CURRNUM ile veri çekmek, user yetkisi

Gönderen Konu: CURRNUM ile veri çekmek, user yetkisi  (Okunma sayısı 1794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
CURRNUM ile veri çekmek, user yetkisi
« : 30.01.2009, 05:36 »

Merhabalar,

Fatura tasarımına CURRNUM ile fatura tarihindeki € kurunu yazdırıyorum. Tanımlı alan doğru. bende çalışıyor.

Ancak sonra farkettim ki, go'yu kullanan kullanıcılardan server üzerinde windows user yetkisinde olanlarda çalışmıyor CURRNUM. onlarda -1,0000 değeri geliyor.

şöyleki:  bir server var. bir de win xp'ler var logo kullanan. xp'lerdeki tüm kullanıcılar windows user haklarına sahip. o kişiler için server üzerinde açtığım kullanıcı hesapları da user yetkisine sahipler. işte bu kişilerde sorun yaşıyorum.

server tarafında user'lara LOGO GO'nun klasörüne tam güvenlik erişimi verilmiş durumda. acaba başka bir klasöre daha mı yetki vermem gerekiyor?

konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Çevrimdışı aymaf

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Nerdeyim? Ne Yapıyorum?
Ynt: CURRNUM ile veri çekmek, user yetkisi
« Yanıtla #1 : 03.02.2009, 16:19 »
POwer Users sorununu çözebilir belki ama bu seferde Sistemle ilgili sorunların çıkmaya başlayacak. Daha sağlıklı bir çözüm yolu mutlaka vardır.

Çevrimdışı Selcuk

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #2 : 03.02.2009, 17:20 »
Logo kullanıcılarına Power User yetkisi verip , kullanıcılarıda server da bir grup altında toplayıp grup policy yetkisi ile yetki kısıtlamasına gidebilirsin.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #3 : 03.02.2009, 23:49 »
Mesajlarınız için teşekkürler.

Madem durum windows kullanıcı yetkilerinden kaynaklanıyor, hangi klasör veya kaynaklara erişim gerekiyor ki böyle bir prolem çıkıyor windows user kullanıcısında?

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 04.02.2009, 02:58 »
bana göre odbc veri kaynaklarından serverdaki sql e tanımlama yaparsan sorun hallolur.
sql baglanma yetkisi tam verilmiş olur böylece servera gereksiz baglanma yetkisi vermemiş olursun.
Ayrıca logonun başka klasörüne yetki vermene gerek yok.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #5 : 04.02.2009, 03:10 »
Merhabalar,

Bu geç saatte konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Yalnız sizden bir ricam var, kısa da olsa bahsettiğiniz şeyi nerden nasıl yapabileceğimi yazabilir misiniz?

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #6 : 04.02.2009, 03:17 »
denetim masasında yönetimsel araçlar da veri kaynakları sekmesinde kullanıcı dsn seceneginde sagda ekle var oradan en altta sql var onu seç ve gerekn ayarları yap. en son sql server a baglantı dogru ise sınama testi başarı ile dogrulanacaktır. Böylece sql e ulaşma yetkisi full yetkide olacaktır.Tabi verdigin tanımlara göre oluyor bu yani sql baglanmak için tanımladıgın lksuser userpass kullanıcısı gibi.
Sonrasında sql e baglantı yetkisi kullanıcı bazında gene örnegin logo kullanıcısın yetkileri yönetimden belirledigin tanımlamalara göre devam edecektir tani odbc den yaptıgın baglantı yetkisi logo kullanıcıları yetkilerini baglamaz sadece sql tabanında yetkiye sahiptir. logonun içeriginde hiç bir yetki kısıtlaması veya artması söz konusu degildir.
Bilmem anlatabildim mi.

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #7 : 04.02.2009, 03:20 »

Açıklamalar için çok teşekkür ederim.

Okuyunca direkt bir şey anlamayamıyorum ne yazık ki.. Ancak yazdıklarınız üzerinden uygulamaya geçtiğim noktada anlam kazanacağından eminim. Biraz da benim kurcalamam gerekecektir zaten.

Tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #8 : 04.02.2009, 09:11 »
Selamlar
currnum bir navigator fonksiyonu ve logonun oluşturduğu dll i aracılığı ile bu fonksiyonlar çağıralabiliyor.
dll ler sonuçta eklentileridir ve eklentileri kullanma program tarafından kullanılabilir olduklarında gerçekleşebilir. buda tabi sistemin izin vermesi ölçüsünde gerçekleşir. TTF16.ocx in register edilmesi sorunu çözebilir.
register etmek için run da program klasörünüzdeki ttf16.ocx i çalıştırın
regsvr32.exe programklasörünüz\TTF16.ocx
Kolay Gelsin

Çevrimdışı membus

• Logo Kullanıcısı
  • **
« Yanıtla #9 : 04.02.2009, 13:02 »
Merhaba Erdoğan Bey,

Malesef fayda etmedi. Dediğiniz gibi kullanıcının bilgisayarında TTF16.ocx dosyasını kaydettirdim, hem admin kullanısı ile hem de user kullanıcısı ile. Bilgsayarı da yeniden başlattım. Ama değişen bir şey olmadı.

Çevrimdışı aymaf

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Nerdeyim? Ne Yapıyorum?
« Yanıtla #10 : 07.02.2009, 12:43 »
Arkadaşlar bu sorun SQL ile alakalı değil !!! sql de gereken ayarların yapılmış olmasına rağmen program çalışamıyor tamamen kullanıcı yetkilendirmesiyle alakalı. SQL ile ilgili sylediğiniz ayarla çok mantıklı ama sorun kullanıcının SQL bağlantısında sorn yaşaması değil hesap sınırlamasından dolayı Exe'yi düzgün çalıştıramamasından

Çevrimdışı Cetin

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Siyah
« Yanıtla #11 : 07.02.2009, 18:07 »
Benzer bişey yaşamıştım, GO kullanıcı yetikilerine, navigator fonksyonlarını eklemeyi deneyin...