GO'DA SATIŞ FATURALARINDA TUTARI SABİTLEME

Gönderen Konu: GO'DA SATIŞ FATURALARINDA TUTARI SABİTLEME  (Okunma sayısı 1314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mawra

• Yeni Kullanıcı
  • *
HERKESE MERHABA BENİM PROBLEMİM GO DA SATIŞ FATURALARINDA TUTARI DEĞİŞTİRDİĞİM ZAMAN BİRİM FİYAT DA O ORANLA DEĞİŞİYOR.TUTARI DEĞİŞTİRDİĞİM ZAMAN BİRİM FİYATIN DEĞİŞMEMESİ İÇİN NE YAPABİLİRİM .YADA TUTAR HİÇ DEĞİŞTİRİLMESİN.

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM .

SAYGILAR...

Çevrimdışı Neo

• Logo Uzmanı
  • Bilgi yönetmek sanattır
Ynt: GO'DA SATIŞ FATURALARINDA TUTARI SABİTLEME
« Yanıtla #1 : 28.05.2008, 15:41 »
Merhaba,

İlginç bir istek :)

tutarı değiştirirseniz hali ile birim fiyatta değişirki bunun başka açıklamasıda uygulama yoluda olamaz.

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #2 : 28.05.2008, 15:48 »
Sanırım , bir stok kartı seçildiğinde otomatik olarak gelen fiyatların , hem fiyat hemde TUTAr alanından değiştirilememesini istiyorsunuz...

Bu mümkün

SYS de kullanıcı yetkilerinden EKLE ve DEĞİŞTİR de Kolanlardan Birim Fiyat ve TUTAR alanlarını (-) KIRMIZI yapmanız gerekir...

Kolay gelsin , iyi çalışmalar....

Çevrimdışı mawra

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 28.05.2008, 16:56 »
ÖNCELİKLE İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.

AMACIM OTOMATİK OLARAK GELEN TURATI DEĞİL MANUEL GİRİLEN BİRİM FİYAT VE ADET ÇARPIMI SONUCUNDA SATIŞ FATURASINDA TUTAR KOLONUNDAKİ DEĞERİ KULLANICI DEĞİŞTİREMESİN.
SYS DEN  KULLANICILAR.....İŞLEM YETKİLERİ... SATIŞ FATURALARI ....EKLE VE DEĞİŞTİRDE TURTA DAĞITIMI OLAN YERLERİ  KALDIRIYORUM FAKAT FATURADA HALA TUTARI KULLANICI DEĞİŞTİREBİLİYOR...

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #4 : 28.05.2008, 17:38 »
" SYS DEN  KULLANICILAR.....İŞLEM YETKİLERİ... SATIŞ FATURALARI ....EKLE VE DEĞİŞTİRDE TURTA DAĞITIMI OLAN YERLERİ  KALDIRIYORUM FAKAT FATURADA HALA TUTARI KULLANICI DEĞİŞTİREBİLİYOR... " EKLE VE DEĞİŞTİR Kolonlar kısmından Tutar alanına müdahale et.

Kullanıcı birde hangi grubun içinde birde onu incele, belki bulunduğu guruptan yetki alıyor olabilir.

Fakat bu şekilde bir kısıtlama sorun çıkara bilir. Uygulama yapmak lazım.

Çevrimdışı mawra

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 29.05.2008, 09:10 »
walla dediğiniz gibi denedim yeni bir grup ekleyip yetkilerinide kısıtladım ekle kolonunda tutarı kaldırınca faturada da kaldırıyor.değiştirden kaldırınca yine değişiklik yapılabiliyor.versiyondan olabilirmi acaba diyorum...

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
« Yanıtla #6 : 29.05.2008, 09:37 »
evet versiyondandır.Kullanıcı yetkilerini tanımlamadaki sıkıntılar sadece sizin deneyimsiz olmanız ile alakalı değil...oldum olası yetkilendirmeler Logo nun yumuşak karnıdır...ilk kez yetikendirmeler yapıldığında hangi versiyonu kullanırsanız kullanın sorun çıkmaz.....ne zaman ki ; versiyonu yenilersiniz o zaman mutlaka yetkilerde bir kayma olur....

Yetkilerdeki kaymalar genellikle 1. ve 2. kadame versiyon değişimlerinden kaynaklanır....

yani 1.55.00.01 den 1.55.00.02 ye geçiş yaptığınızda genellikle YETKİLER bozulmaz....( Bu 4. kademe versiyon değişimine örnektir.)
ama 1.55.00.01'den 1.60.00.00'a veya 1.60.00.00'dan 1.65.00.00'e geçiş yaptığınız da mutlaka yetkilerde kaymalar, dağılmalar , bozulmalar olur...sebebi de basit , veritabanına yeni eklenen alanların eski yetki indeksindeki sıraları bozması...

Bu konu ile alakalı olarak daha önceleri de bazı yazılar yazmıştım , onları da inceleyiniz..

Kolay gelsin , iyi çalışmalar.

« Son Düzenleme: 29.05.2008, 09:41 Gönderen: LsuErsoy »

Çevrimdışı mawra

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 30.05.2008, 19:31 »
Sayın  ERSOY verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...