Kağıt Ayarı Hatası

Gönderen Konu: Kağıt Ayarı Hatası  (Okunma sayısı 5016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emretonbil

• Yeni Kullanıcı
  • *
Kağıt Ayarı Hatası
« : 11.06.2013, 13:13 »
Arkadaşlar 24cm*14cm fatura yaptırdım ( sürekli form letter'in yarısı kadar ). fatura tasarımını ayarladım. ilk sayfaya yazdırırken güzel oturarak yazdırıyor. Yazmayı bitiriyor bir fatura daha devam edip duruyor ( yani tam bir letter sayfası sonra duruyor )

windows üzerinden bütün kağıt ayarlamalarını yaptım. Oki mikroline 3320 9 pin kullanıyorum. Oki den destek aldım ve belirtilen ölçülere göre kağıt ayarlarını yaptım. Ancak logo da bir sorun var.

Nasıl düzelte bilirim ?

logo go plus v 2,16 kullanıyorum.

Acil olarak yardımlarınızı bekliyorum.

kolay gelsin.

Çevrimdışı emre_kenan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Kağıt Ayarı Hatası
« Yanıtla #1 : 14.06.2013, 09:36 »
Merhaba,
Logo Uygulamalarında sürekli form ayarları biraz karışıktır. Ben aşağıya sırasıyla yazıyorum, umarım işinize yarar.

Dos uygulamalarında yada windows driveri kullanmayan uygulamalarda kesinlikle yazıcı üzerinden sayfa ayarını kullandığınız boyuta göre ayarlayınız,

1. Yazıcıyı bilgisayara tanıtalım. Genel olarak  IBM proprinter II kullanmanızı tavsiye ederim. oki ve panasonic yazıcı driverlerinde bazen sorun yaşanabilmektedir.
2. Yazıcı ayarlarında önce genel ayarlarda sonra gelişmiş ayarlarda olmak üzere iki bölümde de kağıt ayarlarını kullanmış olduğunuz kağıt ebadına göre ayarlayın. ( yazıcılar klasöründe dosya menüsündeki Sunucu özelliklerinden kendi kağıt ebatlarını tanıtabilirsiniz.)
3.burası çok önemlidir. Logo uygulamalarında varsayılan yazıcı ve varsayılan kağıt ayarları alınıp gönderilen çıktılar bu ayarlara göre gönderilmektedir. yazıcı seçim ekranında başka bir yazıcı seçtiğinizde seçmiş olduğunuz yazıcının varsayılan kağıt ayarını almak yerine varsayılan yazınının kağıt ayarlarını almaktadır. Bu durumda ya logo uygulamasında dosya menüsünden yazıcı ayarlarından varsayılan ayarları değiştireceksiniz yada varsayılan yazıcı olarak sürekli form yazıcınızı seçeceksiniz.

Bu adımlar sonunda hala yapamıyorsanız bir logo danışmanı çağırmanızı tavsiye ederim.

Emre Kenan

Logo Sistem Uzmanı,
BT Uzmanı,
MCPD,

Çevrimdışı kanashibari

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 14.06.2013, 11:36 »
2.16 versiyonunda kağıt ve sayfa boyutlarını görmeme gibi problemi var. Üst versiyona geçip sorunu çözebilirsiniz. 2.16 da sadece varsayılan yazıcıya bakmaktadır.

Çevrimdışı emre_kenan

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 14.06.2013, 11:52 »

2.16 versiyonunda kağıt ve sayfa boyutlarını görmeme gibi problemi var. Üst versiyona geçip sorunu çözebilirsiniz. 2.16 da sadece varsayılan yazıcıya bakmaktadır.

Merhaba,

Logo Go, lks tüm versiyonlarında varsayılan yazıcı ayarı neyse seçtiğiniz yazıcı kağıt ayarı o olur. Bu konuda bir çok farklı deneme ve test tarafımdan yapılmıştır. Hatta kendime inanmayarak az önce 2.17 versiyonda bir deneme yaptım fakat varsayılan yazıcı ayarı ne ise çıktı o şekilde çıkıyor.

Fakat siz yazdırmadan önce özellikler ekranına girip kağıt ayarını değiştirirseniz çıktınızı düzgün alabilirsiniz.