Aynı TCKN/VN ile Kayıtlı Olan Cariler

Gönderen Konu: Aynı TCKN/VN ile Kayıtlı Olan Cariler  (Okunma sayısı 926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erdoganmhs

• Yeni Kullanıcı
  • *
Aynı TCKN/VN ile Kayıtlı Olan Cariler
« : 26.11.2016, 18:02 »
Merhaba,

Go3 parametrelerimde aynı tc ile farklı cari kaydetme seçeneğim açık.

Aynı tc kimlik veya vergi numarasıyla kayıtlı birkaç carilerim var ve bunu net olarak göremiyorum.
Yani farklı şube isimleriyle aynı kişinin birkaç adet carisi var. Ben bu carileri tc/vn ile aratma yaparak veya döküm alarak sıralama yapabilir miyim?

Yani bu kişiler ba/bs durumuna girdiğinde e-beyannamede cari üzerinden satışlar göründüğü için sorun olmayacak mı? Kafamda deli sorular var
Teşekkürler
« Son Düzenleme: 28.11.2016, 09:07 Gönderen: erdoganmhs »

Arkadasca

• Ziyaretçi
Ynt: Aynı TCKN/VN ile Kayıtlı Olan Cariler
« Yanıtla #1 : 28.11.2016, 11:18 »

Bu sorun uzun zamandır benimde zihnimi kurcalıyordu. Excel marifet ile TCKN/VN aynı olan mükerrrer cariler tespit edilebiliyor.

Ancak özet tablo gibi SQL den alınsa çok daha pratik çözüm odakli bir rapor olabilir.

Bu kodlamayı nasıl yazabiliriz? Fikri olan var mıdır acaba?

Çevrimdışı erdoganmhs

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 28.11.2016, 11:57 »
Ben şöyle bi yöntem buldum;

Logo Go3 > Araçlar > Veri Aktarımı (DIŞARI) > Cari kartları .xml olarak masaüstüne kaydettim. Sonra google'dan .xml converter excell* diye arattım (*umarım forum kuralını ihlal etmiyorumdur). Online olarak xml dosyasını excell formatına çevirip indirdim.

Daha sonra excell'de özel sıralama ile tc/vn ile küçükten büyüğe sıraladım. Sonra da Giriş > Koşullu Biçimlendirme > Hücre Kurallarını Vurgula > Yinelenen Değerler'den yinelenen değerlerin ne renk ile belirtileceğini seçtim ve bu şekilde ayırt etmeme olanak sağadım.

Daha pratiği vardır tabii de, logo üzerinden bu kadar oluyor ve şimdilik işimi görüyor.

« Son Düzenleme: 28.11.2016, 11:59 Gönderen: erdoganmhs »

Çevrimdışı cousen

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #3 : 28.11.2016, 12:02 »
SQL sorgusu şu şekildedir burda bakiyesinide görebilirsiniz carinin diğer bilgileride mevcut

Kod: [Seç]
SELECT CL.CODE,CL.DEFINITION_,CL.ADDR1,CL.ADDR2,CL.TOWN,CL.CITY,CL.TAXOFFICE,CL.TAXNR,CL.SPECODE,CL.CYPHCODE,
ROUND(ISNULL((SELECT SUM(AMOUNT) FROM LG_016_01_CLFLINE WHERE CLIENTREF=CL.LOGICALREF AND SIGN=0)-
(SELECT SUM(AMOUNT) FROM LG_016_01_CLFLINE WHERE CLIENTREF=CL.LOGICALREF AND SIGN=1),0),2) AS BAKIYE
FROM LG_016_CLCARD CL
« Son Düzenleme: 28.11.2016, 12:03 Gönderen: cousen »

Çevrimdışı erdoganmhs

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #4 : 28.11.2016, 12:19 »
Teşekkür ederim, ben SQL boyutunu pek bilmiyorum. Bayi kendisi ilgilendiği için ben işin manuel kısmı ile tamamlamaya çalışıyorum. :) şimdilik böyle götürür beni. Cari sayısı arttığında net bilgi almak için kodu bayi ile paylaşırım.

Arkadasca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 28.11.2016, 14:10 »
SQL sorgusu şu şekildedir burda bakiyesinide görebilirsiniz carinin diğer bilgileride mevcut

Merhaba,

Sizin vermiş olduğunuz sorgu sadece cari kart bilgilerini getiriyor. Sekreterler için iş görecektir.

Vergi dairesi ve tc no kısımları tek hücrede görülmelidir. Ben bunun için aşağıdaki kodu kullanıyorum. Herkes için de bunu kullanmasını tavsiye ederim.

Ama burada sorun şu: Benzer ve aynı olan vergi no ve tc no listele. Bunu sql de nasıl yaparız?

CLCARD.TAXOFFICE 'VERGİ DAİRESİ',
CASE WHEN
CLCARD.ISPERSCOMP=0 THEN CLCARD.TAXNR ELSE CLCARD.TCKNO END 'HESAP NO'

Çevrimdışı cousen

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #6 : 28.11.2016, 15:34 »

Merhaba,

Sizin vermiş olduğunuz sorgu sadece cari kart bilgilerini getiriyor. Sekreterler için iş görecektir.

Vergi dairesi ve tc no kısımları tek hücrede görülmelidir. Ben bunun için aşağıdaki kodu kullanıyorum. Herkes için de bunu kullanmasını tavsiye ederim.

Çalıştığınız firma'da eğer bir sekreter varsa sorgu'nun sonunda sağ tarafa doğru excel'de yürütünce TAXOFFICE   TAXNR adı iile iki adet sütün oldugunu ve bunların birinin  vergi dairesi ve diğerinin numarası oldugunu anlar sanırın. Ayrıca excel'de sıralama ve gruplama yaparak her istedigi bilgiye kolayca ulaşabilir. İFirmazda ki sekretere sorun belki o sizden daha iyi anlar kod okumayı ve excel'de neler yapılacabileceğinden

Ama burada sorun şu: Benzer ve aynı olan vergi no ve tc no listele. Bunu sql de nasıl yaparız?

CLCARD.TAXOFFICE 'VERGİ DAİRESİ',
CASE WHEN
CLCARD.ISPERSCOMP=0 THEN CLCARD.TAXNR ELSE CLCARD.TCKNO END 'HESAP NO'

Arkadasca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 29.11.2016, 17:01 »
cousen

yanıtınızı anlayamadım. Tekrar yazar mısınız?

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #8 : 29.11.2016, 19:09 »
Merhaba,

istediğiniz bu sanırım

SELECT CODE KODU, DEFINITION_ ACIKLAMA,
CASE WHEN ıSPERSCOMP=0 THEN TAXNR ELSE TCKNO END 'HESAP NO',
COUNT(CASE WHEN ıSPERSCOMP=0 THEN TAXNR ELSE TCKNO END) 'ADET'
FROM LG_001_CLCARD
GROUP BY CODE , DEFINITION_ ,
CASE WHEN ıSPERSCOMP=0 THEN TAXNR ELSE TCKNO END
HAVING COUNT(CASE WHEN ıSPERSCOMP=0 THEN TAXNR ELSE TCKNO END)>1

Çevrimdışı cousen

• Logo Uzman Kullanıcı
« Yanıtla #9 : 30.11.2016, 08:23 »
cousen

Tekrar yazamam

Arkadasca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 30.11.2016, 12:55 »
cousen

Tekrar yazamam

Gönderdiğiniz mesajı kontrol ediniz.

Ne yazdınız ki? Tekrar yazamam diyorsunuz?  :P