Mutfak Giderleri

Gönderen Konu: Mutfak Giderleri  (Okunma sayısı 1251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
Mutfak Giderleri
« : 07.01.2009, 02:12 »

Merhabalar,

Sorum şu: Mutfak giderlerimiz için bir alınan hizmetler kartı açtım. Yaptığım masrafları da alınan hizmet faturası olarak girsem ancak cari hesap tanımlamadan kaydetsem herhangi bir problem olur mu?

Yaptığım masrafları o hizmet kartından zaten görebiliyorum sanırsam. Bu durumda ayrıca bir mutfak gider cari hesap kartı açmanın ne anlamı oluyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı aristo06

• Logo Kullanıcısı
  • **
Ynt: Mutfak Giderleri
« Yanıtla #1 : 07.01.2009, 08:41 »
gerek yok açık hesap çalıştığın firmalar için cari hesap oluşturman mantıklı olur. Peşin ödemelerinde her bir gider için cari hesap açmana gerek yok veya sadece mutfak giderleri için de bir cari hesap açmana gerek yok. Cari hesap oluşturup (mutfak giderleri adında) kasadan kapalı fatura kesersen kafan karışmayacaktır. Ama şimdiye kadar yaptığım harcamaları görmek istiyorum dersen alım faturaları bölümünde alınan hizmet faturası diye girebilirsin. Veya bunlara gerek kalmadan hiçbir cariye kayıt etmeden fatura kaydedeceğin zaman sağ tık  muhasebe kodları'ndan ilgili mutfak hesabını seçip kayıt yapabilirsin.

Çevrimdışı ipezek

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 10.01.2009, 21:14 »
Fatura kullanmana gerek yok, kasadan KASA İŞLEMLERİGider Fişini seç, ünvan kısmına >EKLE>KASA İŞLEMLERİ>GİDER PUSULASI seç, adı soyadı kısmına ister cari seç ister doğrudan yaz, mesela SEBZE ALIMI diye tutarı yaz kaydet kasadan giderleri kontrol edebilirsin dilersen 770 kodlu Mutfak Giderleri diyede cari kart açabilirsiniz kolay gelsin

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 10.01.2009, 21:35 »
Muhtelif Satıcılar kodunda mutlaka bir cari acın.
Peşin çalıştıklarınızı ve cari gerektirmeyen işelerinizi bu hesabın üzerinden işletin.

alınan hizmet faturasında da bu cariyi seçip masraf bölümünden masraf türünü seçip kaydedebilirsiniz.