Muhasebe satır açıklaması hk.

Gönderen Konu: Muhasebe satır açıklaması hk.  (Okunma sayısı 1988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« : 25.08.2008, 16:03 »
Arkadaşlar merhaba. cumartesiye kadar muhasebeleştirmeyi manuel yapıyordum. haftada bir, on günde bir gibi. ister istemez de hesap planı ile gerçek durum arasında farklar oluyordu. cumartesi itibariyle otomatik muhasebeleştirmeye geçtim, eskisinden çok daha sağlıklı oldu. önce işlemi yapıyorum, sonra muhasebeleştirme ekranı geliyor, sonra F2 ve işlem tamam.

muhasebe modülünü kullananlara tavsiye ederim.

yalnız küçük bir sıkıntı var, kasadan her hangi bir fiş muhasebeleştiği zaman satır açıklaması eksik geliyor. mesela bir tahsilat yaptık diyelim. ilgili 120 hesaptaki açıklama BELGE NO-GENEL AÇIKLAMA-FİŞ TÜRÜ vs.. şeklinde doğru olarak geliyor ama 100 kasa hesabındaki açıklama sadece BELGE NO olarak çıkıyor. yani sadece ilk açıklamayı getiriyor. bu da ileride defter tasdik ettirirken sıkıntı olur gibime geliyor.

siz ne dersiniz?

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #1 : 25.08.2008, 17:20 »
Peki birşey sormak istiyorum, Yıl sonunda resmi defter basımı hakkında bir hazırlığın var mı ?

Bunu sormamın nedeni Her evrağa bir muhasebe fişi yaparsan yıl sonunda defter dökümleri çok uzun olur.

Bence bunu bir düşün.

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #2 : 25.08.2008, 18:51 »
açıkçası tek sıkıntı bu gibi. muhasebecim de aynı endişeyi paylaştı.

ama satır birleştirerek muhasebe fişleri oluşuyor. yani birden fazla 391 varsa tek bir satır oluşuyor. ya da ne bileyim birden fazla 600 varsa tek satıra indirgiyor. bu, toplu muhasebeleştirme yaparken de böyleydi. yani fiş satırlarının sayısı aslında değişmiyor ama fiş sayısında elbet bir artış olacak...

dolayısıyla nerde sıkıntı yaşayabilirim? muavin defterde mi? ya da yevmiye defterinde mi?

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #3 : 26.08.2008, 09:59 »
Toplu muhasebeleştirmede Muhasebeleştirme peryodu Günlük seçersen,
Örnek ; 1 günlük tüm satış faturaları için bir muhasebe fişi oluşur

NOT ( Konu Dışı Bilgi):
Muhasebeleştirme işleminde oluşan muhaebe fişinde aynı satırları birleştirmesini istiyorsanız Satır birleştirme filresi evet seçildikten sonra, Muhasebe fişi satır açıklaması filtresinde satırlarda farklılık yaratacak seçeneklerin hiçbiri seçilmesi gerekir. Mesela malzeme kodu veya açıklaması satırlarını hiçbiri seçmemelisiniz.
« Son Düzenleme: 26.08.2008, 11:45 Gönderen: mydestek »

Çevrimdışı mymecaz

• Logo Uzmanı
  • Everything Will Be On The Nett...
Ynt: Muhasebe satır açıklaması hk.
« Yanıtla #4 : 26.08.2008, 11:08 »

NOT ( Konu Dışı Bilgi):
Muhasebeleştirme işleminde oluşan muhaebe fişinde aynı satırları birleştirmesini istiyorsanız Satır birleştirme filresi evet seçildikten sonra, Muhasebe fişi satır açıklaması filtresinde satırlarda farklılık yaratacak seçeneklerin hiçbiri seçilmesi gerekir. Mesela malzeme kodu veya açıklaması satırlarını hiçbiri yapmalasınız. 

Güzel paylaşım.

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 26.08.2008, 12:07 »

eskiden böyle yapıyordum ama sonradan bir fatura geldiğinde tekrar muhasebeleştirme yapmak gerekiyordu. ve dolayısıyla aynı gün için 2 ayrı fiş oluşuyordu. bu şekilde daha sağlıklı olacağına inanıyorum. ama muhasebe fiş sayısındaki fırlamayı ne yaparım, onu bilmiyorum...

Çevrimdışı Koray Ü.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 26.08.2008, 12:09 »

Muhasebeleştirme işleminde oluşan muhaebe fişinde aynı satırları birleştirmesini istiyorsanız Satır birleştirme filresi evet seçildikten sonra, Muhasebe fişi satır açıklaması filtresinde satırlarda farklılık yaratacak seçeneklerin hiçbiri seçilmesi gerekir. Mesela malzeme kodu veya açıklaması satırlarını hiçbiri seçmemelisiniz.

haklısınız. ben de BELGE NO, GENEL AÇIKLAMA, SATIR AÇIKLAMASI, FİŞ TÜRÜ seçeneklerini kullanıyorum...
ama hala ilk mesajımda sorduğum kasa açıklaması kısmını halledemedim...

Çevrimdışı redne84

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #7 : 26.08.2008, 13:20 »
ARKADAŞLAR BEN SATIR BİRLEŞTİRME EVET DİYOYORUM YİNEDE AYRI ATIYOR

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #8 : 26.08.2008, 13:25 »
redne84; Bu açıklamayı dikkatlice oku;

NOT ( Konu Dışı Bilgi):
Muhasebeleştirme işleminde oluşan muhaebe fişinde aynı satırları birleştirmesini istiyorsanız Satır birleştirme filresi evet seçildikten sonra, Muhasebe fişi satır açıklaması filtresinde satırlarda farklılık yaratacak seçeneklerin hiçbiri seçilmesi gerekir. Mesela malzeme kodu veya açıklaması satırlarını hiçbiri yapmalasınız.

Çevrimdışı redne84

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #9 : 26.08.2008, 13:42 »
TMM ANLADIM OLAYI TEŞEKÜR EDERİM

Çevrimdışı kadirozgul80

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 03.09.2008, 13:25 »
merhaba
size bu konu ile ilgili başka bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Kasa işlemlerini aylık muhasebeleştirdiğinizde tahsil ve tediye fişlerinde kasa hesabı sadece bir satırda toplandığı için fişteki bir alttaki açıklamayı yazıyor. Kasa dökümü aldığınızda ise gerçekte birden fazla işlem barındırmasına rağmen sadece tek satırda tek açıklama ve tek tutar yazıyor. Esas sorun olan kısım ise bu tutar 8000 ytl'yi aşıyorsa vergi incelemelerinde (incelemelerde ilk olarak kasaya bakılır) bu tutarın bankadan geçmeden kasa işlem yapılmış gibi algılanacağından çok ciddi sıkıntı yaşatacaktır.

Ben bu durumda kasa işlemlerini günlük yapıyorum. Ayrıca tigerda bir diğer sorunda birden fazla kasanız var ise her kasa için günlük olarak fiş açması. Defter sayfa sayım uçmuş durumda. LBS'nin bu durumu gözden geçirmesinde fayda olacağı kaanatindeyim.