Mali Müşavirin Kestiği Serbest Meslek Makbuzunun kayıtlara alınması

Gönderen Konu: Mali Müşavirin Kestiği Serbest Meslek Makbuzunun kayıtlara alınması  (Okunma sayısı 546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı argsus

• Yeni Kullanıcı
  • *
Merhaba;
Mali Müşavirimiz bize her ay "Serbest Meslek Makbuzu" kesiyor.
Makbuz;
a) Hizmet Bedeli
b)%18  KDV
C: %20 Stopaj
içeriyor ve ödemesini bankadan yapıyoruz.

Modüller\Kasa\Hareketler\Kasa İşlemleri içerisinde "Alınan Serbest Meslek Makbuzu" işlemi var. Ama biz bu bedeli kasadan değil bankadan ödüyoruz.
Müşarimize ait bir cari hesabımız var. Bu cari hesap altında bu makbuzları nasıl takip ederiz?

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı emre_kenan

• Yeni Kullanıcı
  • *
Kolay gelsin.
Cevap geçmi oldu bilemedim ama ben yinede yazayım. Logo sistemlerinde kasa hareketleri ile yapılan her işlemin bir fiil cebinizdeki nakit paranın hareketi ile ilişkili olmaktadır. Eğer siz banka üzerinden işlem yapacaksanız bu durumda cari hesap fişleri içerisindeki tiplerden istediğiniz fiş tipini seçerek hareket etmeniz gerekmektedir. Daha sonra da ödeme işlemini istediğiniz gibi düzenlersiniz.

Çevrimdışı hasen

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ben de bankadan gönderiyorum. Banka fişlerinden gönderilen havale/eft fişi giriyorum. alacaklı hesap: "102 banka", borçlu hesap: "336 diğer borçlar" yapıp kaydediyorum. Muhasebeci ayda bir gelip kendi mahsup fişini oluşturuyor. Ben stopaj kdv ile uğraşmıyorum, o hallediyor.