Kredi Kartı Geri Ödeme Planı

Gönderen Konu: Kredi Kartı Geri Ödeme Planı  (Okunma sayısı 660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eren

• Yeni Kullanıcı
  • *
Kredi Kartı Geri Ödeme Planı
« : 16.03.2016, 15:59 »
Merhaba. Forumda kredi kartı geri ödeme planı oluşturma ve uygulama ile ilgili geniş çaplı arama yaptım fakat çözümlenmiş bir konu bulamadım.

Cari hesap kredi kartı fişi giriliyor. (örneğin banka 1,36 komisyon alıyor ve ertesi gün kesinti yaparak hesaba geçiyor.)
Bu işlemin geri ödeme planı nasıl uygulanır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi verirseniz çok iyi olur.

Teşekkürler.

Çevrimdışı PINAR...

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Kredi Kartı Geri Ödeme Planı
« Yanıtla #1 : 16.03.2016, 17:16 »
kredi kartı komisyonlarının düşmesi için işlem adımları:

1-önce banka k.k hesabı tanımlanır. not: Bu hesabı tanımlarken tahsilat hesabı seçilebilir. seçilen tahsilat hesabı ticari hesap tm hesabı ise , içerisinde kredi karftı işlemleri kutucuğu tikli olmalıdır.
2-açılan k.k hesabı üzüerinde sağ tıklanır. geri ödeme planları/ekle
ör: plan kodu:%5
plan açıklaması:%5 komisyon
formül:P1
koşul:1
puan komisyon: 5
tutar hesabı:brüt
Not: bu değerler örnektir, işleminize uygun değerler seçilir.
kaydedilir.
3-ch. fişleri/(70)kk fişi/ekle
cari seçlir/banka seçilir(k.k hesabı)/tutar yazılır ve tab tuşuna basılarak hesaplatılır.
sağ tıklanır/ödeme işlemleri
yine açılan pencerede sağ tıklanır/geri ödeme planı uygula denir.Not: burda banka hesabı ve ve geri ödeme planı 3 nokta tıklanarak sıraya seçilir.
burada uygun öedeme planı seçilir.daha önceden birden çok ödeme planı oluşturduysanız burda ilgili olan seçilebilir.hep aynı oran ise geri ödeme planı oluşturulurken öndeğer yapılabilir.
kaydet
şuan hesap bloke şeklinde.fiş tahsilatı yapalım veee komisyonun düşmesine az kaldı:)
4-k.k fişi üzerinde sağ tıklanır/k.k fiş tahsilatı/fiş oluştur denir.kaydedilir.
geri dönüp banka hesabına bakarsak komisyon düşmüş olacak.

kolay gelsin...

Çevrimdışı eren

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 16.03.2016, 17:40 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. Fakat olmadı bit türlü.

Çevrimdışı PINAR...

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 16.03.2016, 21:48 »
sizin için bir uygulama yapıp, işlem adımlarının hepsini yazdım. tekrar yapayım aynı örneği, nerede hata yaptınız acaba, yada ben neyi eksik yazdım ifade edemedim. örneği tekrar yapar yazarım müsait olduğumda...

Çevrimdışı eren

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 19.03.2016, 11:28 »
Kredi Kartı Geri Ödeme planları nasıl çalışır yardım edecek kimse var mı acaba?

Çevrimdışı PINAR...

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 19.03.2016, 11:51 »
Eren bey merhaba, size yazdıgım uygulamaya bakıp, aynısını şuan tekrar yaptım. 118 liralık bir örnek yaptım, %5 komisyon ödeme planı seçtim ve 5,90 TL komisyon düştü. Banka ekstresinde kontrol ettim. Bana gönderdiğiniz ekran görüntüsü vardıya orada aşagıda mavi satır var onu seçin kaydedin. kredi kartı fiş tahsilatı yaptıktan sonra gidin banka hesabını kontrol edin. yardımcı olamadıysam kusura bakmayın. 2 defa uyguladım oldu. benim örneğin aynısını deneyin. tekrar olmazsa umarım yardımcı olabilecek başka biri yazar.