BORÇ TAKİP DE YEREL PARA BİRİMİ

Gönderen Konu: BORÇ TAKİP DE YEREL PARA BİRİMİ  (Okunma sayısı 1051 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cetin

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Siyah
« : 17.08.2008, 15:33 »
Selam ...

Bi kaç hafta araştırma yaptıktan sonra, son çare olarak sormaya karar verdim...

Programımız Logo GO 1.81.0.1

Firma yerel para birimi USD olarak ayarlı borç takibinde İD yani YTL Olarak işlem yapıyor. Yerel para birimi olarak kullanmanın ( C/H Fişlerindeki Döviz türünü DEĞİŞTİRMEDEN) bir yolu varmıdır...

Teşekkür Ederim...
« Son Düzenleme: 18.08.2008, 12:11 Gönderen: Cetin »

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #1 : 22.08.2008, 00:38 »
Merhaba,

soruyu gerçekten anlamadım desem ne olur :D
Şimdi diyorsunuz ki firma yerel para birimi USD burada hem fikiriz,
İD olarakta YTL Kullanıyorum diyorsunuz. (tamam burayı bu şekilde hep sabit olarak kullanabilirsiniz)
son aşamaya gelince (yazınızı aynen alıyorum)

Yerel para birimi olarak kullanmanın ( C/H Fişlerindeki Döviz türünü DEĞİŞTİRMEDEN) bir yolu varmıdır...

İşte anlaşılmayan yer burası, neyi yerel para birimi olarak kullanacağız burada yazmıyor ki.

Ayrıca İD sabit değildir herhangi bi döviz türü olabileceği için, raporlarda id ile rapor almakta zorlanırsınız. çünkü elma ve armutu toplamak mantıklı olmayacağı için logoda toplamıyor.

Benim size tavsiyem bu şekilde ilginç çözümler bulmak yerine bu işlemler için yazılmış olan tiger ürününe geçmeniz olacaktır.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı Cetin

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Siyah
Ynt: BORÇ TAKİP DE YEREL PARA BİRİMİ
« Yanıtla #2 : 22.08.2008, 00:56 »
Selam...

Tigerda da istediğim özellik demosu dahilinde yok.

Benim istediğim Firmam USD Üzerinden iş yaptığı için Borç takibide USD Olarak görmek.

Açıklamya çalışacak olursam ;

Tahsilat listesini bugün aldık diyelim program YTL yi bu günkü kurdan USD ye çevirip şu kadar alacağın var diyor. Ama Müşterinin O Kadar USD Borcu / Alacağı Olmuyor.

Bizde istiyoruz ki Listelerde USD Olsun Kur Üzerinden YTL ye Biz Çevirelim.

Bunu yapabilmenin bir yolu fatura-detay bölümünde YTL yi USD Yapmak.
(C/H Fişlerindeki Döviz türünü DEĞİŞTİRMEDEN)
Bende bunu yapmak istemiyorum demek istedim... Biliyorsunuz ki C/H lardaki öndeğerler faturalara aktarılıyor. Benim carilerimde Döviz Türü USD