Sirariş Miktar Kontrolü

Gönderen Konu: Sirariş Miktar Kontrolü  (Okunma sayısı 1195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı seismic

• Yeni Kullanıcı
  • *
Sirariş Miktar Kontrolü
« : 07.10.2013, 17:53 »
 Aradım mamafih bulamadım.
Üretmiş olduğumuz ürünlerin yıllık sözleşme adetleri var ancak müşteriler siparişleri genellikle haftalık olarak veriyorlar.  Müşteri siparişi, sözleşme miktarını aştığında (haftalık sipariş=sözleşme miktarı/48 hafta) üretimde sıkıntılar meydana geliyor. Bunu takip edebilmek için nasıl bir yol izlenmeli? Uyarı sistemi mevcut mudur?

Logo GoPlus v2.12

Çevrimdışı seismic

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Sirariş Miktar Kontrolü
« Yanıtla #1 : 10.10.2013, 10:22 »
Sanırım böyle bir uyarı sistemi mevcut değil. Kimse cevap vermediğine göre???

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #2 : 10.10.2013, 10:25 »
Entegre çözüm lazım buda biraz maliyetli .

Çevrimdışı impluses

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 10.10.2013, 11:49 »
Yanlışta anlamış olabilirim ama şöyle bir yol çözüm olabilirmi, yıllık toplam sözleşme adedini, yani ne kadar mal göndereceğinizi tek kalemde 01.01. tarihli olarak sipariş fişi oluşturun
sonra ürünü her gönderdiğinizde siparişi sevket/faturala yöntemi ile  gönderin, dolayısı ile ne kadar sipariş olduğunu (yıllık sözleşme adedini) ve ne kadarının gönderildiğini ne kadarının beklediğini görebilirsiniz, sipariş toplam miktarı (sözleşme miktarı) tamamen sevkedildiğinde artık sevket/faturala yaptığınızda sevkedilecek kayıt bulunamadı tarzında uyarı alırsınız, en maliyetsiz yöntem bu olur, bu işinizi görmezse evet entegre çözüm gerektirir

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 10.10.2013, 12:04 »
O dediğin olmaz kardeş. Hergün sipariş alan bir firma kalkıp tüm siparişleri tek kalemde giremeyeceği gibi siparişi verenin tentenesi de çok olur. Şu gönder, şunu gönderme bunu bu zaman gönder bu kalsın bu gitsin vs.

Çevrimdışı impluses

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #5 : 10.10.2013, 12:11 »
:) amacım maliyetsiz bir çözüm üretmek ama haksız değilsiniz tabi biraz çetrefilli, o zaman en temizi eğer tiger kullanılıyorsa küçük bir uyarlama yazmak

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 10.10.2013, 12:20 »
İşini görmez biliyorum ama şöyle bir sipariş formum var. Ancak bu bu işlem benim üretimi mi aksatıyor diyorsanız. Benimkiler gibi ört ölem olma kıy paraya derdin tasan kalmasın.