Go Plus muhasebe hesap planı olmayan hareketlerin olmayan bakiyesini gösteriyor.

Gönderen Konu: Go Plus muhasebe hesap planı olmayan hareketlerin olmayan bakiyesini gösteriyor.  (Okunma sayısı 1366 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı equnix

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Arkadaşlar merhaba;
Go Plus ta sıfır bir firma oluşturdum. Sıfır  muhasebe hesap planı oluşturdum. Hiçbir şekilde açılış fişi, mahsup fişi yada muhasebe ile ilgili bir fiş girişi yapmadım fakat şöyle bir sorun var.

Hesap kodu    Açıklama               Bakiye
120.01.001    XXXX Ticaret        49.000

Bu hesabın harekelerine, hesap özetine, ekstersine bakıyorum hiçbir hareket yok. Fakat bazı hesaplarda bunun gibi bakiye sütünunda bakiye görünüyor. Veritabanında bu hesaplarla ilgili hiçbir fiş yok, emfiche ve emfline tablolarında bir fiş yok. Anlayamadığım konu bu rakam nereden geliyor ve nasıl geliyor.

cevaplarınız için teşekkürler, saygılar.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı

Çevrimdışı equnix

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Paytransa baktım herhangi bir anormalik görünmüyor orada. Ayrıca SQL ile muhasebe hesaplarını, alt hesapları ve cari bağlantıları kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Bu hiç hareketi olmayan muhasebe hesaplarından bazıları sürekli bakiyesi artıyor. Bu bakiyeler nereden geliyor olabilir?

Çevrimdışı ibrahim02

• Logo Kullanıcısı Pro
Önceden muhasebe hesapları tablo içinde tutuluyordu. Versiyonunuz eski ise LG_XXX_XX_EMUHTOT tablosunu bir inceleyin.

Halla tabloda tutuluyorlar  :D muhasebe toplamları view yerine tablolarda tutuluyordu yazacaktınız sanırım  ;D

sizin probleminiz toplamlar ile ilgili arkadaşın da dediği gibi toplamları kontrol ediiz.

Çevrimdışı ibrahim02

• Logo Kullanıcısı Pro
Aynı şeyi söylüyoruz ilk yazdığınızda kelime hatası vardı muhasebe hesapları değil toplamları olacak diye takıldım sadece :)

sıkıntı yok  ;D

Çevrimdışı equnix

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
arkadaşlar Versiyon SQL 2008 R2, Logo versiyonu ise 2.26.00.00 idi dün 2.27.00.00 'a güncelleme yaptım. Fakat sorun hala devam ediyor. Bunun dışında bir sorun daha var. Örneğin

Hesap                         açıklama                Borç      Alacak
100.01.001               TL hesabı                100     
320.01.001               XXX Ticaret                           100

Şeklinde bir mahsup giriyorsunuz. Ana kayıtlar muhasebe hesapları kısmında baktığımızda şöyle görünüyor

Hesap             Açıkalama         Bakiye
100                 TL hesabı          100
100.01            TL hesabı          100
100.01.001     TL hesabı          200

320                  Satıcılar             100
320.01             Satıcılar            100
320.01.001     Satıcılar             200

Hesap hareketlerine baktığınızda 100 TL gösteriyor. Emfiche ve EMFline tablolarında 100 gösteriyor. Fakat hesap planına baktığınızda 200 gösteriyor.

Çevrimdışı equnix

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Arkadaşlar yardımlarınız için ve cevaplarınız için teşekkürler. Bugün SQL sorgusu ile sorunu çözdük. Muhasebe alt hesap bağlantıları ile ilgili bir sorunmuş. Teşekkürler.

Çevrimdışı abr

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Bulursambana bir harf ÖĞRETENİN 40 yılkölesiolurum
Arkadaşlar yardımlarınız için ve cevaplarınız için teşekkürler. Bugün SQL sorgusu ile sorunu çözdük. Muhasebe alt hesap bağlantıları ile ilgili bir sorunmuş. Teşekkürler.

Sıfır firmada muhasebe kodlarını manuel mi açtınız excel den veri aktarımıylamı yaptınız. ?