hareket gormeyen kartları kullnım dısı yapmak ve bazı diğer sorularım (mydestek)

Gönderen Konu: hareket gormeyen kartları kullnım dısı yapmak ve bazı diğer sorularım (mydestek)  (Okunma sayısı 1067 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı maviadam

• Logo Kullanıcısı
  • **
mYDESTEK

arkadaşımız daha once

Daha önceden bu sitede yazılmış olan bir kod ;
LG_XXX kısmları firma kodunu yaz. LG_001, LG_444
Sonra sorguyu vtyönette çalıştır. Hareket görmeyen stok kartlarını kullanım dışı olarak düzenleme yapacaktır.

yasak LG_XXX_ITEMS
SET ACTIVE=1
WHERE LOGICALREF NOT IN (SELECT STOCKREF FROM LG_XXX_01_STLINE)

bu kodu vermiş.
benımde bir sorum olacak

Şimdi bendede cok fazla stok var. bende adeti olamayanları kullanım dışı yapmak istiyorum. kullandıgım firma 001. ayrıca işlem gormemişleride kullanım dısı yapar mı?

Bu bana ne fayda saglar? stok bulmada hızı artırır mı? mevcut stok adetım 18000 adet civarında
yavas buluyor :S MSDE2000 kullnıyorum xp sp3

daha sonradan kullanım dışı yaptıgım bu kartları nasıl geri cagırabılırım?. yoksa tek tek yenıden mı gırmek zorunda mı kalacam?

cvp beklıyorum.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
Kullanım dışı veya kullanım içi stokları düzenlemek size tek getirisi stokların ayrıştırılmasıdır.
Siz 18.000 stok kartının 17.000 kullanım dışı yapmanız;

stok bulmada hızı artırır mı? Evet.
Fakat Stok Kartları kısmı açılmasını hızlandırmaz.Sonuçta arka planda 18.000 stoğu düzenliyip karşınıza getiriyor.

Yapmanız gereken ( Öneri ) devir esnasında kullanılmayan stokları kullanım dışı yap, 2009 için açtığın firmada kullanım dışı stok kartları sil. Eğer lazım olan stok kartı olursa 2008 yılına ait firmada zaten mevcut olacak, tekrar 2009 yeni kart açarsın.

[Stok Kartı Kullanım dışı yapmak bir veri kaybı değil, Türkçesi Tezgah altına stoğu çekmek :),
  Lazım olan stok kartı oldukça kullanım içi yapabilirsin,

Tabi toplu kullanımiçi yapamak için; ( Koşulsuz Tüm stoklara uygular.)

yasak LG_XXX_ITEMS
  SET ACTIVE=0

]
« Son Düzenleme: 14.08.2008, 11:05 Gönderen: mydestek »