OTOMATİK HAREKET ÖZEL KODU

Gönderen Konu: OTOMATİK HAREKET ÖZEL KODU  (Okunma sayısı 1848 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tiamat

• Yeni Kullanıcı
  • *
« : 22.09.2008, 12:36 »
Merhaba,

Fatura girerken ürün parametreleri arasında bulunan hareket özel koduna seçtiğim cariye özel bir şekilde otomatik olarak atama yapılabiliniyor mu? Ben şu anda el ile girmekteyim. 20 ürün varsa her birine tek tek hareket özel kodu girmek zorunda kalıyorum.

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: OTOMATİK HAREKET ÖZEL KODU
« Yanıtla #1 : 22.09.2008, 13:34 »
maalesef cari hesaplara hareket özel kodu ön tanım lı olarak getirilemiyor bunun nedeni haret özel kodu nun dinamik yani değişken olabilirliğinden kaynaklanması

Çevrimdışı tiamat

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #2 : 23.09.2008, 09:49 »
Prki ön tanımlı olarak yapabileceğim ve sonradan rahatça döküm alabileceğim başka ne var. Benim için önemli olan bu X almış şu ürünü Y almış olduğunu tespit edebilmek.

Yani örnek olarak 100 gram malzemenin;
43 ünü X
57 sini Y kullanmış olduğunu ürünün dökümünden alabilmek.

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 23.09.2008, 12:38 »
ön tanımlı olarak bölmek imkansız gibi görünüyor başka mesela özel kod var 5 tane ama sanırım size çok fazla özel kod lazım gibi

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #4 : 23.09.2008, 13:12 »
Merhaba,
Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Ama o yapmak istediğinizi iki ayrı fatura kesip yapamaz mısınız? Çünkü sizin bahsettiğiniz o konuya giriyor. Daha sonra fatura bölümünden cari hesap mal dağılımını seçseniz. Size vermesi lazım.
  Tabi açıklayıcı bir örnekle de tam olarak ne yapmak istediğinizi anlatırsanız belki başka fikir de yürütebiliriz.

İyi çalışmalar.

(KY)

Çevrimdışı tiamat

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 23.09.2008, 14:48 »
Şimdi şöyle.

Diyelim bir nalbur dükkanı bu. İki ortak var. Ortaklardan biri X biri Y.
Bu dükkanda 100 adet siyah boya var diyelim.

X ortağı siyah boyadan 35 tane aldı gitti.
Y ortağı geldi 65 tane aldı gitti.

Ben sonuç olarak şöyle bir rapor istiyorum; siyah boyadan hangi ortak kadar götürmüş.
Bunu fatura yada irsaliye girerken seçtiğim cariye göre otomatik yapan bir durum var mıdır?

Yani ABC müşterisi X ortağına ait, DEF müşterisi ise Y ortağına ait gibi göstermek ve fatura irsaliye kesiminde bu müşteriler seçilince otomatij olarak hangi ortağa ait olduğunu göstrmek.

Çevrimdışı netcom021

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
« Yanıtla #6 : 23.09.2008, 15:04 »
Şimdi aklıma bir soru daha takıldı.

35 taneyi alıp götürdüğünde ayrı bir fiş , müşteriye verdiğinde ayrı bir fiş mi kesiyorsunuz?

Yani ABC müşterisi X ortağına ait, DEF müşterisi ise Y ortağına ait gibi göstermek ve fatura irsaliye kesiminde bu müşteriler seçilince otomatij olarak hangi ortağa ait olduğunu göstrmek.

Bunun için özel kod vermeniz gerekmiyor. Örneğin cari hesap kodunu XA001... XA100
ve YA001... YA100 gibi verseniz ve dediğim yerden raporu alırken cari hesap koduna X*
veya Y* bıraksanız istediğinizi verir.
  Yukarıdakini yapmazsanız ortakları satıcı koduna girseniz her fişte satıcı kodu seçseniz yine alabilirsiniz.
  Veya ortaklar malı alıp bir yere götürüyor sonra şu müşteriye kullandım diyorlarsa onlara verdiğinizi isimlerine açılmış ambarlara girerek onların elinde ne kadar mal olduğunu bile belirleyebilirsiniz.

Yapabileceklerinizin seçenekleri çok gördüğünüz gibi.
Kolay gelsin.

(KY)

Çevrimdışı tiamat

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 23.09.2008, 15:18 »
Yok hayır hepsi aynı fiş fakat carilerin sahibi başka. Ben dediğinizi deneyeyim.

Çevrimdışı ARSLAN_Aslan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • yazilimyeri.com
« Yanıtla #8 : 24.09.2008, 14:08 »
Bir sorgu yazılıp Faturadaki Carinin Özel kodunu faura satırında ki Hareket Özel Kod ile eşitlerseniz işinizi görürmü?

Bu sayede tüm Fatura satırları 1-2 dakka içinde Hareket özel kosları doldurulmuş olacak.

Bu sorguyu rapor almadan bir çalıştırın.Size Fatura kesme işleminde zaman ve hız  kazandırır.

Bu konuda bir SQL sorgu desteği alın.
« Son Düzenleme: 24.09.2008, 14:11 Gönderen: mydestek »