bunun başka yolu yok...yada esenkliklerinizi sipariş aşamasında daraltacaksınız , stok gruplarına göre fatura keseceksiniz...Yada POS sistemi NCR kasa düzeni düşünmenizde gerekebilir...3.cü parti Logo ya entegre bir yazılım düşünmeniz de gerekebilir...

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 07.02.2012, 00:30 »
Esneklik konusunda %100 haklısınız Ersoy Bey, fakat malesef değişebilecek bir durum değil. Gerek yıllardır aynı müşterilerle yapılan ticaret alışkanlıkları, gerekse piyasadaki rakiplerle başa çıkmak adına yapılan ürün bazında özel iskontolar, bu karışıklığı bir noktada zorunlu kılıyor. Neyse konumuza dönelim ( yarama tuz bastınız:) )

Şu ana kadar yazılanlardan anlıyorum ki, ben müşterilerime ürün grubuna göre % cinsinden iskonto tanımlayabiliyorum. Böylece genel fiyat listem değiştiğinde, herbir müşterinin iskontosu ile tek tek uğraşmama gerek kalmıyor. Ayrıca ürün barkod larını okuttuğumda hangi müşterinin fatura sayfasında isem o müşterinin iskontolu fiyatları otomatik gelebiliyor.

Ben konuya ciddi vakit ayırırsam, bu istediklerim Logo Go plus ile olabiliyor. Doğru mu anlamışım Ersoy Bey ?

Çevrimdışı Yitik

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #11 : 07.02.2012, 10:45 »
http://www.logodestek.gen.tr/index.php?topic=9902
Bu linkte satış koşulları ile ilgili bir örnek vardı

Teşekkür ederim, şu an logo karşımda deneme yanılma yoluyla bişeyler yapmaya çalışıyorum :).