İRSALİYE TUTARLARI CARİ HESABA YANSITILIRMI

Gönderen Konu: İRSALİYE TUTARLARI CARİ HESABA YANSITILIRMI  (Okunma sayısı 783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mgr2014

• Yeni Kullanıcı
  • *
MERHABA ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENİM SORUM ŞU OLACAK BİZ 3 ŞUBELİ RESTAURANTIZ ŞUBELERE MALZEME ÇIKARKEN SADECE İRSALİYE ŞEKLİNDE ÇIKMAK İSTİYORUZ ŞUBELER İÇİN CARİ HESAP AÇIYORUZ SAHA ÖNCE GAYRİ RESMİ HESAP AÇILARAK STOKLAR TAKİP EDİLMİŞ FAKAT TEK HESAPTA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ ŞUBELERE ÇIKIŞI İRSALİYE İLE YAPACAĞIZ AMA GÖRDÜĞÜM KADARI İLE İRSALİYE TUTARLARI CARİ HESABA YANSIMIYOR TIPKI FATURA TUTARI GİBİ İRSALİYE TUTARLARI CARİ HESABA YANSITILABİLİRMİ OLURSA BU NASIL OLUR ...

Çevrimdışı MehmetYavuz

• Logo Uzmanı
Ynt: İRSALİYE TUTARLARI CARİ HESABA YANSITILIRMI
« Yanıtla #1 : 19.12.2014, 16:16 »
Öncelikle, Lütfen küçük harf kullanınız!

sonrasında, eğer irsaliye kesmeye devam edecekseniz, irsaliye cari hesabı borçlandırmaz/alacaklandırmaz. sonrasında zaten faturalama olmaycakmı? olacak. o halde aynen devam.

Çevrimdışı mgr2014

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 19.12.2014, 16:42 »
Öncelikle, Lütfen küçük harf kullanınız!

sonrasında, eğer irsaliye kesmeye devam edecekseniz, irsaliye cari hesabı borçlandırmaz/alacaklandırmaz. sonrasında zaten faturalama olmaycakmı? olacak. o halde aynen devam.

faturalama olmayacak işte sorunda orada yani anlattım aslında anlatayım 3 şubeli restaurantız biz burası depo malzemeler buraya geliyor alım faturaları işleniyor sonra hergün şubelere çıkış yapılıyor şubelere cari hesaplar açtık malzemeleri çıkıyoruz ama aylık şubelere ne kadarlık malzeme gitmiş onuda bilmiyoruz faturalarla çıkış resmi olduğuna göre stok takibi açısından böyle yapmak zorundayız

Çevrimdışı tnoktak

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 19.12.2014, 17:59 »
( şubelere cari hesaplar açtık malzemeleri çıkıyoruz ama aylık şubelere ne kadarlık malzeme gitmiş onuda bilmiyoruz faturalarla çıkış resmi olduğuna göre stok takibi açısından böyle yapmak zorundayız) dan anladığım kadarıyla
Eğer irsaliyelere birim fiyat giriyorsanız sorun yok anladığım kadarıyla.Siz cari hesap ekstresi alacağınıza tarih aralıklı ve cari hesap filtreli irsaliye dökümü almalısınız...
Yok işime yaramaz derseniz
Faturanızı programa işleyip yazdırmayın ve muhasebeleştirmeyin.
Bu da olmaz derseniz cari hesaba borç alacak dekontları düzenleyin kestiğiniz irsaliye kadar.
Bu da olmazsa iki rapor çekip excelde küçük bir formulle halledebilirsiniz...
Ama ben ilk seçeneği tercih ederdim...

Çevrimdışı ofenX

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 19.12.2014, 19:47 »
Merhaba,
3 şubeyi üç depo gibi görüp çıkışınızı ona göre düzenlersiniz. Mallar merkeze toplanır. Sonra ambar fişi ile şubelere dağıtırsınız. Merkez ambarın stoğundan düşer, diğer ambarlara eklenir. Böyle bir şeyin de avantaj dezavantajını bir iki fiş girerek bulabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Çevrimdışı mgr2014

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 23.12.2014, 17:48 »
( şubelere cari hesaplar açtık malzemeleri çıkıyoruz ama aylık şubelere ne kadarlık malzeme gitmiş onuda bilmiyoruz faturalarla çıkış resmi olduğuna göre stok takibi açısından böyle yapmak zorundayız) dan anladığım kadarıyla
Eğer irsaliyelere birim fiyat giriyorsanız sorun yok anladığım kadarıyla.Siz cari hesap ekstresi alacağınıza tarih aralıklı ve cari hesap filtreli irsaliye dökümü almalısınız...
Yok işime yaramaz derseniz
Faturanızı programa işleyip yazdırmayın ve muhasebeleştirmeyin.
Bu da olmaz derseniz cari hesaba borç alacak dekontları düzenleyin kestiğiniz irsaliye kadar.
Bu da olmazsa iki rapor çekip excelde küçük bir formulle halledebilirsiniz...
Ama ben ilk seçeneği tercih ederdim...

bunların hepsini düşündüm muhasebeleştirmeme olayı olmaz mali müşavirin işi karışıyor o zaman , zaten gari resmi hesap bu yüzden açılmış daha önce.. eğer benim dediğimin imkanı yoksa yani irsaliye tutarları cari hesaba yansımıyorsa borç alacak dekontu ile halledeceği bakalım devir işlemi yaparken logocuya söyleyeceğim mümkünse ayarlasın.. teşekkürler herkese