SQL SERVER 2005 HATASI

Gönderen Konu: SQL SERVER 2005 HATASI  (Okunma sayısı 1137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hasen

• Logo Kullanıcısı
  • **
SQL SERVER 2005 HATASI
« : 03.06.2008, 12:44 »
merhaba,
vista üzerinde go 1.76 ve sql server 2005 express edition kullanıyorum
daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. sql server 2005 yüklü idi vede demo idi, demo memo bugüne kadar problemsiz çalışıyorduk. süresi doldu bende express edition yükledim ama ana makinada go yu çalıştırana kadar canım çıktı. enson lgconfigden serverı (ki eskiden 10.0.0.1 idi) servername\sqlexress yaptım ana makinede çalıştı nihayet. ama terminallerden giriş yapamıyoruz. (3 kullanıcı var bu arada) erişim yok ve engellendi gibi bir hata veriyor. varmı bu illetin dilinden anlayan bir arkadaş. sanırım problem vistadan kaynaklı ama bir türlü anlamıyorum. (ana makine vista, terminaller xp yüklü).

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Ynt: SQL SERVER 2005 HATASI
« Yanıtla #1 : 03.06.2008, 22:43 »
Merhaba,

sql 2005 default kurulumunda local haricinde terminallere kapalıdır, managment tools dan bunu açmanız gerekiyor surface area kontrolde bulunmektadır

Kolay gelsin.

Çevrimdışı hasen

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: SQL SERVER 2005 HATASI
« Yanıtla #2 : 04.06.2008, 17:44 »
Merhaba,

sql 2005 default kurulumunda local haricinde terminallere kapalıdır, managment tools dan bunu açmanız gerekiyor surface area kontrolde bulunmektadır

Kolay gelsin.

teşekkür ederim. onu açıyordum zaten. ama buldum sonunda. sql server express kurarken başlarda ayrıntı soruyor. bende gösterme diyordum. meğer networkde çalışacaksa ayarları yapabilmek için onu seçmek gerekiyormuş. boşuna çile çektik yaw.