Faturalanmış irsaliyeyi iptal edemiyoruz ?

Gönderen Konu: Faturalanmış irsaliyeyi iptal edemiyoruz ?  (Okunma sayısı 1379 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eyupaysa

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ayrıntılı olarak resimde anlatmaya çalıştım. İrsaliye faturalandırmışlar ve yanlışlıkla fatura iptal edilmiş. Ortada fatura yok ama stok ve cari hareketlerde gözükmekte.

İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Çevrimdışı Monsieur®

• LogoDestek Yönetim
  • Logo Uzmanı
Ynt: Faturalanmış irsaliyeyi iptal edemiyoruz ?
« Yanıtla #1 : 22.10.2008, 18:01 »
Merhaba,

Öncelikli olarak, bu olay yanlışlıkla yapılan bir işlem olamaz. bu sorunun kaynağı, ya elektirik kesintisi yada ağ kopması, yani veri tabanı ile bir türlü bağlantının kopmasıdır. bunun için logo üzerinden bir şey yapma şansınız yoktur. sql üzerinden yapılabilmektedir. buradan yardımcı olduğumuzda sql bilmediğiniz için database inizde sıkıntılar çıkabilir. bu konu için Logo destek bayinizden destek isterseniz düzeltecektir.

Kolay gelsin.

Çevrimdışı kutlucan

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • You Must Live for Execution of Dreams
« Yanıtla #2 : 22.10.2008, 18:35 »
merhaba sorununuzu okudum arkadaşımızın da dediği gibi sql den yapılması gereken bir işlem var eğer istanbuldaysanız biz size yardımcı olabiliriz.

Çevrimdışı eyupaysa

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 23.10.2008, 08:21 »
Merhaba, öncelikle ilginize teşekkür ederim.

SQL bilgim az çok var.(SQL iyi bilen arkadaşlarımda var) Logo bilgim az olduğundan hangi tablonun ne işe yaradığını bilmediğimden database e girip denemeler yapmak istemedim.
Zaten Sunucumuzda SQL 2000 Ent. var...yönetimi ve tablolara daha ve hızlı query siz işlem yapabilirim..Siz, size zahmet olmazsa hangi tabloda ne yapılması gerek onu söyleyebilirseniz çok makbule geçecektir:$

En kötü ihtimalle yedeklerden geri döneceğim..Muhasebedeki arkadaşlarımın 1 günlük emeği boşa gidip matbu evrakları ,faturaları tekrar girmelerini isteyeceğim.

Saygılarımla,

Çevrimdışı LsuErsoy

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
  • Kişisel ileti
Faturalanmış irsaliyeyi iptal edemiyoruz ?
« Yanıtla #4 : 23.10.2008, 08:38 »
Madem ki az-çok SQL biliyorsunuz , şu linki bir incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.logodestek.gen.tr/index.php?topic=1953.0

Kolay gelsin , iyi çalışmalar...

Çevrimdışı eyupaysa

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #5 : 23.10.2008, 10:21 »
LsuErsoy Bey Öncelikle çok teşekkür ederim ilginize,
Gönderdiğiniz linki inceledim, LG_XXX_YY_STFICHE tablosundaki o fiş numarasına ait olan sutundaki BILLED=0 yap deniliyor. Yaptım, irsaliyedeki F kalktı irsaliyeyi çıkardım (tekrar gireyim de hareketlerde vs gözükmesin diye düşündüm) ama Cari hesap hareketlerinde gözüktü.Yedeklerimi geri dönüp aynı işlemlerden sonra bu defa irsaliyeyi çıkarmadan faturala dedim stok hareketleri doğru ama yine cari hesap hareketlerinde yine iki defa gözüküyor.Cari Extra aldığımızdada yine rakam iki defa gözükmekte.Bakım lık bir durum mu yoksa ayrı bir tablo yu da güncellemek mi gerek?

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #6 : 23.10.2008, 11:33 »
yapılacak işlem irsaliyeyi çıkardıktan sonra clfline dan ilgili fişin referans numarasını bulup silmek eğer stokhareketlerin de de görünüyorsa bu sefer de orfline ve stline dan ilgili hareketi silmek gerekiyor

Çevrimdışı eyupaysa

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 23.10.2008, 12:58 »
mehmeterciyes Bey teşekkür ederim. clfline tablosundan ilgili satırı sildim..düzeldi! Herşey normal...

İlgilenen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim..

Saygılarımla,

Çevrimdışı mehmeterciyes

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #8 : 24.10.2008, 11:47 »
Bende forumda sorulan sorulara cevap veren herkese teşekkür ederim Biz bilgiyi herzaman paylaşmaya çalışıyoruz iyi çalışmalar herkese