Uzak Masaüstü Bağlantısı Stabil Bir şekilde Çalışıyormu.

Gönderen Konu: Uzak Masaüstü Bağlantısı Stabil Bir şekilde Çalışıyormu.  (Okunma sayısı 2132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı apple

• Logo Kullanıcısı
  • **
Merak ettiğim bir konu var,
Uzak masaüstü bağlantısı ile Logo nun stabil şekilde çalışması ne kadar doğru?

Yani bu mevcut ADSL hızları ile A şehrindeki Server a B şehrinden erişerek,
günlük rutin çalışmaların gerçekleştirilmesi ne derece doğru.
Yada bu gerçekten yapılabiliyormu.  Yerel ağda çalışıur gibi olacağını sanmıyorum.

Az biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.
Bizim farklı bir şehirde şube işyerimiz var. Ve orada Logo olmadığı için oranın işlemlerinide ben yapıyorum. Daha doğrusu yapğmaya çalışıyorum. bunun için ne zamanın var. Nede işlemleri tamamlayabilmem için elimde düzgün veri var.

Uzak masaüstü ile stabil bir çalışma sağlanabiliyorsa, Şubeye bir personel alalım.
bağlansın bizim servera orada görsün işleri.

Fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı yes107

• Logo Kullanıcısı Pro
hiçbir sakıncası yoktur fakat iyi bir antivürüs programı kurmalısınız nod32 tavsiyemdir

Çevrimdışı apple

• Logo Kullanıcısı
  • **
Uzak masaüstü bağlantısı için Statik İP iartmıdır.
Dinamik ip ile uzak masaüstü bağlantısı gerçekleitirmek mümkünmüdür.
Teşekkür Ediyorum.

Çevrimdışı memorphin

• LOGO Bayi
  • Logo Uzmanı
tabi mümkündür tek sıkıntı ip adresinin bağlantı kopması, elektrik kesintisi, vs gibi şeylerden dolayı değişmesidir.

Çevrimdışı apple

• Logo Kullanıcısı
  • **
Dinamik ip ile uzakmasaüstü bağlantısının nasıl kurulacağını çözdüm.
Bayılıyorum bu GOOGLE amcaya. Bilmediği hiç bişey yok   :D

Biraz araştırma yaptım.
logmein isminde bir yazılım mevcut. bu yazılım (ücretli) ve (ücretsiz) kullanıcı olarak ikiye ayrılıyor.
Uzak masaüstü bağlantısı (ücretsiz) ilede yapılabiliyor ve birkaç özelliği kısıtlanmış.
Denemek için yola koyuldum.  www.logmein.com adresine giriyoruz.
ilk önce bu adreste kendimizi tanımlıyoruz.
bize e mail adresi ve parola soracak.
gerekli kayıtları yaptıktan sonra email in gerçekliği için postamıza gönderilen linkten onay vereceğiz.
Böylece logmein sistemine dahil olacağız.
Sistem zaten ne yapmamız gerektiğini basit ve yalın bir halde sırasıyla bize anlatıyor.
Adımlar aşama aşama geçiliyor.
Sonrasında Sisteme dahil etmek istediğimiz (uzaktan erişim sağlamak istediğimiz) bilgisayarda logmein programının kurulması gerektiği söylüyor.
Yönergelerdeki gibi programı çekip instal ettikten sonra LOGMEİN programının kurulduğu bilgisayara dünyanın herhangi biryerinden internet explorer ve internet bağlantısı olan her bilgisayardan bağlanmak çok basit.
Yapılması gereken şey www.logmein.com adresine girererk  email adresimiz ve parolamız ile sisteme login olmak.
login olduğumuzda bu e mail adresi ile sisteme tanıtılmış olan tüm pcler gözüküyor.
online veya ofline. Sadece online pc ye bağlanılabiliyor. (doğal olarak)
bağlanmak istediğimiz pc nin üstüne tıkladığımızda. 3-5 saniye sonra pc karşınızda.
Çok basitmiş.  gayet hızlı çalışıyor. ufak bir deneme yaptım LKS çok güzel bir şekilde çalıştı.
sistemede oluşturduğunuz hesap altında çok sayıda pc tanıtabiliyorsunuz.
Tanıtmak istediğiniz pc lere logmein programını kurarak sisteme dahil ediyorsunuz.

En iyi yanıda uzaktan erişim için kullandığınız bilgisayarda logmein programının kurulu olmasına gerek yok.
Sadece İnternet explorer olması yeterli. Sadece logmein ile erişim sağlayabilmeniz için ufak bir java apleti yüklemesini onaylamak gerekiyor. Hepsi bu.

Tam ekran kullanılabiliyor.
Ben çok beğendim.
ihtiyaç oldukça kullanacağım.

Program dünya üzerinde çok popüler olan bir uygulamaymış.
çokda güvenli olduğu söyleniyor.
Özel bir VPN hattı oluşturarak bağlanıyormuş.
Şimdiye kadar hiç duymamıştım.
Evet bu söze birkez daha katılıyorum.
"ÇÖZÜM İHTİYAÇLARDAN DOĞAR"

En azından denemenizi tavsiye ediyorum.

