fiyat farkı

Gönderen Konu: fiyat farkı  (Okunma sayısı 911 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
fiyat farkı
« : 01.10.2013, 16:30 »
arkadaslar
sisteme girmiş oldugun bir alım siparısını sevkıyat geldıgı zaman fatura olarak ıslıyorum sıparısı cagırarak.daha sonra sıparısle fatura arasındakı fiyat farkını otomatık olarak nasıl yapabılırım

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
Ynt: fiyat farkı
« Yanıtla #1 : 01.10.2013, 17:43 »
Soru tam anlaşılır değil. Şunu demeye çalışıyorsunuz.
X müşterisinden sipariş aldınız. Sonra siparişi faturalayıp sevkedeceğiniz zaman bazı ürünlerde fiyat değişikliği oldu vss. siparişe git ordaki fişi düzelt faturaya çağırdığında zaten düzeltilmiş halde gelecektir.

Çevrimdışı frknl

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 02.10.2013, 14:48 »
özür dilerim anlatamısım
şimdi bır ornek vereyım acık acık
ben urun aldıgım bır fırmadan satın almak uzere x mamulunu 2,5 tl ye anlasıyorum.sisteme siparıs olusturuyorum.
bır gun sonra fırma mamulu bana yolluyor ve fiyat 2,75 tl cıkıyor gonderdıgı faturada.
ben sıparısın uzerınden faturalayıp bekledıgım sıparısı kapatıyorum.gelen faturaya gore ıslıyorum.
burada 0,25 tl farkı nasıl hesaplatabılırım...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #3 : 02.10.2013, 14:57 »
Bu saçma bi durum ,sen kesinleşmemiş bir sipariş için neden sonlandırıyorsun ,eger böyle ise el ile hesaplıcaksın ,yada sip'i düzeltip faturaya yeniden çağıracaksın ,Fiyat farkı vade ve burdaki ödeme kurallarına göre çalışır ,Yazılım firmaları da her zaman ' Ticaret Kanununa ' göre hareket eder .