Proforma Fatura Satış Siparişi Oluşturmak

Gönderen Konu: Proforma Fatura Satış Siparişi Oluşturmak  (Okunma sayısı 1161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hadesksk

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle böyle bir bilgi platformu oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim muazzam güzel bir yer.

Benim derdim şu şekilde. Verilen proforma faturası oluşturuyorum tmm güzel müşteriye o faturanın çıktısını alıp teklif olarak veriyorum istediği malzemeleri ve fiyatlarını. Müşteri bunu onaylıyor. Fakat ben girdiğim proformayı satış siparişleri kısmına aktaramıyorum ki satın alma departmanı siparişi görüp tedarikçilere sipariş versin. Daha sonra da satış siparişi kısmında müşteriye fatura kesilecek tabiyki.

Porforma kısmında sadece faturalandırma yapabiliyorum. Yani müşteriye teklif verdikten sonra müşteri onayladığı zaman proformayı çıkartıp satış siparişi girmem gerekiyor her seferinde böyle yapınca da müşteriye verdiğim teklifleri göremiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Proforma Fatura Satış Siparişi Oluşturmak
« Yanıtla #1 : 23.07.2014, 18:11 »
Proforma yerine, direk siparisi kullan

Çevrimdışı aykutyilmaz

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Logo Sistem Uzmanı
« Yanıtla #2 : 24.07.2014, 10:54 »
Evet Satış siparişlerini kullanabilirsin. Onay Bilgisi Öneri olarak kaydedilir. Aynı zamanda Durumu alanlarını Ticari Sistem Yönetiminden Satış Siparişleri Durumu alanını açarak oraya Teklif Verildi, Onaylandı, Reddedildi gibi tanımlar ekleyebilirsin. Hem basit bir yöntem olur hem bedava hemde harici bir yazılıma yada kaynağa ihtiyaç duymazsın.

Çevrimdışı hadesksk

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 24.07.2014, 11:42 »
Evet Satış siparişlerini kullanabilirsin. Onay Bilgisi Öneri olarak kaydedilir. Aynı zamanda Durumu alanlarını Ticari Sistem Yönetiminden Satış Siparişleri Durumu alanını açarak oraya Teklif Verildi, Onaylandı, Reddedildi gibi tanımlar ekleyebilirsin. Hem basit bir yöntem olur hem bedava hemde harici bir yazılıma yada kaynağa ihtiyaç duymazsın.

Proforma yerine, direk siparisi kullan

Dediklerinizi bende düşündüm. Fakat satış siparişine herhangi bir malzeme girdiğimde o malzemeyi direkt rezerve ediyor öneri olsun olmasın. Verilen proformayı kullanmak istememdeki amaç malzemeyi rezerve etmemesi.

Çevrimdışı hadesksk

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 24.07.2014, 11:51 »
Mesela şöyle bir sistem varsa ben kurcaladım ama bulamadım. Sipariş öneri olduğu zaman stokdan rezerve yapmasın sevkedilebilir olduğu zaman stokdakli malzemeleri rezerve yapsın. Müşteri teklifi onayladığı zaman stokdan rezerve yapması bizim için önemli.

Çevrimdışı aykutyilmaz

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Logo Sistem Uzmanı
« Yanıtla #5 : 24.07.2014, 12:56 »
Satış siparişlerin malzeme rezerve durumunuda ya sipariş içerisinden yada ticari sistem yönetiminden genel olarak kaldırabilirsin.

Çevrimdışı aykutyilmaz

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Logo Sistem Uzmanı
« Yanıtla #6 : 24.07.2014, 12:59 »
Zaten öneri durumdayken stoğu rezerve etmez. Sevkedilebilir olduğunda rezerve eder. Satış Dağıtım Parametrelerini incelerseniz daha yardımcı olacaktır size. Yada bunun için harici yazılım hazırlanıp onu kullanıcan. Oda diğer bir çözüm.

Çevrimdışı hadesksk

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 24.07.2014, 16:27 »
Zaten öneri durumdayken stoğu rezerve etmez. Sevkedilebilir olduğunda rezerve eder. Satış Dağıtım Parametrelerini incelerseniz daha yardımcı olacaktır size. Yada bunun için harici yazılım hazırlanıp onu kullanıcan. Oda diğer bir çözüm.

Satış Dağıtım Parametrelerinden ayarladım teşekkür ederim öneriyi rezerve yapmıyor. Çok sağolun