stokla ilgili 2 acil soru

Gönderen Konu: stokla ilgili 2 acil soru  (Okunma sayısı 1029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ALOX

• Logo Kullanıcısı
  • **
« : 09.08.2008, 12:08 »
S.A ARKADAŞALR.

Daha önce de böyle bir sorgu istemiştim ancak kimse cevap vermedi.inş.bu sfere yardımcı olursuuz.çünkü hala çözemedim.

1- soru şu;

Malzeme mikyarı "0"(sıfır) olupta kullanımda olanalrı kullanım dışı yapmak(not:bunun içinde hareket görmeyen ve miktarı 0 olanalrda olması gerekir.bu şekilde olmasa hata veriyor)

2-soru ise;

Malzeme açıklamasının yani (ürün adı) nın baştan 5.karakteri boşluk( ) olan stok açıklamalarının boşluk( ) larını nasıl silebiliriz.

(Not:bazı ürünlerin 5.karakteri boşluk( ) ama diğerleri ise 5.karakteri doludur.yani 2 şart koşmamız lazım 1-sol baştan(yani başlangıçtan)  5.karakteri boşluk olacak 2-ise bu boşluğu silecek)

inş.yardımcı olursunuz.şimdiden herkese teşekkürler.
kolay gelsin.iyi çalışmalar.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: stokla ilgili 2 acil soru
« Yanıtla #1 : 09.08.2008, 22:53 »
Merhaba,

2. sorunuzu aşağıdaki gibi çözebilirsiniz.
  Öncelikle yedek almayı ihmal etmeyin.

Kod: [Seç]

yasak
LG_XXX_ITEMS

SET NAME=STUFF(NAME ,5,1,'')

WHERE SUBSTRING(NAME,5,1)=' '
AND LOGICALREF<> 1

XXX yazılan yere düzeltmeyi yapacağınız firmanın nosunu yazacaksınız. 004 gibi

1. soru için ise havamda olan bir günü bulmam lazım. Çünkü o biraz uğraştırabilir.

Kolay gelsin.

(KY)

Çevrimdışı pesenna

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 11.08.2008, 18:03 »
yasak LG_XXX_ITEMS SET ACTIVE=1 WHERE LOGICALREF IN (SELECT STOCKREF FROM LG_XXX_01_GNTOTST WHERE ONHAND=0) OR LOGICALREF NOT IN (SELECT STOCKREF FROM LG_XXX_01_GNTOTST)

sonuçları denenmemiş bir sorgudur, veritabanınız ve programınızın sonraki kullanımı için tehlikeli olabilir, öncesinde yedek alınız...
« Son Düzenleme: 11.08.2008, 18:04 Gönderen: pesenna »

Çevrimdışı ALOX

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: stokla ilgili 2 acil soru
« Yanıtla #3 : 15.08.2008, 11:37 »
her iki evabı veren arkadaşlara çok çk teşekkürler iki sorguda çalışıyor.imanın beni büyük bir zahmetten kurtardnuz.ALLAH sizden razı olsun.herkese kolay gelsin iyi çalışmlar.