Terminalde Sayfa Düzeni ve Kur aktarımı işlemlerinde hata

Gönderen Konu: Terminalde Sayfa Düzeni ve Kur aktarımı işlemlerinde hata  (Okunma sayısı 1070 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Selamlar,

Server'ımızda harddisk'imiz bozuldu. Yeni hdd ve yeniden kurulum yapıldı. Ana makinede tamamen problemsiz şekilde program çalışıyor fakat terminallerde problem var. Win 10 olan terminalde netframework çalışmayı durdurdu ve win 7 olan terminalde caspol hatası falan veriyordu. Bunlar düzeldi gibi ama sayfa düzenine veya mylogo'dan kur aktarımını tıklayınca hemen hata verip yeniden başlat, kapat veya çalışmaya devam et ekranı geliyor. 3 terminalde de durum aynı. Bu terminallerde çalışıyodu program 2 gün önce ama yeni server HDD'ye kurulum yapıldıktan sonra çalışmamaya, daha doğrusu problemli çalışmaya başladı. Yani terminallerde virüs programı güvenlik duvarı kullanıcı denetim düzeyi falan ayarları yapılmış halde. Yardımlarınızı rica ediyoruz.

Birde ayrıca şahsi merakım için soruyorum sql ile alakalı. Logonun sql server 2008 R2 kurulumu diye bir pdf dosya var. Orada logo için oluşturulan database için security-login bölümüne logo kullanıcısı oluştur diyor, varsayılan databese'i logonun database'i olan. Biz lgconfig kısmına bu kullanıcıyımı girecez yoksa sa'yı mı? Bizim hdd çökmeden önce lg config'de kullanıcı sa idi. Eğer doğru olanı sa ise neden logo diye login açıyoruz sql'de?

Çevrimdışı Teknik21

• Logo Kullanıcısı
  • **
Sorularını anladıgım kadarıyla yanıtlayayım.

Sa  ve logo   olayı    sa Sql Mixed modda kurdugunda System Administrator  Olark kurulum ama logo  kullanıcı adı ve şifresini  kullanılmasını istemesi için böle bir kullanıcı ekleyin demek istiyacı duymustur..

logo kullanıcısı  databaselere erişim yetkileri sa kadar geniş olmayabilir..o yüzden benim tavsiyem sa'dır..

Ayrıca  yeni kurulum sonra  ınsatance name   PCNAME\SQLEXPRESS   değismiş olmalı ki bunuda  Lgconfig   düzeltilebilir..

Son olarak Bir uzman destegi almanız ilerde dogabilecek sıkıntıların geri gelmez şekilde kaybetilmesinin önüne gececektir.
« Son Düzenleme: 06.04.2016, 16:20 Gönderen: Teknik21 »

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Yanıt içi teşekkürler. Zaten sa'yı kullanıyorum LGconfig'de, ayrıca belirttiğiniz gibi server PC ismide yazılı. Yazdıklarınızdan da açıkçası imla hatalarından dolayı net bir şey anlamadım, açıkçası terminal ile ilgili söylediklerinizden.

Ayrıca logo service start problemi de var. Otomatikte, registry key işleminide yaptım (Hkey_Local_Machine_ başlığı altındaki System-Control bölümüne eklenmelidir. Multi-String Value seçeneği ile eklenip  parametrenin adına DependOnService yazılmalıdır.Parametre değeri de TapiSrv). Ama değişen bir şey olmadı. O da ayrı bir sıkıntı. Logo servisimizi beklersek herhalde 1-2 ay içinde hallolur. 50 kere telefonla zar zor geliyorlar, 2 tuşa basıp acil gitmem lazım diyolar. Birdaha ne zaman gelirler Allah bilir yani. Logo uzmanı olduk, kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Abi siteye girdim diyo adam 2 gün sonra geliyor. Fena yani.

Çevrimdışı Teknik21

• Logo Kullanıcısı
  • **
İmla hatası yapmamak için cevap yazmıyorum..

teknik bilgi gerektirir.

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Mylogo'dan terminallerde kur çekmek istediğimizde EFCreateError şeklinde bir hata alıyoruz. Cannot create file "\\Dell-server\go plus\LEXCHG2016040520160405.xml". Erişim
engellendi." diyor.

Çevrimdışı Alp Bilge

• Yeni Kullanıcı
  • *
Logo Klasörüne yazma yetkisi verin.

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
verilmiş halde zaten. Server'da Logo içinde go plus klasörü hem paylaşıma açık hem de everyone dahil tam denetim de. Bir üst klasör olan Logo klasörünü paylaşıma açmadan güvenlikten everyone dahil tam denetim verdim şimdi de. Sonuç aynı. Restart etmedim ama.

Şimdi bir kullanıcı server'da logoyu açıp kur aktarımı yapabiliyor ama kendi makinesinde yani terminalde aynı kullanıcı client olarak kur isteyince bu hatayı veriyor. Nedir anlamadım.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Mutlaka atladıgınız bir güvenlik ayarı var ,aynı yere terminalden manuel bir .XML yada .TXT oluşturmayı deneyin .

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Server'da logo klasöründe salt okunur pasif renkte seçili. Kaldırıyorum seçimi ama tekrar geliyor. Onla alakalı olabilir mi?

Add-on'lar la ilgili diyecem ama terminal kullanıcısı serverdan programa girince kur çekebiliyor. Demekki kur çekmede problem yok, terminalin sisteme kur çekmesinde problem var.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Terminal de logoyu sağ click yönetici olarak açıp denermisiniz ?

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Zaten admin oalrak açıyoruz. Özellikler'de seçili admin. Manuel olarak admin seçit tekrar denedim aynı. Register ile terminal kaydı yaptım, regedit'den terminal keylerini sildim. Aynı yani. Antivirüsü kapatıyorum, güvenlik duvarını kapatıyorum deniyorum, halen aynı. Sadece terminalde mylogo kur aktarımında hata veriyor.

Çevrimdışı Alp Bilge

• Yeni Kullanıcı
  • *
Cannot create file "\\Dell-server\go plus\LEXCHG2016040520160405.xml" bu hata ilgili klasöre veri yazamıyor demektir. klasöre veri yazma yetki ayarlarına bakmalısınız.

Çevrimdışı cilimpuli

• Yeni Kullanıcı
  • *
Logo'yu yeniden kurduk program files harici bir klasöre ve düzeldi. Aynı işlem yapıldı. Tek fark eskiden program files içine kurulu idi logo şimdi direkt olarak c:\Logo\Goplus diye kurulu. Tek dert buymuş demek ki..