Satış Faturasında "Kullanılacak Para Birimi"nin mantığı nedir?

Gönderen Konu: Satış Faturasında "Kullanılacak Para Birimi"nin mantığı nedir?  (Okunma sayısı 961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **

Merhabalar,

Sizlerden bir konuda yardım istiyorum.

Mesela Toptan Satış Faturası keserken aşağıdaki Kullanılacak Para Birimi bölümündeki Genel kısmında "İşlem Dövizi" ve "EURO" diye iki seçenek var.

Bunların mantığı nedir? Pratikteki faydası nedir yapacağım seçimin?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı okanyorulmaz

• Yeni Kullanıcı
  • *
Euro değer avrupa birliği mevzuatına uygun olsun diye biliyorum işlem dovizinide dovizle çalışan firmalar kullanıyor hem dovizli işlem takibi yapıyorsun hemde fatura kesebiliyorsun

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
Dövizle cari çalıştırmıyorsanız işiniz olmaz buralarla ama YTL fatura kesip döviz tahsil ediyorsanız o zaman lazım üstü lazım bişey.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **

Biraz daha açarsanız sevinirim.

Pratik anlamda ne işime yarayacaktır. EURO yaparsam bir zararı var mı?

Çevrimdışı ipezek

• Logo Kullanıcısı
  • **
Buradaki seçenek tamamen fatura raporlarının alınmasında hangi para biriminin kullanılacağına yöneliktir, mesela TL. olarak kesilen bir faturanın raporları o günkü kur üzerinden seçilen dövize dönüştürülerek rapor vermektedir, birde dövizli muhasebe takip edenlerin işine yaramaktadır bu alan. Muhasebe modülünden döviz üzerinden işlem görmektedir. İyi çalışmalar dilerim. ( Tabii ki bu alanın sağlıklı kullanılabilmesi günlük kurların girilmiş olmasına bağlıdır, çünkü o gün girilen kur esas alınmaktadır.)
« Son Düzenleme: 20.01.2009, 11:10 Gönderen: ipezek »