Satışlar

Gönderen Konu: Satışlar  (Okunma sayısı 910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
Satışlar
« : 30.01.2015, 14:05 »
Sattığım ürünün; Aylık yada yıllık satış adetlerini ve yine, kdv hariç iskontosu düşülmüş satış fiyatlarını alabileceğim (sql olmadan) bir yöntem çıtlatırsanız memnun olurum beyler...

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
Ynt: Satışlar
« Yanıtla #1 : 31.01.2015, 12:19 »
Valla acizane fikrim. SQL  ile alınmasıdır. Böyle bir raporu direk programdan almak çok mantıklı değil. Sebebi zaman ve istenilen bilginin tam alınamaması. Şöyle düşün verinin çokluğuna göre sadece satış raporunu almak 10-15 dk sürer ama sql almak 3-5 saniye üstelik aynı sayfaya 30 tane rapor ekle.
Kendimden örnek verim.
- Günlük, Haftalık , Aylık, Yıllık Satış + tahsilat Rakamları
- En Çok Alınan, En Çok Satılan Ürünler
- Stok Durum Raporu
- Müşteri Satış Toplamı (Yapılan Fiş Sayısı )
- Borç - Alacak Raporu
- Günlük , Aylık , Yıllık Satılan Ürün Adedi
- 2014 - 2015 Aylık satış rakamları ( Pivot üst üste geldiğinden Yıl Bazında aylık karşılaştırma imkanıda oluyor )
Tüm bunları Makro ile günlük Patrona Mail atıyorum 5257 KB olan rapor sadece ekran görüntüsü ile mail gittiğinden 257 KB düşüyor.
Bu benim Fikrim tabi.

2 Yıl Önce senin istediğin şekilde direk rapordan alıyordum ama çok zaman alıyordu. Buda beni sql öğrenmeye itmişti

« Son Düzenleme: 31.01.2015, 12:24 Gönderen: halisbatmaz »

Çevrimdışı E.ALKIN

• Logo Uzmanı
  • WWW.logogorselegitim.NET
« Yanıtla #2 : 31.01.2015, 13:05 »
Satış ve Dağıtım - Malzeme Raporları - Ayrıntılı Satış Raporu

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 31.01.2015, 17:34 »
Valla acizane fikrim. SQL  ile alınmasıdır. Böyle bir raporu direk programdan almak çok mantıklı değil. Sebebi zaman ve istenilen bilginin tam alınamaması. Şöyle düşün verinin çokluğuna göre sadece satış raporunu almak 10-15 dk sürer ama sql almak 3-5 saniye üstelik aynı sayfaya 30 tane rapor ekle.
Kendimden örnek verim.
- Günlük, Haftalık , Aylık, Yıllık Satış + tahsilat Rakamları
- En Çok Alınan, En Çok Satılan Ürünler
- Stok Durum Raporu
- Müşteri Satış Toplamı (Yapılan Fiş Sayısı )
- Borç - Alacak Raporu
- Günlük , Aylık , Yıllık Satılan Ürün Adedi
- 2014 - 2015 Aylık satış rakamları ( Pivot üst üste geldiğinden Yıl Bazında aylık karşılaştırma imkanıda oluyor )
Tüm bunları Makro ile günlük Patrona Mail atıyorum 5257 KB olan rapor sadece ekran görüntüsü ile mail gittiğinden 257 KB düşüyor.
Bu benim Fikrim tabi.

2 Yıl Önce senin istediğin şekilde direk rapordan alıyordum ama çok zaman alıyordu. Buda beni sql öğrenmeye itmişti
Peki sql ile değilde programdan verileri alsam, aldığım veri/veriler'in sağlam ve güvenilir olduğu ne kadar tartışılır. Bu konuda LOGO'ya güvenebilir miyim yoksa o verileri sağlam almam benim sisteme önceden yağtığım alt yapıyla mı ilgili (kodların düzgün atılması, formların düzgün tasarlanması vs vs vs...)

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 31.01.2015, 17:58 »
Verilerin doğruluğun önceliği elbetteki Programdır. Ancak aldığın veri kısıtlı olur. Rapor standart olduğu için.

Çevrimdışı popeye

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 31.01.2015, 18:06 »
Verilerin doğruluğun önceliği elbetteki Programdır. Ancak aldığın veri kısıtlı olur. Rapor standart olduğu için.
Yok arkadaş benim de sql yi öğrenmem şart değil farz oldu, çünkü her ay çok fazla rapor yapıyorum. E buda gözümde dağ gibi büyüyor tabii, ama sql öğrenirsem hem istediğim veriyi daha kolay ve daha kısa zaman da hemde en doğru verilerle almış olurum diye düşünüyorum... Peki bunun için ilk öneriniz nedir. Zormudur kolaymıdır, çünkü şu dakkadan itibaren kafaya gerçekten koydum yani...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #6 : 31.01.2015, 18:21 »
Geç bile , ama azim varsa çözüm var,istemen ama gerçekden istemen gerekli

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 31.01.2015, 18:44 »
Gözünde dağ gibi büyük olabilir ama inan çok kolay Birol Hocam ile Mehmet Yavuz Hocam sağ olsunlar çok faydalarını gördüm.
Herşey
select * from ile başlar gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #8 : 31.01.2015, 18:50 »
+ 1