Muhasebe devri

Gönderen Konu: Muhasebe devri  (Okunma sayısı 1052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı msetr

• Yeni Kullanıcı
  • *
Muhasebe devri
« : 01.04.2012, 15:41 »
Muhasebe devrini yaptığımda şöyle bir sıkıntı oldu.

303 krediler hesabı var. Bakiyeleri ana hesaplara attı alt hesapta kayıt yok.

Şöyleki;
303.01            xxx banka      100
303.xxx.001     1 Nolu kredi    boş
303.xxx.002     2 Nolu kredi    boş   

Üst hesaptaki rakam alt hesaplardaki olması gereken rakamların toplamına eşit.
Muhasebe açılış fişden baktığımda rakamlar alt hesaplara atılmış gözüküyor. Ama hesap planından bakınca alt hesaplar boş.

Yanlız şöyle bir sıkıntı var. Muhasebe açılış fişinde hesap kodu var ama hesap adı boş gözüküyor. Ben yılbaşında firma kopyala yapmıştım. Eski firmada sonradan hesap planında hesap açtım. Yeni firmaya eski firmadan veri dışarı aktardan hesap planını aktardım xml olarak. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba. Diğer hesaplarda sorun yok sadece sonradan açtıklarımda var.

İkinci sorumda

Cari hesap devrinde açılış fişi 3-4 satır olarak atıyor. Bunu tek satır olarak atabilirmiyiz.

Çevrimdışı FrhtK

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: Muhasebe devri
« Yanıtla #1 : 01.04.2012, 19:11 »
Merhaba,

Öncelikle Şunu Söyleyeyim, Hesap Planında Bir Üst Hesabı Seçip Kayıt Yapmanıza Program İzin Vermez Anladığım Kadarıyla Siz 303.01 Nolu Hesabın Alt Hesaplarını Sonradan Açtınız. Normalde Program Hareket Görmüş Hesabın Altına Alt Hesap Açmaya İzin Vermez Ama Siz Bunu Dışarıdan Veri Aktarımı İle Yaptığınız İçin Kabul Edebilir. Fakat Bu Durumda Eski Hareketlerle Yeni Hareketlerin Raporlanması Konusunda Sıkıntılar Ortaya Çıkacaktır. Size Tavsiyem Hesap Planında Geçici Bir Hesap Açın 900'lü Olabilir. Bu Şekilde Problem Olan Hesapların İçerisindeki Hareketleri Buraya Aktarın. Daha Sonra 303.'lü Hesabın Alt Hesaplarına Hareketleri Geri Alın.

İkinci Sorunuza Cevap Olarakta;

Cari Hesapları Muhasebeleştirirken Bir Kaç Cari Hesabı Tek Muhasebe Hesabı Altında Muhasebeleştiriyorsanız, Böyle Ayrı Yazma Söz Konusu Olacaktır.

Çevrimdışı msetr

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Muhasebe devri
« Yanıtla #2 : 04.04.2012, 19:22 »
Ferhat Bey;

Cevabınız için teşekkürler.

Muhasebe hesap planında gözükmeyen bakiyeler için şöyle bir çözüm buldum.
Açılış fişine girip hesap adı üstünde f10 yapıp tektek seçerek fişi tekrar kaydettiğimde olması gereken hesaplara atıyor.

Cari ile ilgili sorduğum işlem. Muhasebe modülde değil cari modla alakalı sormuştum. Herhalde oda farklı id türü işlemlerinden kaynaklanıyor.