LG_XXX_ACCCODES

Gönderen Konu: LG_XXX_ACCCODES  (Okunma sayısı 737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Monster

• Yeni Kullanıcı
  • *
LG_XXX_ACCCODES
« : 31.10.2016, 13:50 »
Merhabalar Arkadaşlar,

Benim Logo'yu çözmem gerekli : ) Bu nedenle nereden veri alıp nereye veri veriyor hepsini inceleme altına aldım , asayiş berkemal : )

Fakat anlam veremediğim bir tabloya rastladım. Tablonun adı LG_XXX_ACCCODES anlamı ise "Entegrasyon Bağlantı Kodları".

Sorum tam olarak şudur ki; LG_XXX_ACCCODES neyin entegrasyonunu yapıyor ? Mikro,Eta gibi programların entegrasyonunu mu sağlıyor ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: LG_XXX_ACCCODES
« Yanıtla #1 : 31.10.2016, 14:16 »
Muhasebe baglantı kodları , yani 191.01.001 KDV Hesabı gibi , bilgileri tutar .

Çevrimdışı Monster

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 31.10.2016, 14:27 »
Birol Bey,

Bahsettiğiniz "Muhasebe Bağlantı Kodları" üzerine araştırma yaptım ve aşağıdaki makaleye ulaştım.

http://www.logo34.com/bilgihavuzu/tiger2/muhasebebalantkodlar.html

Teşekkürler...

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 31.10.2016, 14:28 »
Logoyu çözmek bu kadar kolay mı :)

Çevrimdışı Monster

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 31.10.2016, 14:45 »
Monsieur®,

Ne diyorsun çözdüm bile : ) Bak sana Logonun programlama mantığınından bir örnek vereyim. Logo Ana Ekranında "Timer" nesenesi kullanıyor yaklaşık olarak 10 ile 20 saniye arasında bir döngü oluşturuyor.Bu döngünün içeriği ise L_Messages tablosuyla alakalı. Yani Logo her 10 ile 20 saniye arasında Mesajları kontrol ediyor. : ) 1 haftada yaklaşık yüzde 5'ini çözdüm : )

Teşekkürler...

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 01.11.2016, 01:05 »
Merhaba,

verdiğin örnek için teşekkür ederim, sayende bir şeyler öğrenmiş olduk,
sana ufak bir tiyo, o timer ı gidersin seçeneklerden değiştirirsin senin 10 ila 20 sn olur 45 sn :) veya başka bir sn. veya kaldırırsın,
bunu ufak bir yazılımcı dahi çözümleyebilir,
benim çözmekten kastım, programda hangi tabloyu ne için kullanmışlar hangi hesaplamada hangi algoritlar kullanılmış, parametrelere göre durumlar nedir ...... diye uzayıp giden bir sürü opsiyon var,
1 hafta içerisinde %5 çözdüm demişsin ya 1 hafta içerisinde parametreleri ancak sindirebilirsin.

Neyse benim yazdıklarım sadece dostane olarak bilgi vermekti, çözmeye devam kolay gelsin.

Çevrimdışı Monster

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #6 : 01.11.2016, 11:07 »
Eyvallah Hocam sizde bana böyle bir seçenek olduğunu öğrettiniz. Teşekkürler…

Yalnız benim size verdiğim örnek sadece birisiydi. Daha çok örneklerimde var yalnız açıklamadan evvela bir konuya açıklama getirmem lazım :)

Hocam şimdi LOGOYU çözmek için 2 başlık altına almamız gerekmektedir.

-Database(veritabanı)
-Software(yazılımsal)

Database; Logonun kullandığı veri tipleri , veri adları , database diyagramı (Logoda yok ama kendim bunu ayrıca yapıyorum) , tablolar arası ilişki (Database diyagramı bunu ortaya koyacaktır)……vs.

