Tanımlı satış fiyatlarına açıklama eklemek

Gönderen Konu: Tanımlı satış fiyatlarına açıklama eklemek  (Okunma sayısı 1096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı xyzcomtr

• Yeni Kullanıcı
  • *
Arkadaşlar merhaba GoPlus v2.11 kullanmaktayım. Programda Araçlar - Veri Aktarım (Excel'den) seçeneğini daha sonra Satış Fiyatları seçeneğini kullanarak stok kartlarına tanımlı satış fiyatı aktarmaktayım, excelde hazır tabloyu kullanarak oluşturmayı istediğim fiyat kartının içine herşeyi yazabiliyorum fakat birtek Fiyat Açıklaması kısmını yazamıyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşımız varsa yardımını rica ediyorum...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Tanımlı satış fiyatlarına açıklama eklemek
« Yanıtla #1 : 02.02.2015, 17:18 »
Şablon neyse odur ,+ durumlar icin özel şablon yazılması lazimki bunuda logo araclardan içeri alamazsınız ,yine özel şekilde içeri almanız gerekir .

Çevrimdışı xyzcomtr

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 02.02.2015, 17:19 »
öğrenmek istediğim oluyormu olmuyormu, oluyorsa nerden başlarım :( 7bin stok fiyatlandırdım açıklaması yok

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 02.02.2015, 17:32 »
Elindeki Excel şablonu ile olmuyor ,

aşağıdaki şekilde kendine bi uygulama yazman / yazdırman gerekli .

http://www.artibilisim.com/docs/Toplu_Malzeme_Fiyat_Ekleme.png

Çevrimdışı xyzcomtr

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 02.02.2015, 17:38 »
burda o satır nerede gerekirse alırım sizden bedeli ne ise

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 02.02.2015, 18:22 »
admin@artibilisim.com adresine açıklamalı excel şablonunu gönderiniz .
« Son Düzenleme: 02.02.2015, 23:58 Gönderen: ByBirol »

Çevrimdışı UDEMIREL

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 03.02.2015, 15:54 »
satınalma satış tanımlarından malzeme satış fiyatlarını aç sonra değiştirmek istedğin fiyatları filtrele ctrl+a ile seç sağ tıkla toplu güncelle malzeme fiyat açıklamasına ne yazmak istiyorsan yaz güncelle de hepsini yapıyor

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 03.02.2015, 16:01 »
10.000 Malzemeye 10.000 ayrı açıklama ekliyormu ?

Çevrimdışı UDEMIREL

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 04.02.2015, 16:48 »
kaç adet olursa farketmez yalnız güncellemek istediğin fiyat kartlarını filtreleyip ctrl+a ile seş toplu güncelle yap yapar

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #9 : 04.02.2015, 16:54 »
Burda istenen , 10.000 ayrı fiyat kartına 10.000 ayrı fiyat açıklamasını hızlı bi şekilde yapabilmek mesela 30 saniye gibi .

Çevrimdışı tnoktak

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #10 : 04.02.2015, 18:31 »

Burda istenen , 10.000 ayrı fiyat kartına 10.000 ayrı fiyat açıklamasını hızlı bi şekilde yapabilmek mesela 30 saniye gibi .

+1

Çevrimdışı ofenX

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #11 : 05.02.2015, 08:02 »
Merhaba,
Şöyle bir yöntem uygulayabilirsiniz. Anladığım kadarıyla sizin veriler excel de. Fiyatlarınızı normal olarak içeri alırsınız. Daha sonra veri dışarı aktar ile bütün fiyatlarınızı dışarı alırsınız +açıklama bölümünü de katarak. Sonra excelde hem dışarı aktardığınız xml i hem de açıklamalarınızın olduğu dosyayı malzeme koduna göre sıralatıp copy paste yaparak xml kısmına aktarırsınız. Sonra bunu kaydedip içeri alırsınız.  Özet olarak bu kadar detay ise aşağıda. Bunları yaparken mutlaka yedeğinizi alın. Bir hata yapmanız durumunda en azından çok uğraşmazsınız.  Mantık yukarıda söylediğim gibi sizin verilerinizde farklılık varsa bilemiyorum. Ona göre kendinizi ayarlamanız gerekir.

Araçlar/Veri Aktarımı Dışarı/Satınalma Satış Tanımları/Malzeme Satış Fiyatları
Gelen ekranda Xml Şablonu Kullanılacaktır kısmını check ini seçiyoruz. Karşısındaki ... butonuna basıyoruz. Sağ tıklayıp Ekle
diyoruz. Şablonumuza bir isim veriyoruz.
Orada gerekli olanlar seçili olarak geliyor biz ek olarak
UNIT, DATE_STARTED, DATE_ENDED, UNIT_CODE, PRICE ve bizim için önemli olan DEFINITION alanını da seçili hale getirip kaydediyoruz. (Yanlız burada dikkat edin en az bir kartınızda açıklama olsun. Bir kartınızın içine girip açıklama kısmına en az bir A harfi girin. Yoksa açıklama bölümünü xml e aktarmıyor.)
Xml Şablonu kullanılacaktır deyip ... butonu ile de şablonumuzu seçiyoruz.
Sonra bir dosya ismi verip Aktar diyoruz.
Bu dosyamızın bir yedeğini alıyoruz.
Birazdan yedekteki bir kısım değerler bize lazım olacak.
Dosyamızı excel den açıp DBOP bölümündeki INS olan verileri UPD olarak değiştiriyoruz. Sizin ihtiyacınız olan DEFINITION yani açıklama bölümünü
kendinize göre dolduruyorsunuz. Sonra verimizde bir yerde iken, sağ tıklayarak Xml/Ver seçeneği ile dosyamızı kaydediyoruz.
Logo'nun Xml başlığı ile Excel'de Veriyi Ver dedikten sonraki başlığı farklı olduğundan veri aktarımı yapılamıyordu. O yüzden bir alternatif yol bulmuştum.
Bunun için
https://groups.yahoo.com/neo/groups/logolks2/conversations/messages/1472
linkinde bir yöntem bulmuştum kendimce. O mesajdan aşağıdaki alıntı size yetecektir.
Alıntı
Xml nin boyu fazla ise ayarlayıp Veri>Xml>ver deyip aldığımız dosyanın üzerine kaydederiz.

Ben alırken bilgileri geri alamıyordum. Xml yi fazla kullanmadığım için fazla uğraşamadım.
lks xml başlığını
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
<ITEM_SALES_PRICE>

şeklinde atarken
Excell ile veri ver dediğimde başlığını
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ITEM_SALES_PRICE xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

şeklinde atıyordu.
bende ilk dosyadaki başlığı yenisini copy +paste yapıp işimi görüyordum.
sorunu çözmek için fazla uğraşamadım.  Ama yapmak istediğimi yapabildiğimi gördüm.
Bir de stok kodlarınızda Türkçe karakter varsa sorun çıkarıyor. onu ayarlamanız lazım.

Türkçe karakter sorununu aşmak için yukarıdaki başlığı kopyaladıktan sonra Not Defteri programında dosyamızı farklı kaydet ile kaydediyoruz. Gelen ekranda Utf 8 yerine
ANSI yi seçiyoruz.

Sonra Logo'da gidip Araçlar/Veri Aktarımı İçeri/Satınalma Satış Tanımları/Malzeme Satış Fiyatları yolunu kullanıyoruz.
Bu şekilde aktarımızın olması lazım.

İyi çalışmalar.
« Son Düzenleme: 05.02.2015, 08:11 Gönderen: ofenX »