DETAYLI KAR ZARAR RAPORU

Gönderen Konu: DETAYLI KAR ZARAR RAPORU  (Okunma sayısı 668 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhasebe1996

• Yeni Kullanıcı
  • *
DETAYLI KAR ZARAR RAPORU
« : 17.01.2019, 11:30 »
LÜTFEN YARDIM :(

Malzeme bazında satış fiyatı ile alış fiyatını yan yana veren bir rapor var mıdır?
Satış siparişini oluşturuyorum. Karşı sipariş oluşturup alışını yapıyorum. Alışın açıklamasında satış sipariş nosu yer alıyor ama bunları liste halinde dökemiyorum. :(
Birbirleriyle bağlantılı bi liste bir türlü bulamadım

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
Ynt: DETAYLI KAR ZARAR RAPORU
« Yanıtla #1 : 17.01.2019, 12:11 »
Merhaba,

PEGGING tablosunda tam olarak istediğinizi bulabilirsiniz. ORFLINE tablosunu da incelerseniz istediklerinizi almak çok kolay olsa gerek.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı muhasebe1996

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 17.01.2019, 12:52 »
ayrı ayrı veriyor siparişleri
ama yanyana örneğin satış 15 tl alış 10 tl kar da 5 tl diye veren bi liste yok
malzeme hareketlerini alıyorum orda da alt alta veriyor. hareket fazla oldugu için onları yan yana getirmek uzun sürüyor

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
« Yanıtla #3 : 17.01.2019, 13:10 »
Merhaba,

STLINE üzerinden alıyorsanız, ORFLINE'a bağlayıp, satış siparişine bağlı satınalma siparişindeki (veya satınalma irsaliye/faturadaki) fiyatı alıp karşılaştırma yapmanız lazım.

Yazmış olduğum birkaç örnek sorgu var bununla alakalı. Akşam eve gittiğimde paylaşırım burada.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı hyponectia

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • hyponectia.com
« Yanıtla #4 : 18.01.2019, 01:19 »
Merhaba,

Eski tarihli sorgulardan bir tanesi: son alış fiyatı, karşı sipariş fiyatı ve tanımlı alış fiyatlarını, satış fiyatının yanına koyarak kar/zarar inceleyebileceğiniz bir sorgu:

Kod: [Seç]
SELECT
CH.DEFINITION_,
MALZ.NAME,
MALZHAR.AMOUNT,
BRM.CODE AS BIRIM,
ROUND(MALZHAR.VATMATRAH/MALZHAR.AMOUNT,4) AS BIRIMFIYAT,
ISNULL((SELECT TOP (1) ROUND(VATMATRAH/NULLIF(AMOUNT,0),4) FROM LG_507_01_STLINE WHERE TRCODE=1 AND MALZHAR.DATE_>=DATE_ AND MALZHAR.STOCKREF=STOCKREF AND CANCELLED=0 AND BILLED=1 ORDER BY DATE_ DESC),0)

AS 'SON ALIS FIYATI',
ISNULL((SELECT TOP (1) (BRM1.CODE) FROM LG_507_01_STLINE STL LEFT JOIN LG_507_UNITSETL BRM1 ON STL.UOMREF=BRM1.LOGICALREF WHERE TRCODE=1 AND MALZHAR.DATE_>=DATE_ AND MALZHAR.STOCKREF=STOCKREF AND CANCELLED=0 AND BILLED=1 ORDER BY DATE_ DESC),0)

AS 'SONALIS BIRIM',
CASE WHEN MALZHAR.ORDTRANSREF=0 THEN 0 WHEN MALZHAR.ORDTRANSREF <>0 THEN ISNULL(ROUND(MALZHAR2.VATMATRAH/MALZHAR2.AMOUNT,4),0) END AS 'KARSISIP FIYATI',
CASE WHEN MALZHAR.ORDTRANSREF <> 0 THEN ISNULL((SELECT CODE FROM LG_507_UNITSETL WHERE LG_507_UNITSETL.LOGICALREF=MALZHAR2.UOMREF),'') ELSE '' END AS 'KARSISIP BIRIM',

CASE WHEN MALZHAR.AMOUNT=0 THEN 0
WHEN MALZHAR.AMOUNT<>0 THEN
ISNULL((SELECT TOP (1)
CASE 
WHEN CURRENCY=0 THEN ROUND(PRICE,4)
WHEN CURRENCY=160 THEN ROUND(PRICE,4)
WHEN CURRENCY=1 THEN ROUND(PRICE*(SELECT TOP (1) RATES1 FROM LG_EXCHANGE_507 WHERE EDATE<=MALZHAR.DATE_ AND CRTYPE=1 ORDER BY EDATE DESC),4)
WHEN CURRENCY=20 THEN ROUND(PRICE*(SELECT TOP (1) RATES1 FROM LG_EXCHANGE_507 WHERE EDATE<=MALZHAR.DATE_ AND CRTYPE=20 ORDER BY EDATE DESC),4)
WHEN CURRENCY IS NULL THEN ISNULL(ROUND(PRICE,4),0)
END AS 'TANIMLI ALIS-TL'

FROM LG_507_PRCLIST WHERE CARDREF=MALZHAR.STOCKREF AND MALZHAR.DATE_>=BEGDATE AND PTYPE=1 ),0)

END AS 'TANIMLI ALIS-TL',

CASE WHEN 'TANIMLI ALIS-TL' = '0' THEN '' WHEN 'TANIMLI ALIS-TL' <>'0' THEN

ISNULL((
SELECT TOP (1) BRM3.CODE FROM LG_507_PRCLIST AS FL LEFT JOIN LG_507_UNITSETL AS BRM3 ON FL.UOMREF=BRM3.LOGICALREF WHERE CARDREF=MALZHAR.STOCKREF AND MALZHAR.DATE_>=BEGDATE AND PTYPE=1
),'') END AS 'TANIMLI ALIS BIRIM'

FROM LG_507_01_STLINE AS MALZHAR
LEFT JOIN LG_507_UNITSETL AS BRM ON MALZHAR.UOMREF=BRM.LOGICALREF
LEFT JOIN LG_507_ITEMS AS MALZ ON MALZHAR.STOCKREF=MALZ.LOGICALREF
LEFT JOIN LG_507_01_INVOICE AS FAT ON MALZHAR.INVOICEREF=FAT.LOGICALREF
LEFT JOIN LG_507_CLCARD AS CH ON MALZHAR.CLIENTREF=CH.LOGICALREF
LEFT JOIN LG_507_01_ORDPEGGING AS KARSIP ON MALZHAR.ORDTRANSREF=KARSIP.PARENTREF
LEFT JOIN LG_507_01_STLINE AS MALZHAR2 ON KARSIP.PURORDLNREF=MALZHAR2.ORDTRANSREF

WHERE MALZ.ACTIVE=0 AND MALZ.CARDTYPE=1 AND MALZHAR.LINETYPE=0 AND MALZHAR.CANCELLED=0 AND MALZHAR.BILLED=1 AND MALZHAR.TRCODE IN (7,8)

ORDER BY MALZ.NAME, MALZHAR.DATE_

Umarım işinize yarar.

Çevrimdışı muhasebe1996

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 18.01.2019, 08:33 »
teşekkür ederim deneyeceğim şimdi :) :)