ÇEKLERİN VADELERİNDE HESAPTAN DÖVİZ OLARAK DÜŞÜLMESİ

Gönderen Konu: ÇEKLERİN VADELERİNDE HESAPTAN DÖVİZ OLARAK DÜŞÜLMESİ  (Okunma sayısı 669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı koksalde

• Yeni Kullanıcı
  • *
herkese selamlar

müşterilerimin hesaplarını geçen yıl TL olarak tutuyordum, fakat kurdaki dalgalanmalar sebebi ile 2015 yılında $ olarak hesap tutacağım, bu yüzdendirki tl çeklerinin hesaptan düşümünü vadesi geldiğinde $ a çevirip yapacağım. ektede çek vadesine kadar mevcut hesap borçlu görünecek, çek tahsil olduğunda tutar $ a çevrilip hesaptan dolar olarak düşülecek.

fakat bunu logo da yapamıyorum, çünkü alacak sütununu boş bıraktığımda çek girişini yapamıyorum.

cari hesap fişlerini kullanarak yaptığımda ise yine extrede görünmüyor, sadece virman fişinde yapabiliyorum hesabı etkilemeden ama bundada çek olarak kaydını tutamıyorum.

yardımcı olursanız çok memnun olurum

Çevrimdışı celal salman

• Yeni Kullanıcı
  • *
Çek giriş sütünunda verilen çekleri girdiğiniz sırada 03 nolu işlem, çek çıkış cari hesaba, işlem dövizini seçerseniz gelen menüde de döviz girişi ve gireceğiniz döviz kurunu da seçerseniz sanırım olur. Kolay gelsin.

Çevrimdışı koksalde

• Yeni Kullanıcı
  • *
öncelikle cevabınız için teşekkürler,

fakat ben almış olduğum çeklerle ilgili girişte zorlanıyorum, verilen çeklerle ilgili değil problemim

sorumu tekrarlayayım, müşterilerimden almış olduğum çekleri, hesaplarından vadeleri geldiğinde dolar olarak düşeceğim. bu yüzden alınan çeklerin girişini yaptığımda bakiyeyi etkilememesi gerekiyor, çünkü vadelerinde düşeceğim hesaptan(döviz olarak)

bu konuda yardıma ihtiyacım var,

Çevrimdışı celal salman

• Yeni Kullanıcı
  • *
Hocam yine çek senet bordrolarından 01 nolu çek girişi daha sonra çıkan ekranda işlem dövizi sonrasında gelen ekranda sağ klik müşteri çeki yine gelen ekrandan sağ klik döviz girişi usd yi seçip döviz turarı girip kaydedebilirsiniz umarım yardımcı olmuşumdur kolay gelsin.

Çevrimdışı koksalde

• Yeni Kullanıcı
  • *
tekrar teşekkürler ilginize

sanırım ben anlatamıyorum, çek girişini yaptığımda hesabı etkilememesi gerekiyor, ben çekin girişini yapacağım fakat, mevcut bakiyeyi etkilemeyecek, vadesi geldiğinde güncel döviz kurundan çekin tutarını hesaptan düşeceğim.

böyle bir şey yapabilirmiyim,

sorum bu

umarım anlatabilmişimdir

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Kur farki ve vade hesaplama ile çözebilirsiniz

Çevrimdışı koksalde

• Yeni Kullanıcı
  • *
selamlar Birol Bey

biraz açabilirmiyiz, yani nasıl giriş yapacağım yönünde yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı ibrahim02

• Logo Kullanıcısı Pro
geçici bir cari açıp usd çekler carisi diye gelen çekleri oraya çıkın vadesi gelince virmanlayın gerçek cariye