Veritabanı sunucusu hazır değil uyarısı

Gönderen Konu: Veritabanı sunucusu hazır değil uyarısı  (Okunma sayısı 558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yesil

• Yeni Kullanıcı
  • *
Arkadaşlar merhaba,

logo go plus ve satış konsolu kullanıyoruz. satış konsolunda veritabanından ürünleri okuyor. fişi kaydet dediğimizde veritabanı sunucusu hazır değil lütfen tekrar deneyiniz diyor. yazılımı direk olarak sunucudan açıyorum. network üzerinden değil. yönetim panelinden veritabanı kontrolü yaptırdım çare olmadı. sql server management studio üzerinden kayıt değiştirebiliyorum o konuda da sıkıntı yok. nasıl çözülebilir?

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: Veritabanı sunucusu hazır değil uyarısı
« Yanıtla #1 : 25.03.2016, 14:13 »
SKONSOLMU başka uygulamamı ?

Çevrimdışı yesil

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 25.03.2016, 14:48 »
SKONSOL2 programı. satış bölümünden fişi kaydetmek isterken yukarıda yazdığım hatayı veriyor.
go plus'da ise aynı işlemi yaparken kaydet tuşuna basınca fatura kaydediliyor yazıyor hiçbir değişiklik olmuyor. faturayı kaydetmiyor yine.

sys yazılımından kayıt numara şablonuna baktığımda ilgili firmanın kayıtları normal gözüküyor. yani fatura kodları ile çakışmıyor.
« Son Düzenleme: 26.03.2016, 00:39 Gönderen: yesil »

Çevrimdışı QSmart

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Logo Entegreli Sektörel Çözümler
« Yanıtla #3 : 28.03.2016, 08:58 »
merhaba bu sorun icin logo sistem isletmeninden firma tanimlarindan ilgili firmanin uzerinde tablolari surume gore guncelleme yaparsaniz sorun cozulecektir.

NOT : YEDEK ALMADAN ISLEM YAPMAYINIZ!