Arayüz Uyarlama / Stok Ambar Kolonu

Gönderen Konu: Arayüz Uyarlama / Stok Ambar Kolonu  (Okunma sayısı 1433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
Arayüz Uyarlama / Stok Ambar Kolonu
« : 09.01.2009, 23:32 »

Merhabalar,

Sizlerden bir konuda yardım rica ediyorum. GOShopManager kullanıyoruz.

2 ambarımız var merkez ve fabrika diye. Yapmaya çalıştığım, malzeme kartlarımda 2 kolon halinde (merkez/fabrika) stoklarımı ayrı ayrı görmek. Bunu nasıl yapacağımı bir türlü çözemedim ne yazık ki.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
Ynt: Arayüz Uyarlama / Stok Ambar Kolonu
« Yanıtla #1 : 10.01.2009, 01:05 »
gerçek stok fiili stokları görebiliyorsun zaten buradan gerçek stogun merkez firmayı fiili stogunda subenin stogunu görecek şekilde veri girişi yapmalarını saglarsan olay pratik olarak çözülür.

Dene oldugunu görürsün.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #2 : 10.01.2009, 01:14 »

Merhabalar,

Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ancak tam anlayamadım anlayamadım ne kastettiğinizi. Nerede ayarlanacak bu veri girişi?

Biraz açarsanız sevinirim.

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #3 : 10.01.2009, 01:21 »
Programın gerçek stok ve fiili stok nasıl çalışıyor onu tam bir okuyup kavrarsanırz olayı ve ne demek istedigimi anlarsınız.

Gerçek stok faturadan ve irsaliyeden veri girişi sırasında olan rakamları fiili stok ise sipariş aşamasındaki duruöu gösteriyor.yani sube siprarişten yapar hareketlerini merkez de fatura ve irsaliyeden.
Ayrıca stok parametrelerinde ve ambar parametrelerinde nasıl bir degişiklik yapmanız gereltigini biraz araştırmanız lazım yada konuyu tam anlatın yardımcı olmaya çalışayım.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #4 : 10.01.2009, 01:28 »

Şimdi biz boya üreten bir firmayız. Fabrika ve merkez diye iki yerimiz var. Satışların hemen tamamı merkezden yapılıyor. Fabrikada üretilen ürünler bir süre ordaki stokta bekliyor. Zamanla merkeze sevk ediliyor ambar fişi ile.

Bütün faturalar merkezden kesilyor.

Şimdi stok kartlarına baktığımızda fabrika ve merkez stoğundaki rakamları toplu veriyor. Sadece merkez ambar yetkisini verdiğim kullanıcıda da durum aynı.

Böyle olunca stok kartlarına bakıldığında toplam stok miktarı görünüyor. Ya ambar toplamlarını açıp bakmamız gerekiyor her seferinde. Ya da sadece mesela merkez ambarlı stok durum raporu almamız gerekiyor görmek için. Ama benim ihtiyacım olan aynı ürünün 2 depomda da olan miktarlarını ayrı sütunlarda görmek.

Bunu fiili gerçek stok kavramıyla nasıl çözebiliriz açıkçası bilmiyorum.

Her türlü yardımınıza makbuldür. Kaynak önerirseniz onu da inceleyebilirim.

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #5 : 10.01.2009, 01:38 »
Öncelikle bu iş ne kadar acil diye sorucagım sizde çok acil diyeceksiniz.
Yalnız acilligi elbet olacaktır ama benim bu uygulamayı öncelikle kendimin veya sizin uygulama ya koyup müşteride dgilde kendi elinizin altındaki bir programda uygulayarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Ayrıca olayı biraz kavrayınca aklıma şuda geldi Direk stok kartlarında degilde görmek istedigniz depo rakamlarını bir fişin içinden ambar seçili iken bakarsanız sadece baktıgınız ambarın stoklarını görme durumunda var fişin ambar bilgisini degiştirip tekrar baktıgınız da stokların o an seçili ambara göre geldigini göreceksiniz.

Buda size çözüm olabilir mi ?

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #6 : 10.01.2009, 01:42 »

Öncelikle gecenin bu saatinde bu konuyla ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkür ederim size.

Durum çok acil değil. Ama bir hafta içerisinde çözebilmem gerekli bir şekilde. Çünkü aksi takdirde burda çok sorunlar yaşanıyor 209'da başladık bu sistemle çalışmaya ve bir hafta inanın çok zor geçti.

Mesela fatura keserken seçili ambarı gösterdiğini farketmiştim zaten, ama ne yazık ki bu da bir çözüm olmadı.

O yüzden bahsettiğim gibi direkt malzeme listesinde bu işi çözmem burda işlerin sağlıklı yürümesi açısından çok önemli.

Tabi umarım bir çözüm yolu vardır bu sorunun. Yoksa zaten yapacak bir şey yok..

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #7 : 10.01.2009, 01:56 »
sorunu tam olarak algıladım sanıyorum bana o zaman 2-3 gün müsade edersen ben bir uygulamasını yapıp sana bu konuda bilgi veriyim.
Ama bu esnada bir çözüm bulursan veya yardımcı olan olursa onada bakalım.

sonuçlar için haberleşelim o zaman mail adresim taner@koncag.com veya  msn&mail  taner_yilmaz@msn.com dan iletişime gecebilrsin.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #8 : 10.01.2009, 02:02 »

Hocam çok sağolasın yardımın için.

Bir gelişme olursa mutlaka haberdar ederim.

Benim de mail adresi register [t] kocali com