Dinamik ip ile uzakmasaüstü bağlantısının nasıl kurulacağını çözdüm.
Bayılıyorum bu GOOGLE amcaya. Bilmediği hiç bişey yok
Biraz araştırma yaptım.
logmein isminde bir yazılım mevcut. bu yazılım (ücretli) ve (ücretsiz) kullanıcı olarak ikiye ayrılıyor.
Uzak masaüstü bağlantısı (ücretsiz) ilede yapılabiliyor ve birkaç özelliği kısıtlanmış.
Denemek için yola koyuldum. www.logmein.com adresine giriyoruz.
ilk önce bu adreste kendimizi tanımlıyoruz.
bize e mail adresi ve parola soracak.
gerekli kayıtları yaptıktan sonra email in gerçekliği için postamıza gönderilen linkten onay vereceğiz.
Böylece logmein sistemine dahil olacağız.
Sistem zaten ne yapmamız gerektiğini basit ve yalın bir halde sırasıyla bize anlatıyor.
Adımlar aşama aşama geçiliyor.
Sonrasında Sisteme dahil etmek istediğimiz (uzaktan erişim sağlamak istediğimiz) bilgisayarda logmein programının kurulması gerektiği söylüyor.
Yönergelerdeki gibi programı çekip instal ettikten sonra LOGMEİN programının kurulduğu bilgisayara dünyanın herhangi biryerinden internet explorer ve internet bağlantısı olan her bilgisayardan bağlanmak çok basit.
Yapılması gereken şey www.logmein.com adresine girererk email adresimiz ve parolamız ile sisteme login olmak.
login olduğumuzda bu e mail adresi ile sisteme tanıtılmış olan tüm pcler gözüküyor.
online veya ofline. Sadece online pc ye bağlanılabiliyor. (doğal olarak)
bağlanmak istediğimiz pc nin üstüne tıkladığımızda. 3-5 saniye sonra pc karşınızda.
Çok basitmiş. gayet hızlı çalışıyor. ufak bir deneme yaptım LKS çok güzel bir şekilde çalıştı.
sistemede oluşturduğunuz hesap altında çok sayıda pc tanıtabiliyorsunuz.
Tanıtmak istediğiniz pc lere logmein programını kurarak sisteme dahil ediyorsunuz.
En iyi yanıda uzaktan erişim için kullandığınız bilgisayarda logmein programının kurulu olmasına gerek yok.
Sadece İnternet explorer olması yeterli. Sadece logmein ile erişim sağlayabilmeniz için ufak bir java apleti yüklemesini onaylamak gerekiyor. Hepsi bu.
Tam ekran kullanılabiliyor.
Ben çok beğendim.
ihtiyaç oldukça kullanacağım.
Program dünya üzerinde çok popüler olan bir uygulamaymış.
çokda güvenli olduğu söyleniyor.
Özel bir VPN hattı oluşturarak bağlanıyormuş.
Şimdiye kadar hiç duymamıştım.
Evet bu söze birkez daha katılıyorum.
"ÇÖZÜM İHTİYAÇLARDAN DOĞAR"
En azından denemenizi tavsiye ediyorum.