XML ile Satış Faturalarını Go3'e Aktarma

Gönderen Konu: XML ile Satış Faturalarını Go3'e Aktarma  (Okunma sayısı 863 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
Merhabalar,

XML kullanarak satış faturalarını sisteme aktarmaya çalışıyoruz. Şablonu oluştururken öncelikle satınalma faturaları için XML formatını oluşturduk ve sorunsuz olarak çalışıyor. Lot numarası ile takip yaptığımız için, lot numaralarına ait bilgileri (son kullanma tarihi gibi) de faturayı girerken rahatlıkla girebiliyoruz.

Satış faturaları için de XML formatını da girdik ama dosyayı go3'e aktarmaya çalıştığımızda "malzeme-serilot no ilişkisi bulunamadı" tarzında hata verip duruyor. Go3'ten indirdiğimiz örnek şablonlara bakınca şunu farkettik: SLTRANS tablosundaki INTRANSREF ve INSLTRANSREF numaraları istediğini farkettik.

Şöyle bir durum var: XML formatını c# ile kendi yazdığımız bir uygulama üzerinden oluşturuyoruz ve bu uygulama, önceki yedeklerden birinin üzerinden çalışıyor.

Girilen aktarım şablonunu şu şekilde modifiye etmek mümkün müdür: SLTRANS için gerekli bilgileri ben veriyim; Lot numarası, bu lot numarasından toplamda kaç adet satıldı, lotun son kullanma tarihi. Go3 de kendisi buna karşılık gelecek olan gerekli giriş bilgilerini kendisi alsın ve SLTRANS içine yazsın fatura için.

Tam olarak anlatabildim mi bilemiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi Günler

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
Ynt: XML ile Satış Faturalarını Go3'e Aktarma
« Yanıtla #1 : 03.12.2018, 12:53 »
logodan dışarı örnek xml şablonu alıp kod tarafında buna göre kodlarınızı revize ediniz.

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
« Yanıtla #2 : 03.12.2018, 13:17 »
Merhaba,

Örnek şablonları aldık ve kendi şablonumuzu ona göre oluşturduk. Bilgi girmediğimiz 2 alan var sadece:
1- SOURCE_MT_REFERENCE = giriş yapılan fişin referansı
2- SOURCE_SLT_REFERENCE = o fişteki serilot referansı

<SOURCE_SLT_REFERENCE></SOURCE_SLT_REFERENCE> olarak içeri göndermeye çalıştığımızda ve bu node'u hiç kullanmadan içeri göndermeye çalıştığımızda "malzeme-lot giriş bilgileri bulunamadı" hatası veriyor tüm satırlarda.

Sorgu yazarak hem MT hem de SLT referans numaralarını SQL'den alabiliriz. Yedek üzerinden çalıştığımız için her bir satış faturası girişi sonrası, yedeği bir daha yükleyip, önceki yedekteki bilgileri alıp, tekrardan oluşturmamız gerekiyor. Böyle bir durumda manuel olarak girmek aslında daha kolay bir hale geliyor.

Şunu yapmamız mümkün müdür: Lot numarası ve girilecek toplam miktarı biz versek, <SERIAL_LOT_TRN> bloğunun içini Logo'nun kendi bulduğu değerlerle doldurmasını sağlayabilir miyiz?

Aslında şunu sorsam daha mantıklı olacak gibi: satış faturalarında sistemin var olan serilot girişlerini seçtirmenin bir yolu var mıdır?

Umarım daha anlaşılır olmuştur.

Çevrimdışı ByBirol®

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • admin@artibilisim.com Logo Çözüm Ortağı
« Yanıtla #3 : 03.12.2018, 15:35 »
o dediklerinizin hepsini Obkect.dll ile yapabilirsiniz , siz GO serisi kullandınızdan INSERT ile gitmeniz ve hepsini manuel set etmeniz gerekir.

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 12.12.2018, 03:42 »
Xml uzerinde yeteri kadar bilgisi olan biri olarak söyluyorum. O dediğin alanlara gerekli referans numaralarini girmeden iceri fatura atamazsin. Bir arkadaş  benden bununla ilgili bir calisma istedi excel-xml her defasinda sorunla karsilasinca arastirdim. Translation alanindaki o iki referanslar girilmesi zorunludur. Calisma mantigi soyle.
X urununden 10 adet giris yapildiginda bir referans numarasi alir. 2. Giriste baska bir referans numarasi alir. Giris-Cikis adedince o referanslari yazman gerek.

Çevrimdışı fatih_uu

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 24.02.2019, 17:01 »
Selamlar alim faturaları için xml olarak aktarım için bir format var mi elinizde veya ben kendim nasıl yapabilirim

Çevrimdışı halisbatmaz

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 24.02.2019, 22:42 »
Bu tür sablonlar ucretli olur. Site yoneticiai ile iletisime gecin lutfen. Sablon ornegini bu linkten gorebilirsiniz

https://m.youtube.com/watch?v=t6KdrKm1Aq8
« Son Düzenleme: 24.02.2019, 22:46 Gönderen: halisbatmaz »

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
« Yanıtla #7 : 25.02.2019, 10:59 »
Merhaba,
Selamlar alim faturaları için xml olarak aktarım için bir format var mi elinizde veya ben kendim nasıl yapabilirim
Bizim kendimiz için yaptığımız çok spesifik bir çözümdü, işinize yarayacağını düşünmüyorum.
Araçlar - Veri Aktarımı (Dışarı) seçeneği ile dışarı alıp, inceleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı U.GUNEL

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 13.04.2019, 09:56 »
veri aktarımı yapmak için

sıteıd alanını yeniden yazman lazım a firması için 1 b firması için 2 diye bu referans kodları çakıştığında yeni referans vermesi için
ikincisi xml içinde düzenleme yapman lazım . muhasebe kodları seçeneğini kaldırman lazım cari fatura stok vs . stoklarda ya fiyatları da içeri aktarman lazım yada stok aktarırken fiyat referans xml şablonunda kaldırman lazım sonra aktarırsın hiç sıkıntı olmaz.
« Son Düzenleme: 13.04.2019, 17:21 Gönderen: Monsieur® »