satın alınan malzeme sayısı siparişten az olduğu zaman negatif seviye sorunu

Gönderen Konu: satın alınan malzeme sayısı siparişten az olduğu zaman negatif seviye sorunu  (Okunma sayısı 1507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NHTBLKBS

• Yeni Kullanıcı
  • *

merhaba arkadaşlar şu sorunuma yardımcı olursanız çok memnun olurum ; satmış olduğumuz ürünlerden birinden farklı kişilere sipariş oluşturduğumuzda siparişten dolayı gerçek stok( -) seviyeye geliyor burda sorun yok ancak malzeme gerçek stok ( -5 ) iken malzemeden 2 adet giriş yaptığım zaman gerçek stok(-3) diyor malzemeyi sattırmıyor illede( -) olan miktarın tamamlanmasını istiyor nasıl bir çözüm bulabiliriz şimdiden teşekür ederim.

Çevrimdışı FrhtK

• Logo Kullanıcısı
  • **
Tam Olarak Anlatmak İstediğinizi Anlamadım. Ama Bence Aşağıdaki Bilgi;
Menü==> Diğer İşlemler==>Çalışma Bilgileri==>Stok
 + Negatif Stok Seviyesi Kontrolü : ( Kontrol Ediniz )
 + Stok Seviye Kontrolleri            : (Kontrol Ediniz )

Problem Çözülecektir.

Çevrimdışı NHTBLKBS

• Yeni Kullanıcı
  • *
malzemelere  fiili stokta negatif seviye kontrolunde satış yapılırken  işlem durdurulacak ayarlı  bundan yana sorun yok ancak bir üründen 4 adet sipariş aldığım zaman ürünün gerçek stoğu   -4 oluyor zaten fiili stoğu boş  malzemeden 2 adet satınaldığımda 2adet daha satın almazsam elimdeki bu ikisini de sattırmıyor

Çevrimdışı FrhtK

• Logo Kullanıcısı
  • **
Arkadaşım Yanlış mı Anladım:
Şimdi Senin Elindeki Stok Miktarı Gerçek Stok:0   Fiili Stok:0
Sen 4 Adet Sipariş Girdiğin Zaman  Stok Miktarın Gerçek Stok: -4 Fiili Stok:0 Oluyor.
Daha Sonra 2 Adet Alım Yapıyorsun Bu Sefer Stok Miktarın Gerçek Stok:-4  Fiili Stok:2 Oluyor.
En Sonunda da Sen 2 Adet Daha Almaz İsen Elindeki 2 Adeti Satamıyorsun.
Bu Mudur Anlatmak İstediğin.

Yukarıda Yazdım Sana

Parametrelerden Stok Seviye Kontrolünü : Fiili Stok Üzerinden Yapılsın Seçeceksin.

Nerde Problem Yaşadın Anlamadım.

Çevrimdışı NHTBLKBS

• Yeni Kullanıcı
  • *
   tamam kusura bakma ayarı gerçek stoğa göre yapmışım  teşekür ederim sağol