« Son Düzenleme: 28.02.2009, 16:24 Gönderen: apple »

Çevrimdışı Selcuk

• LOGO Bayi
  • Logo Kullanıcısı Pro
Logmein ile de erişip kontrol ve kullanma tabiki mümkün, uzak erişim yazılımlarından sadece birisi bunun gibi TeamViewer, VNC, PcAnywhere, ShowmyPC, Radmin v.s gibi bir çok uzak erişim yazılımı mevcuttur. Ama server ve client mantığına en uygun yapı Logo için Windows 2003 yada 2008 server üzerine Terminal Server Lisansı ile farklı noktalardan uzak erişim çok daha sağlık, güvenilir ve fonksiyonel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı Sincera

• Yeni Kullanıcı
  • *
  • Malihulya,lekesiz...
Ayrıca bağladığınız bilgisayarda siz çalışırken başka birinin çalışması imkansız bu programlarda

O nedenle Server işletim sistemi şart

Çevrimdışı Taner YILMAZ

• Logo Kullanıcısı Pro
logo uzak masaüstünde adsl de problem yoksa 1 mbit te bile çok güzel performansla çalışıyor.
benim konya-eskişehir-ankara-izmir-tekirdag çorluda şubeleri olan bir müşterime 4 yıl kadar önce kurdum ve benzerleri yani bu konuda tecrübe sahibi olduk.. Sorun olurmu server işletim sistemi şartmı gibi sorulara ise cevap vereyim

adsl de ve güvenlikle ilgili tecrüben varsa sorun yok halledilir.
server işletim sistemi nt 4.0 server 2000-2003 gibi işletim sistemi şartıda yok.xp de bile çalıştırılır. uzak masaüstü hemde aynı anda 30 kişiyi aynı pc ye baglanıp hemde hiç biri birini rahatsız etmez böylece çok para ödemezsin server işl.sistemlerine.

burada en önemli nokta internetten gelebilecek saldırılara karşı tedbir almaktır bunda hiç bir antivirüs programı dur demez derse yetkili kullanıcılarda da problem çıkar şüphesiz.burda en öenmli olay budur.
logmee in konusunuda kesinlikle tavsiye etmem çünü severin oldugu yer 1 adsl saglayıcı 2 baglanacak yer 3 zaten 3 nokta güvenlikte baya açıklar oluşturuyor birde 4.bir güvenlik açıgı sokmaya gerek yok.
başka sorun olursa yardımcı olurum.

Çevrimdışı extanbul

• Logo Kullanıcısı
  • **
uzak masaüstü bağlantısı tek kullanıcı lisans ı ile olabilir mi? yani benim tek kullanıcılı logo lisansım var şube de ki arkadaş kullanıyor ve bende uzak masaüstü ile bağlanabilir miyim? yoksa kullanıcı arttırımı yapmak gerekir mi?

Çevrimdışı abr

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Bulursambana bir harf ÖĞRETENİN 40 yılkölesiolurum
Tam olarak hatırlamıyorum ama 4 5 versiyon öncesine kadar kullanabiliyordun. Fakat logo kullanıcı kontrolünü SQL üzerinden yapmaya başladı. Dolayısı ile ister uzak ister yakın nerden bağlanırsan bağlan kullanıcı sayın kaçsa o kadar kullanabiliyorsun. Bu açık diğer bir kac ticari program da hala var ama Logo bu açığını kapattı.

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
Öncelikli olarak uzak bağlantıyı ne için yaptığımız çok önemli...
1. Eğer uzaktan bağlanıp dönemsel olarak destek vermek vb. işlemler için bir uzak bağlantı yapmayı düşünüyorsanız bemimde tavsiyem logmein olur. Destekçi arkadaşlarım için biçilmiş kaftan. Zaten karşı bilgisayarın kullanıcı hesabını alan bir yapı ile başka bir iş yapmak mümkün değil.Peki güvenlimi?. Kobi veya  daha küçük işletmelerde hangi güvenlik ilklerine uyuluyorki?. Wireless modeminde kablosuz bağlantı şifresi olmayanları , imes vb. bilgisayarı açık port pazarına çeviren programları görmeyenimiz yoktur.

2. İki farklı noktadan 1 noktada bulunan logo programını kullanmak için yapılacak uzak bağlantıda terminal server şart. Yani bir uçta windows server işletim sistemi olacak. Böyle bir yapıda güvenlik konusuda gündeme geliyor tabi. İşletim sistemine para harcamış , server almış bir firma genelde güvenliğede önem veren bir firmadır. Server işletim sisteminde active directory yapılandırması güvenlik ilkelerinin maksimum seviyede kullanılmasının ilk şartıdır. Lakin domain ortamında çalışan bir area'da Logo çoğunlukla Access Voilatin diyecektir. Bunun önüne geçmenin en etkili yöntemi kendinize hatrı sayılır bir server işletim sistemi uzmanı bulmanızdan geçiyor. Ben bulamadım bulursanız haberim olsun. Bu arada Access violation hatası aslında logo programınızında bilmediği hata manasına geliyor. :) Bir erişim ihlalinden kaynakalanan durum demek. Bu Ram'e erişemediğinizde de olabilir bir sistem dosyasına erişemediğinizde de. Ancak erişemeyen siz değilsiniz Logo..!.

Ben en iyisi  access violation  maceralarımı anlatan bir yazı kaleme alayım. Konu nereye geldi :D