logo go plus hata mesajı

Gönderen Konu: logo go plus hata mesajı  (Okunma sayısı 777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emirfilar

• Yeni Kullanıcı
  • *
logo go plus hata mesajı
« : 27.01.2015, 09:16 »
merhaba logo go plus ta malzemenin son alış fiyatına baktığımda şöyle bir hata mesajı alıyorum

exception class : eaccess violation

exception message :access violation at address 033058c0 in module 'lmaıneng.exe'. read of ...

diye devam ediyor yardımlarıızı bekliyorum...

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Ynt: logo go plus hata mesajı
« Yanıtla #1 : 27.01.2015, 09:31 »
Acces violation hatalarının sebepleri tam olarak bilinmemektedir.

Sorunun kaynağını bulmak için şu soruları sormak gereklidir.

1- Tüm stok kartları üzerinden alış fiyatlarına baktığınız da bu hatayı alıyor musunuz ?
2 - Fiyat kartları bölümünden, tüm fiyat kartları üzerinde bu hatayı alıyor musunuz ?
3 - Sistem kullanıcısı ile aynı hatayı alıyormusunuz ?

Yukarıdaki soruların hepsinin cevabı EVET ise sorun versiyondan kaynaklanıyordur.
1 ve 2 evet , 3 hayır ise , kullanıcı yetkilerinin yeniden düzenlenmesi gerekir.
1 veya 2 hayır , 3 evet ise TRACE alınarak, ve sorunlu kart ile sorunsuz kartın alanları check edilerek sorunun nedeni tespit edilebilir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Çevrimdışı emirfilar

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 27.01.2015, 09:36 »
hatayı her zaman almıyorum stok kartında bazen oluyor

sistem kullanıcısı olarak girdiğimde bir sıkıntı yok her kullanıcı da vermiyor zaten hatayı bazı kullanıcılarda alıyorum

ilginiz için teşekkür ederim anladığım kadarıyla bu sorunun net bir cevabı yok...

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #3 : 27.01.2015, 10:57 »
Verdiğiniz cevaba göre , aldığınız AV hatasının nedeni kullanıcı yetkileri gibi görünüyor.

Logo yetki bölümünde muhtemelen bir hata yapmıştır, örneğin kullanıcının CH Ektresi alma yetkisi var ama CH ları görme yetkisi yok ise,
ekstre alırken AV hatası alır, bunun gibi bir sorun olabilir...programın bug ı da olabilir...

En iyisi siz ilgili kullanıcı için yeni bir kullanıcı oluşturun...yetkileri eski kullanıcdan yada eski gruptan kopyalamayın, yetkileri satır satır yeniden verin...Bence sorun çözülebilir...

Çevrimdışı emirfilar

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 27.01.2015, 11:26 »
kullanıcı yetkilerini ben 4 bölümden oluşturdum kısıtlı genel kullanıcı tam yetkili gibi bu arkadaş ta tam yetkili grubunda aynı grupta başka kullanıcılarda var onlarda bir sorun çıkmadı.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #5 : 27.01.2015, 11:43 »
Yetki konusu söz konusu olduğunda mantıklı düşünceleriniz bir kenera bırakmanız gerekiyor, Yetkiler her versiyonda bozulur, bunun ana nedeni yetkilerindexlerinin diretk uygulama kodu içine gömülü olmasından kaynaklanıyor, veritabanında kullanıcı yetkilerine manuel müdahale edebileceğiniz bir tablı ve tabloya bağlı bir field yok...Dolayısı ile siz beni dinleyin sıfırdan yeni kullanıcı oluşturun ve yetkilerini tektek verin...