Tekrar devirde stok hatası

Gönderen Konu: Tekrar devirde stok hatası  (Okunma sayısı 888 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
Tekrar devirde stok hatası
« : 24.01.2017, 19:46 »
g03 programında yeni dönem oluşturup devir yaptım. Yeni yıla fatura kesmek için mecburi yaptım. Daha sonra 2016 da eksik kalan işleri halledip devri tekrarladım. Tekrarlamadan önce tüm devir fişlerini ıkardım. Ancak tekrar devir ettiğimde stok kalemlerinde devir tarihinde mal girişi olmuş gibi bir fiş çıkıyor alım yapılan frma ismiyle beraber. fişlere bakıyorum böyle bir fiş gözükmüyor halbuki? sorun nedr acaba?

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Tekrar devirde stok hatası
« Yanıtla #1 : 25.01.2017, 11:24 »
sorunun çözümünü bilen varmıdır acaba?

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #2 : 25.01.2017, 12:30 »
Dikkat hatası gibi gorunuyor, bilinen bole bişey yok .

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 25.01.2017, 14:24 »
Dikkat hatası gibi gorunuyor, bilinen bole bişey yok .

dikkat hatası değil. sanırım sql de asılı kaldı veriler. dediğim gibi satış irsaliyelerine bakında gözükmüyor ama stok hareketlerinde satın alma irsaliyesi olarak adetler çıkıyor?

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 25.01.2017, 14:30 »
sql den bulup silemezmiyiz acaba ilgili tarih ve seri numaralı irrsaliye yi?

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #5 : 25.01.2017, 22:44 »
Olur tabi ama işte şüphe ile yaşanır acaba başka biseylerde varmi gibi .

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 26.01.2017, 00:04 »
Şu şüphe yokmu.

Ya varsa

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #7 : 30.01.2017, 14:46 »
foruma resim atamıyorum nedense ama dediğim gibi stok ahreketlerinde örneğin: 0000946    satın alma irsaliyesi    09.01.2017      50 adet

şeklinde veri var. ama satın alma irsaliyelerine girdiğimde böyle birşey gözükmemekte.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #8 : 30.01.2017, 14:58 »
Yetki kodu uygulaması yapılmışmıydı, tam yetkili bir kullanıcı ile kontrol ettiğiniz de de aynı durum söz konusu mu ?

Çevrimdışı metecan22

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #9 : 30.01.2017, 17:45 »
Yetki kodu uygulaması yapılmışmıydı, tam yetkili bir kullanıcı ile kontrol ettiğiniz de de aynı durum söz konusu mu ?

yetki kodu kullanmıyoruz. tam yetkili olarak programı kullanıyor her kullanıcı

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #10 : 31.01.2017, 11:19 »
Bildiğim kadarı ile DEVİR esnasında önceki dönemde Faturalanmamış irsaliye var ise devir işlemi başlamıyor. (Eski devir kuralı,değişip değişmediğinden emin değilim.)

İlgili stok için hareketler listesine baktığınız da bahsettiğiniz Giriş hareketi listede var mı ? Tarihi ne ?
İlgili stok için ekstre listesine baktığınız da bahsettiğiniz Giriş hareketi listede var mı ? Tarihi ne ?

Stoklarla ilgili tüm hareketler, STLINE da tutuluyor.

Aşağıdaki kod ile, 01.01.2017 de Devir Fişleri haricinde başka bir hareket olup olmadığını görebilirsiniz.

SELECT * FROM LG_FFF_DD_STFICHE WHERE TRCODE<>14 and date_='2017-01-01 00:00:00.000'

Birde mevcut sorunu görsel olarak ifade edebilirseniz. Askıda kalan bir israliyenin varlığını tespit etmek için STFICHE den ilgili irsaliyenin eksik olan refaransını bulup STLINE dan ilgili eksik referanslı irsaliye satırlarını bulup DELETE edilmesini sağlayabiliriz.

Delete yapmadan önce aşağıdaki kod ile STFICHE de olmayıp STLINE da olanları tespit etmeliyiz.

SELECT * FROM LG_FFF_DD_STLINE WITH(NOLOCK)
WHERE STFICHEREF>0 AND STFICHEREF NOT IN (SELECT LOGICALREF FROM LG_FFF_DD_STFICHE WITH(NOLOCK))

Eğer yukarıdaki kod ile bir takım kayıtlar listelenirse, gerçekten askıda kalan satırlar var demektir.
Ve DELETE ile Logicalref referansı where kriterinde kullanılarak STLINE da DELETE yapmak gerekir.

Fakat böyle bir işlemden sonra stok toplamları servisinin ve Maliyetlendirme Servisinin çalıştırılması gerekecektir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.