Merhaba,
şimdi sana güzel bir tavsiye vereyim
1 Kutuda 10 adet ürün var doğrumu
10 adet 1 Kutu seklinde yaparsa daha iyi olur
muhtemelen
Gelen Ürün Koli Yada palet olarak geliyor yada kutu
1 Palet 72 koli = 1 koli 10 adet ürün seklinde tabi bu stok kartlarını birbirlerine bağlaman lazım
çünkü her biri farklı bir stok
stok kartlarını bulamadıysan bu işe yaramaz 00,6 gibi rakamlar alırsın
merek1983 bu mesajı atarken kafanız güzel miydi? Yoksa: "Herkes mesaj atıyor. Ben de bir mesaj atmış bulunayım" şeklinde mi düşündünüz?
Her biri farklı bir stok, stok kartlarını bulamadıysan bu işe yaramaz derken ne kastettiğinizi bir türlü anlayamadım.
seri lot uygulamaları buna en iyi örneklerdir bir incele derim
Bu tavsiyeniz de bence arkadaşın kafasını karıştırmaktan, boşa kürek sallamasından başka bir işe yaramayacaktır. 5 top kablo alan bir işyerinde, 1. top 560 metre, 2. top 580 metre, 3. top 560 metre, 4.top 590 metre, 5. top 575 metre olarak girilmesi gereken ve bu toplardan gerektiğinde 1. toptan 100 metre, 2. toptan 150 metre, 1. toptan 200 metre satıldığında satılan ve kalan miktarı takip etmek için kullanılır.
Başka bir örnek vermek gerekirse makarna üretimi yapan bir fabrikada Gelen 5 kamyon buğdaya farklı bir lot numarası vererek. Üretim anında veya ürün satışa verildikten sonra ürünün kalitesinde bir problem olursa o bozuk ürünün lot numarasından hangi kamyondaki buğdayda bozulma olduğunu, hangi üreticiden alındığını tespit etmek için kullanılabilir.
Şimdi arkadaşın sorununa gelince:
Stoklarının ve birimlerinin yapısını bilmediğim için hayali gideceğim.
Şu an kullandığı stokun ana biriminin KUTU olduğunu varsayarsak,
Yeni bir birim seti oluşturup, İçeriğine
ana birim KUTU
2. birim ADET ve adetin çevrim birimine 10 Adet = 1 Kutu şeklinde düzeltmesi lazım.
Normalde ben ana birim adet, 2. birim kutu aç derdim. Ama biraz sonra bir problem çıkacaktır. Onu sonra açıklayacağım.
Bu şekilde birim setimizi ekledikten sonra Yeni bir stok kartı açıp birim setini yukarıda tanımladığınız birim setini tanımlarsınız. Stok kartının içinde eğer bu stok kartı 1 kutu =10 adet değil de 15 adet se bunu da bu stok kartının içinde tanımlayabilirsiniz.
Stok kartınınızı da tanımladınız şimdi iş kaldı eski stokunuzun içini boşaltıp, yeni stok kartına aktarmak ve sonrasında eski stok kartınızın statüsünü kullanım dışı yapıp silmek. Bunu daha önce bir öneri ile http://www.logodestek.gen.tr/index.php?topic=3064.0 linkinde yazmıştım.
Buraya kadar geldikten sonra: Stok/İşlemler/Malzeme Hareket Aktarımı bölümüne giderek stoklarınızı otomatik olarak aktarabilirsiniz.
Sorunu açıklayacağım dediğim sorun şuydu. Eğer yeni birimi adet, kutu şeklinde yapsaydık. Aktarımda ana birim kutu , yeni stokta adet e denk gelecekti. Böylece fiyatlar allak bullak olacaktı. O yüzden ilgili birimi denk getirmek zorundayız.
Bu şekil kaç tane stok kartınız var, kullandığınız birim setinin yapısının nasıl olduğunu bilmediğimiz için hayali bir senaryoya göre işlem yaptım. Umarım işinize yarar.
İyi çalışmalar.