mevcut gelir gider durumuma göre çek yazma tarihi ?

Gönderen Konu: mevcut gelir gider durumuma göre çek yazma tarihi ?  (Okunma sayısı 1013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı recer

• Logo Kullanıcısı
  • **
merhabalar;

iş yerimiz perakende sektöründe günlük cirosu yüksek bir işletme. sürekli pazarlamacılarla karşı karşıyayız. aldığımız ürünlere çek kesmemiz icap ediyor sürekli. doğal olarak her gün pazarlamacılarla tartışma halindeyiz. pazarlamacı 60 gün der bizde ay itibari ile yazmamız gereken toplam çek kotası vardır o dolunca mecbur çek tarihlerini uzatmak zorunda kalıyoruz. istediğimiz şu!!'

mevcut gelir gider durumumuza göre program bize çek kesme tarihi önersin bu mümkünmü. mesela desin bize ,diyelimki 12. aydan çek kesmek istiyorum, program mevcut o ay içinde yazılan çekleri dikkate alarak mevcut girdilerimide hesaplayarak yeni bir çek kesmemin uygunluğunu kontol etsin ilgili kesme tarihi uygunsa uygundur desin değilse kendisi tarih önersin. bu ve bu senaryoya benzer bişey varmı go da.kolay gelsin iyi çalışmlar diliyorum.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Ynt: mevcut gelir gider durumuma göre çek yazma tarihi ?
« Yanıtla #1 : 30.10.2012, 09:17 »
Merhaba anlattığınız senaryonun akademik bir tanımı var aslında NAKİT AKIŞ TABLOSU , ne zaman elinizde (Kasanızda,Banka hesaplarınızda) ne kadar nakit para olacağını bilirseniz, işte o zaman hangi tarihe ne kadar çek düzenleyebileceğinize karar verebilirsiniz...

Nakit Akış tablosunu işinin ehli muhasebeciler düzenlerler ve GO da bu raporun MUHASEBE Modülünüz var ise hazırlanması mümkündür.
İşte muhasebeciler bu işe de yararlar.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Çevrimdışı recer

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: mevcut gelir gider durumuma göre çek yazma tarihi ?
« Yanıtla #2 : 03.11.2012, 00:53 »
ilgine teşekkürler; peki şunu sorayım logo da vereceğim bir tarihe göre bana bankalarımdaki nakit tutarı o tarihe kadar bloke de bulunan kredi kartı hesaplarımı ödememem gereken çek tutarlarını tek raporda alabilrimiyim.