Logo da stok kartı miktarının artması sıkıntı yaratır mı?

Gönderen Konu: Logo da stok kartı miktarının artması sıkıntı yaratır mı?  (Okunma sayısı 954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengizates

• Yeni Kullanıcı
  • *
16 kullanıcı sayısı ile çalışan programımızda toplam 30 bin kalem ürün bulunmaktadır. Kayıt sayımızı (stok kartı adedini) 70 binlere çıkartmamız, database açısından sıkıntı yaratır mı? Her senenin 9. ayından sonra ki çalışmalarımızda sistem açısından rahatsız edici bir yavaşlama bu yüzden ortaya çıkar mı?

Senenin 6. ayından sonra düzenli olarak (periyodik) bakım menülerinin çalıştırılmasının db indexleri üzerinde olumlu etkisi olur mu?

Sistem hardware ve  veya software üzerine tavsiyeleriniz varsa (hem stabil güvenli hem de hız açısından) aktarabilirseniz memnun oluruz. İyi çalışmalar dileğiyle.
« Son Düzenleme: 19.04.2012, 14:05 Gönderen: cengizates »

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
RAID5 + 15 K disk yada SSD ,64 bit işletim sistemi ,8 yada 16 GB bellek 1333 yada 1600 MHZ E 6000 Serisi yada üzeri işlemci ,Gigabit çift ethernet ,gigabit management switch,Mümkünse Sunucu Standalone ve DC'ye member ,client tarafida onemli ,gigabit ethernet en az 512 MB ekran kartı ,I serisi işlemci ve en az 4 GB bellek .

Çevrimdışı cengizates

• Yeni Kullanıcı
  • *
Aşağıdaki metne ulaştım ama sanırım bu işlemleri logo zaten bizden önce öndeğer olarak SQL Server a tanımlamıştır diye düşünüyorum. Ben şöyle düşünüyorum fakat uzman değilim, billmiyorum, sanırım stok kartı için bir limit yok logoda. Ve ben stok kartlarımı, resimlerle aşırı derecede şişirmezsem, stok sayımı, bana yetecek kadar ve daha fazlası şeklinde rahatlıkla artırabileceğim. Sistemde hareketlerde, raporlarda, muhasebeleştirmede bir yavaşlama yaşamayacağımı düşünüyorum. Aksi bir durum olur diyorsanız lütfen uyarın.

----------------------------
"Performans arttırmak ve SQL Server’ın fiziksel belleği en etkin şekilde utilize etmesini sağlamak için BOOT.INI dosyasında /PAE anahtarını kullanabilirsiniz. Unutmayalım ki bu işlem sadece 32 bitlik platformlarda uygulanabiliyor. /PAE anahtarının kullanımı ve SQL Server yapılandırma ayarları içinde bulunan “Use AWE to allocate memory” seçeneğini açarak, daha iyi sorgu performansı elde edebilirsiniz. AWE alokasyonu için Server Properties bölümünden Memory bölümüne geçerek seçeneği işaretlemeniz yeterli."
---------------------------
« Son Düzenleme: 19.04.2012, 19:09 Gönderen: cengizates »