Merhabalar,
XML kullanarak satış faturalarını sisteme aktarmaya çalışıyoruz. Şablonu oluştururken öncelikle satınalma faturaları için XML formatını oluşturduk ve sorunsuz olarak çalışıyor. Lot numarası ile takip yaptığımız için, lot numaralarına ait bilgileri (son kullanma tarihi gibi) de faturayı girerken rahatlıkla girebiliyoruz.
Satış faturaları için de XML formatını da girdik ama dosyayı go3'e aktarmaya çalıştığımızda "malzeme-serilot no ilişkisi bulunamadı" tarzında hata verip duruyor. Go3'ten indirdiğimiz örnek şablonlara bakınca şunu farkettik: SLTRANS tablosundaki INTRANSREF ve INSLTRANSREF numaraları istediğini farkettik.
Şöyle bir durum var: XML formatını c# ile kendi yazdığımız bir uygulama üzerinden oluşturuyoruz ve bu uygulama, önceki yedeklerden birinin üzerinden çalışıyor.
Girilen aktarım şablonunu şu şekilde modifiye etmek mümkün müdür: SLTRANS için gerekli bilgileri ben veriyim; Lot numarası, bu lot numarasından toplamda kaç adet satıldı, lotun son kullanma tarihi. Go3 de kendisi buna karşılık gelecek olan gerekli giriş bilgilerini kendisi alsın ve SLTRANS içine yazsın fatura için.
Tam olarak anlatabildim mi bilemiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi Günler