Kullandığım vt 2001 yılından itibaren kullanılmakta. LKS den Go ya ordan versiyon değişimleri derken vt tahrif edilmiş durumda. Ancak çalışıyo. Çalışıyo da Allah'a emanet çalışıyo. 2009'a devrimi henüz yapmadım. Çünkü temiz bir vt ile başlamak istiyorum. Bunun için şöyle bir şeye ihtiyacım var. Şimdi kullandığım vt adı LKSDB. Ben yeni bir LKSDB2 adıyla vt oluşturmak istiyorum. LKSDB veritabanında bulunan 2008 firmamın, oluşturduğum LKSDB2 veritabanında 2009 yılı için yeni açtığım firmaya kopyalamak istiyorum. Yoksa böyle devam edeceğim zaten ama varsa böyle bir yöntem çak rahat edeceğim.
Bunun için bir yol var mı? Böyle bir şey mümkün mü?
Arkadaşım Merhaba, biraz uzun ama bence en sağlıklı yöntemi sana anlatayım.
Öncelikle mevcut hali ile devirlerini yap. Sonra bu yeni şirketi toplu veri aktarımı dışarı diyerek bütün bilgileri ile birlikte dışarı aktar.
Daha sonra yeni bir veri tabanı yaratıp Logo yu yeni veritabanı ile çalışacak şekilde ayarlayıp bu yeni veritabanında sıfır bir şirket aç.
Bu şirketin sağlıklı çalıştığından emin olduktan sonra toplu veri aktarımı içeri diyerek daha önce dışarı aktardığın bütün bilgileri bu şirketin içine al.
En sağlıklı yöntem bu. Bu sayede mevcut veri tabanı içindeki genel tablolardaki gereksiz bütün bilgilerden de kurtulmuş olursun.
Bunun dışındaki yöntemlerde örneğin mevcut veritabanının bir yedeğini aldıktan sonra kullanmadığın şirketlere ait firmaların tablolarını silmek gibi yöntemlerde sadece o firmalara ait tablolar ve içlerindeki bilgilerden kurtulabilirsin. Ancak genel tablolardaki örneğin currencylist tablosundaki o silinen firmalara ait tablolardaki bilgiler gibi bilgiler kalmaya devam edecek ve ilerde çalıştırmak isteyeceğin querylerde hep önüne gelecektir.