Kredi Kartı ile TL olarak yapılan tahsilatı USD olarak cari hesaba ödeme

Gönderen Konu: Kredi Kartı ile TL olarak yapılan tahsilatı USD olarak cari hesaba ödeme  (Okunma sayısı 704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı timbo

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba,
Kredi Kartı ile TL olarak yapılan tahsilatı, $ olarak bir cari hesaba ödeme olarak nasıl kayıt yapabilirim.

Detaylı anlatmak gerekirse ürünlerimi bir firmadan $ olarak borçlanarak alıyorum. Satışımı ₺ olarak yapıyorum ve ürün aldığım firmanın POS'unu kullanıyorum. Kredi kartından yapılan çekimler direk ürün aldığım firmanın hesabına aktarılıyor ve $' çevrilerek carimden düşülüyor.

Bende satış yaptığım zaman Logo'da kredi Kartı tahsilatlarım o firmayı $ olarak nasıl borçlandırabilir.

Çevrimdışı equnix

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Tüm işlemlerinizi işlem dövizi olarak yaparsanız sorununuz çözülmüş olur. Sizin bünyenizde bulunan pos makinesinden çekilen tutarıda cari hesap ödeme işlem dövizi olarak yaparsanız.

Çevrimdışı timbo

• Yeni Kullanıcı
  • *
Yaptığım işlemi sırasıyla anlatacağım. Hata yaptığım yeri gösterirseniz sevinirim.

Ürün aldığım firmayı cari hesaplardan 1 nolu resimde olduğu gibi döviz türü nü USD ABD doları olarak seçiyorum, izlemeyi de aynı dövizli işlemlerde diye seçiyorum. çünkü bu firmaya ödemeyi sadece USD olarak yapıyorum.
Satış yaptığım müşterimi de aynı şekilde ancak döviz türünü TL olarak seçiyorum
 Faturayı keserken 2 nolu resimde olduğu gibi genel de işlem dövizini ve satırlarda da işlem dövizini seçiyorum.
satış yaptığım cariyi TL olarak borçlandıracağım için 3 nolu resimde olduğu gibi işlem dövizini 1. sıradaki TL olarak seçiyorum ve ödeme tipinde de kredi kartını seçiyorum.

4. resimde olduğu gibi dövizli ticari olarak tanımladığım banka hesabını aynı zamanda kredi kartları işlemlerinde kullanabilmem için kutucuğu işaretli olarak tanımlamıştım.

Faturayı kaydettiğim zaman 5. resimdeki kredi artı fişi oluşuyor. işte sorunda burada başlıyor.

Banka hesabı dövizli ticari hesap, döviz olarak ta USD tanımlı olduğundan bu şekilde kayıt edersem satış yaptığım cariden USD'yi alacaklandırıyor. kredi kartı fiş tahsilatında hiçbir sorun olmuyor ve ürün aldığım firmanın carisinden USD olarak alacaklanıyorum.

Bu seçenekte satış TL tahsilat döviz cinsinden olduğundan cari ekstre tutmuyor.

6. resimdeki gibi döviz bilgileri girişinden işlem dövizini TL seçersem satış yaptığım cariyi TL olarak alacaklandırıyor ve ekstre de hesap kapanıyor.
Ancak bu seferde 7. resimde görüldüğü gibi kredi kartı fiş tahsilatı esnasında oluşan banka işlem fişinde de görüldüğü gibi 23,60 TL olarak tahsil edilen miktar 23,60 USD oluyor ve değiştirilemiyor.

Bir yerde mantık hatası yapıyorum ama nerede bulamıyorum

Yardımcı olursanız sevinirim.

« Son Düzenleme: 11.12.2014, 21:27 Gönderen: timbo »