Software; Algoritmalar, Yazılımsal Mimarisi , Veri işleme teknolojisi (Linq SQL, Entity Framework…)…vs

Database olayında sadece bana gerekli olan “Database Diyagramı” bunu gerçekleştirdikten sonra zaten database olayını bitirmişsin demek :) Bunu yaptıktan sonra güzelcene a4 kağıdına döküp panoya yapıştıracam (NOT: Logonun veritabanını a4 kağıdına dökmek için çok sayıda a4 kağıdı ve epeycene büyük bir pano lazım olabilir :) )

Software olayında ise Yazılım Mimarisi yüksek ihtimal ile M.V.C olabilir diye tahmin ediyorum (Bu öngörü sadece LOGO GO PLUS sürümüyle alakalıdır).

En sonunda BU 2 olayın tamamladığında epeyce bir ilerleme kaydedildiği anlamına gelir.

Değerli Hocam; Yüzde 5’lik kısmın ne olduğunu aşağıdaki Enistein’in sözü açıklayacaktır :)

”Bana çözmem için bir soru bırakılsa ve bir saatlik süre tanınsa; 45 dakikasını soruyu tanıyıp okuyup anlamaya 10 dakikasını çözüm yolu üretmeye geriye kalan 5 dakikasını da çözüme ayırırım."

Benim yüzde 5 dediğim olay LOGONUN içeriği değil genel yapısıdır. (Einstene göre soruyu anlama kısmı) :) M.V.C ve kullandığı veri işleme teknolojisini tam olarak emin olabilseydim bu orana yüzde 20 kesinlikle derdim :) ama tahmin olduğu için yüzde 5 verebiiyorum ancak . Veri işleme teknolojisi hakkında önemli bir ipucu yakaladım bu ipucunu değerlendirdikten sonra öyle inanıyorum ki LOGONUN veri işleme teknolojisini çözeceğim.

Bu arada benim verdiğim “TİMER” olayı sadece o anda aklıma gelen bir örnekti daha çok örnek var. Fakat bu bahsettiğim örnek logonun software yönüyle alakalıdır. Yine tahmini olarak yazıyorum.

LOGO’nun yazılımsal yönüyle alakalı bir örnek daha

Daha büyük örnekler veririsem logo lisansım iptal olabilir :)

Biz logonun kaynak kodlarını bilmediğimiz için tahminler üzerinden gitmek zorundayız.

Evet değerli hocam çözümleme dediğim olay bundan ibarettir.
« Son Düzenleme: 01.11.2016, 12:14 Gönderen: Monster »

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 01.11.2016, 13:49 »
Anlattıklarına baktığında tamamını çözmenin zor olduğunu görebiliyorsan sıkıntı yok,

Özellikle tamamını diyorum çünkü yalnızca database i çözmüş olman yeterli olmayacaktır, buna ufak bir örnek vermiştim zaten,
database tarafını çözmek kolay biraz çalışmaya bakar sql sana zaten söylüyor, asıl iş senin bahsetmediğin 3. olan yazılımın uygulama tarafındaki kullanım kısmı, buradaki detayları çözmen işte bu kısım zor bunda bahsediyorum

Kısa bir zamanda bunların tamamını çözmüş olman çok zor olacaktır, ben bundan bahsediyorum, ki örnekleri var. Logo ile yatıp kalkan yıllarını logoya vermiş bir çok insanın dahi logo tarafında bilmediği bir sürü detay var.

Açıkçası ne yapmak ve nereye varmak istediğini çok merak ettim.
içimdeki ses ulaşmak istediğin yere uzun yoldan gittiğini söylüyor.

Çevrimdışı Monster

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 01.11.2016, 14:32 »
Merhabalar,

Hocam zaman konusunda bir sıkıntı yok bu 10 senelik bir süreç olacak :)

Bu süreç hakkındaki bilgilendirmeyi size "Özel Mesaj" olarak bildireceğim.Lütfen görüşlerinizi özel mesajtan belirtirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...
« Son Düzenleme: 01.11.2016, 14:44 Gönderen: Monster »