Kasa işlemlerinde kasadan kasaya yapılan virman borç veya virman alacak

Gönderen Konu: Kasa işlemlerinde kasadan kasaya yapılan virman borç veya virman alacak  (Okunma sayısı 1366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
işlemlerinin virman yapılan kasaya işlem numarasını hangi kayıt şablonunda tutuyor numara çakışması var bulamadım..

Çevrimdışı ofenX

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba,
Verileri dışarı atarken Veriler Birleştirilecektir seçeneğini seçili hale getirdiniz mi? Bu seçili değilse aynı numara varsa ekleme yapmaz. Aynı numarayı aktarmaz.
Buna dikkat ettiniz mi?

İyi çalışmalar.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
veri aktar içeri dışarı işlemi yapmıyorum ki.. Kaslara girip işlem yapacağım kasayı seçip işlem ekle diyorum sonra kasaişlemleri virman (borç veya alacak) hangisi ise seçip çıkan ekrandan virman yapacağım kasayı seçiyorum sonra işlem numarası çıkıyor bu numara kayıt şablonunu değiştirmek istiyorum kardeş..

Çevrimdışı Mücahit

• Yeni Kullanıcı
  • *
Fiş numaralamadan kasa işlemlerine gireceksin oradan çalıştığın firmayı bulacaksın değiştir ile içine girip son numarayı değiştirmen gerekiyor.

iyi çalışmalar.

Çevrimdışı zxcvbnmöç

• Logo Uzman Kullanıcı
o nu bende aradım kayıt sablonunda bulamadım.
elle girin numarayı kaydedin daha sonra sıralı geliyor.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Mücahit kardeşim orada yok o kayıt şablonu baktım.  Orada para çıkışı yapılacak kasanın işlem numarası var. Bana virma yanı paranın aktarılacak olan kasanın işlem numarası lazım. Bu farklı bir olay istersen bir dene bak ozaman anlaşılır.. Virman işlemini açtığında işlem numarası geliyor sonra virmanın yapılacağı kasayı seçtiğinde bir işlem numarası daha çıkıyo o numara şablonunu bulamadım...

Çevrimdışı Mücahit

• Yeni Kullanıcı
  • *
Virman yapacağın kasa hesabının işlem numarasını yaz kaydet sonra tekrar aynı hesabı seç işlem no bir artıyor. atıyorum merkez, usd, ve Euro hesabı var merkeze fiş numarası girdiğin zaman diğerleri de aynısını kullanıyor. ama arka planda usd ve Euro başka bir şablonu kullanıyor gel gelelim bu şablon yok :) versiyondan kaynaklanan bir hata olabilir. bendeki versiyon 2.19

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Mücahit kardeşim sen bir denermisin dediğim işlemi?? Kasa===>İşlem Yapacağın kasayı seç===>Ekle===>Kasaişlemleri===>Virman (Borç)Açılan ekranda Yukarıda Kasa işlem numarı geldi burada bir sıkıntı yok. Şİmdi alt tarafta virman yapılacak kasayı seç. Kasayı seçinde hemen altında bir işlem numarı çıkıyor yani 2. işlem numarası bu numaranın kayıt şablonu nerede ben onu soruyorum... Bundan daha açık nasıl anlatılır bilmiyorum artık

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Yukarıdaki resimde olan Virman yapılan kasadaki işlem numarasının numara şablonu lazım.

Çevrimdışı ofenX

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba hafizali,
Başlıkta kasadan kasaya kelimelerini görünce aklım aktarıma gitmiş. Kusura bakmayın mesaj kirliliği olmuş. Ben de sizin gibi bakınca tek bir fiş nosu gördüm. O yüzden biraz daha araştırıp buraya not atayım dedim. Daha sonra bize lazım olur diye.
Önce yazdıklarımı Go için söyleyeyim.  Numara ile ilgili şablonları Logo L_LDOCNUM tablosunda tutuyor. Her bir kasa işleminin yaptığı işleme göre değişiklikleri aşağıdaki tabloya not ettim.
** Kasa şablon bilgisi ektedir.

Buradan çıkaracağımız sonuç Kasa İşlem Fişi tüm fiş türlerinde kullanılıyor. Cari Hesap tahsilat ve ödeme için farklı işlem numarası kullanıyor. Bankaya yatırılan ve bankadan çekilen fişlerinde işlem no kullanılıyor ama ikisi aynı şablondan besleniyor.
Bunlara bakmak için aşağıdaki gibi bir query kullanabilirsiniz.

Kod: [Seç]
select LOGICALREF,DOCIDEN,APPMODULE,LASTASGND
from L_LDOCNUM
WHERE FIRMID=3
Yukarıda FIRMID firma nosudur.
Şimdi gelelim sizin sorununuza. Go'da virman için aynı Kasa İşlem Numarasını kullanıyor.  Ama Goplus'a geçince
Kasa İşlem Numarasını 2 defa kullanıyor. Dikkat ederseniz Virman fişi eklediğinizde Virman yapılacak olanın numarası önce boştur. Siz kasayı seçince yine aynı şablondan getiriyor.  Yani o şablon virman yapılınca iki iki artıyor. (Goplus Demo 2.26 versiyonuna göre söylüyorum.)
Kendinizi ona göre yoğunlaştırın. Yani kasa işlem numarasına göre fişlerinizi sıralayıp en son hangi numarayı verdiğinizi öncelikle tespit edin. Daha sonra örneğin :
Kod: [Seç]
select LOGICALREF,DOCIDEN,APPMODULE,LASTASGND
from L_LDOCNUM
WHERE FIRMID=3 AND DOCIDEN=1 AND APPMODULE=11
sorgusunu çalıştırarak kaç numaranın şablonda kayıtlı olduğunu bulun. Ona göre bir strateji geliştirin.

İyi çalışmalar.

Çevrimdışı hafizali

• Logo Uzman Kullanıcı
Harika bir bilgilendirme teşekkür ederim inceleyip bilgi veririm size inşallah...