Veritabanından Veritabanına -Uzmanlar lütfen

Gönderen Konu: Veritabanından Veritabanına -Uzmanlar lütfen  (Okunma sayısı 1668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
Kullandığım vt 2001 yılından itibaren kullanılmakta. LKS den Go ya ordan versiyon değişimleri derken vt tahrif edilmiş durumda. Ancak çalışıyo. Çalışıyo da  Allah'a emanet çalışıyo. 2009'a devrimi henüz yapmadım. Çünkü temiz bir vt ile  başlamak istiyorum. Bunun için şöyle bir şeye ihtiyacım var. Şimdi kullandığım vt adı LKSDB. Ben yeni bir LKSDB2 adıyla vt oluşturmak istiyorum. LKSDB veritabanında bulunan  2008 firmamın,  oluşturduğum LKSDB2 veritabanında 2009 yılı  için yeni açtığım firmaya kopyalamak istiyorum. Yoksa böyle devam edeceğim zaten ama varsa böyle bir yöntem çak rahat edeceğim.

Bunun için bir yol var mı? Böyle bir şey mümkün mü?
« Son Düzenleme: 06.01.2009, 18:12 Gönderen: aristo06 »

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
Ynt: Veritabanından Veritabanına -Uzmanlar lütfen
« Yanıtla #1 : 06.01.2009, 18:14 »
tarifle yapılacak bişi değil aslında
mssql200 enterprise edition kurun
sonra logo'ya dbconfig.ini dosyasına girerek oradaki LKSDB ismini LKSDB2 olarak belirtin sonra KCONFIG.exe ile yeni database ouşturup lks2sys girin ve çıkın sonra enterprise edition ile database'den database' aktarma işlemi var orada hangi tabloları aktarmasını istiyosanız seçip aktarabilirsniz. fakat dosylaarın hepsini tanımanız lazım.

Çevrimdışı ozgurcevik

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 06.01.2009, 19:10 »
Kullandığım vt 2001 yılından itibaren kullanılmakta. LKS den Go ya ordan versiyon değişimleri derken vt tahrif edilmiş durumda. Ancak çalışıyo. Çalışıyo da  Allah'a emanet çalışıyo. 2009'a devrimi henüz yapmadım. Çünkü temiz bir vt ile  başlamak istiyorum. Bunun için şöyle bir şeye ihtiyacım var. Şimdi kullandığım vt adı LKSDB. Ben yeni bir LKSDB2 adıyla vt oluşturmak istiyorum. LKSDB veritabanında bulunan  2008 firmamın,  oluşturduğum LKSDB2 veritabanında 2009 yılı  için yeni açtığım firmaya kopyalamak istiyorum. Yoksa böyle devam edeceğim zaten ama varsa böyle bir yöntem çak rahat edeceğim.

Bunun için bir yol var mı? Böyle bir şey mümkün mü?

Arkadaşım Merhaba, biraz uzun ama bence en sağlıklı yöntemi sana anlatayım.

Öncelikle mevcut hali ile devirlerini yap.  Sonra bu yeni şirketi toplu veri aktarımı dışarı diyerek bütün bilgileri ile birlikte dışarı aktar.
Daha sonra yeni bir veri tabanı yaratıp Logo yu yeni veritabanı ile çalışacak şekilde ayarlayıp bu yeni veritabanında sıfır bir şirket aç.
Bu şirketin sağlıklı çalıştığından emin olduktan sonra toplu veri aktarımı içeri diyerek daha önce dışarı aktardığın bütün bilgileri bu şirketin içine al.

En sağlıklı yöntem bu. Bu sayede mevcut veri tabanı içindeki genel tablolardaki gereksiz bütün bilgilerden de kurtulmuş olursun.

