Malzeme son alış fiyatı YARDIM LÜTFEN....

Gönderen Konu: Malzeme son alış fiyatı YARDIM LÜTFEN....  (Okunma sayısı 1306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yedikule23

• Logo Kullanıcısı
  • **
Seviyelerine göre ürün reçeteleri listesinde malzemenin son alış fiyatını getirmem gerekiyor.Bunun için elinde hazır bir query olan var mı ?Yardım ederseniz sevinirim.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Yedikule23

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: Malzeme son alış fiyatı YARDIM LÜTFEN....
« Yanıtla #1 : 18.03.2009, 00:12 »
Tamam bu sorduğum sorduğum soruya cevap alamadım.Peki şöyle bişey diyeceğim tanımlı alış fiyatlarınız var 3 türde tl.euro ve dolar
ve malzemelere tanımlanan alış fiyatları belli bir sıraya göre değil kimisinde 1. tl
kimisinde euro.buna rağmen malzemeye tanımlanabilecek 3 döviz kurunuda tl ye çevirip bunlarımn hangisi diğerlerinden daha yüksek bir meblaya sahip ise bunu getirecek.Yani 3 tanımlı fiyatıda inceleyip tl ye cevirip bunların en yüksek değere sahip olanı bana raporda alım fiyatı budur die verebilecek bir query hazırlayan yada yaqpan var mı?.benden bunu istiyorlar :D

Çevrimdışı zamzam

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Malzeme son alış fiyatı YARDIM LÜTFEN....
« Yanıtla #2 : 18.03.2009, 15:01 »
  Sayın yedikule bu söylediğizi Logo'da yapmak mümkün görünmediği gibi sadece sql ile de yapmak zor gibi.
  Son zamanlarda bir firmamda alış fiyatları güncellemem gerektiğinde tüm alış satırlarını excele çekip fatura tarihine göre sıraladıktan sonra mükerrer kayıtları silmek suretiyle son alış fiyatlarını çıkartma yolunu tercih etmiştim. sonra biraz düzenlenmiş olan halini veri aktarımı özelliği ile logo'ya aktardım. Başarılı bir sonuç aldım.

İlk sorduğunuz sorunun cevabı zanneder isem bu.

İkinci sorunuz aynı yöntem ile daha koay olacak sanırım. Alış fiyatlarını excel'e aktardığınızda (Query ile) Basit bir eğer formülü ile ilgili birim çarpanlarını yapar ve TL'ye çevirebilirsiniz. Son olarak veri aktarımı içeri yapabilirsiniz.

Query sorgularında tekrar yardımcı olabilirim.