Bunun dışındaki yöntemlerde örneğin mevcut veritabanının bir yedeğini aldıktan sonra kullanmadığın şirketlere ait firmaların tablolarını silmek gibi yöntemlerde sadece o firmalara ait tablolar ve içlerindeki bilgilerden kurtulabilirsin. Ancak genel tablolardaki örneğin currencylist tablosundaki o silinen firmalara ait tablolardaki bilgiler gibi bilgiler kalmaya devam edecek ve ilerde çalıştırmak isteyeceğin querylerde hep önüne gelecektir. 

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 07.01.2009, 08:48 »
Alıntı

Öncelikle mevcut hali ile devirlerini yap.  Sonra bu yeni şirketi toplu veri aktarımı dışarı diyerek bütün bilgileri ile birlikte dışarı aktar.
Daha sonra yeni bir veri tabanı yaratıp Logo yu yeni veritabanı ile çalışacak şekilde ayarlayıp bu yeni veritabanında sıfır bir şirket aç.
Bu şirketin sağlıklı çalıştığından emin olduktan sonra toplu veri aktarımı içeri diyerek daha önce dışarı aktardığın bütün bilgileri bu şirketin içine al.

En sağlıklı yöntem bu. Bu sayede mevcut veri tabanı içindeki genel tablolardaki gereksiz bütün bilgilerden de kurtulmuş olursun.

Bunun dışındaki yöntemlerde örneğin mevcut veritabanının bir yedeğini aldıktan sonra kullanmadığın şirketlere ait firmaların tablolarını silmek gibi yöntemlerde sadece o firmalara ait tablolar ve içlerindeki bilgilerden kurtulabilirsin. Ancak genel tablolardaki örneğin currencylist tablosundaki o silinen firmalara ait tablolardaki bilgiler gibi bilgiler kalmaya devam edecek ve ilerde çalıştırmak isteyeceğin querylerde hep önüne gelecektir. 

Olumsuz. LG_XXX ile başlayanların dışında birçok tablo da gerekli olabilir o yüzden bu yöntem işime yaramayacaktır

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 07.01.2009, 08:49 »
Alıntı

Deniyorum teşekkür ederim. Veri aktarım dışarı dediğim de sade ek alanlar kutucuğu işaretli başlat dediğimde hata aldım.
Query analyser ile dbyi check yapınca örn;
Server: Msg 8913, Level 16, State 4, Line 1
Extent (1:129368) is allocated to 'LG_008_10_EMUHTOT' and at least one other object.
hatalarını aldım.
Bunun gibi bi kaç tane daha var. topluca repair sanırım işe yaramıyor. Bu bozukluklar yüzünden veritabanı düzgün çalışmıyor sanırım.
Bunları düzeltmem için bir query biliyo musunuz?
« Son Düzenleme: 07.01.2009, 09:10 Gönderen: aristo06 »

Çevrimdışı impluses

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #5 : 07.01.2009, 14:00 »
arkadaşım veritabanının yedeğini al,
yeni boş bir database yarat,
yedeği yarattıgın database üzerine restore yap,
yeni oluşturdugun database içerisinden istemediğin firmalara ait tabloları sil

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #6 : 07.01.2009, 15:50 »

yeni oluşturduğum db de firma ne arasın?

Çevrimdışı impluses

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #7 : 08.01.2009, 18:30 »

yeni oluşturduğum db de firma ne arasın?

Yeni yarattığın Db üzerine yedeği dön demek istedim

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #8 : 10.01.2009, 01:32 »
Ben senin istedigin olayı tam anladım ama bu burada anlatmakla olacak şey degil.Madem biraz bilgin var yardımcı olabilirim sana.

Ben 2 hafta önce temiz ama carileriyle devir rakamlarıyla yeni bir database i çalıştırdım. Programa girişte ister eski veritabanından ister yeni veritabanından girersin secenek sende.
Eski bilgi lazım oldumu mecbursun hareketleri görmek için eskiye bakmaya ama temiz ve problemsiz bir database elbette herkesin hakkı ama işi bilenin.

Ben çözdüm olayı ve şu kullanıyorum hemde birkaç yerde yaptım bu uygulamayı kullanan memnun.

Çözemezsen bana ulaş.