Go Veri Tabanı Güncellemede Hata

Gönderen Konu: Go Veri Tabanı Güncellemede Hata  (Okunma sayısı 2538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
Go Veri Tabanı Güncellemede Hata
« : 28.02.2009, 16:11 »
Merhabalar,
SQL 2000'den 2005'e Attach'ladığımız mdf dosyalarımızı GoSys'de güncellerken aşağıda belirtilen hataları alıyoruz.

80040E14 Native Error : 42S03 (5074)
80040E14 Native Error : 42S03 (4922)

Eğer hataları yoksayıp devam edersek Go'da hesap planı kendini list ederken aşağıda belittiğim hatayı veriyor.

80040E14 Native Error : 42000 (308)

Yardımlarınızı bekliyorum, saygılar...

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
Ynt: Go Veri Tabanı Güncellemede Hata
« Yanıtla #1 : 02.03.2009, 11:49 »
Arkadaşlar yardım! yardım! yardım! RİCA ediyorum. 1 haftadır sistemi bir bilgisayardan diğerine aktaramadım. İyice gerilmiş durumdayım. Bu yüzden lütfen bir bilen arkadaş yardım etsin. Ben muhabeci değilim. Muhasebeci iş arkadaşıma yardım ediyorum.

Sayın site yöneticilerine, eleştirimi erdemli bir şekilde yorumlayacaklarını ön gördüğüm için birkaç nacizane veryansında bulunmak istiyorum. 1 haftada sitenizde 2 konu açtım. Ve gelen cevap sayısı bir elin parmaklarını geçmedi ve şu ana kadar kat ettiğim yol kendi çabalarımla oldu. Aklıma yardım alamamamla ilgili bir çok fikir geliyor ama en masumane şekilde düşünmek ve sabrımı yitirmemek için çabalıyorum.

"YETKİ SORUMLULUK İSTER" felsefesini sanal ortamda da kabullenmiş bir kişi olarak ; sitede açılmış diğer konulara da göz attığım üzere yardım etmekle mükellef (mükellef diyorum çünkü sitenin özü "destek") arkadaşların yeterli özveriyi gösterecek zamanları olmadığını gördüğümde çok üzüldüm.

Konumla ilgili verebileceğiniz her çeşit tavsiyeye açığım. (Programların kurulup, kaldırılması vb.)

Saygılarımla,

Çevrimdışı Özcan

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #2 : 02.03.2009, 12:41 »
Merhaba
Sql 2005 yeni bir data yaratıp yedeğinizde restorede geri yüklemeyi denedinizmi.

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #3 : 02.03.2009, 14:01 »
Elimde laptopumuzdan alınmış ".bck" uzantılı yedekler var ve uzantıdan dolayı SQL 2000'de oluşturulmuş sanıyorum. Notunuz üzerine SQL 2005 kurulu Masa üstü PC'de daha önce denediğim restoreyi tekrar denedim ve yine aynı hatayı aldım. Hata aşağıdaki gibidir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Restore failed for Server 'SUNUCU\SQLEXPRESS'. (Microsoft.SqlServer.Express.Smo)

Additional information:
System.Data.SqlClient.SqlError: The backup set holds a backup of a database other
then existing 'LKSDB' database. (Microsoft.SqlServer.Express.Smo)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çevrimdışı Özcan

• Logo Kullanıcısı Pro
« Yanıtla #4 : 02.03.2009, 16:22 »
Yedekden geri yükleme yapıldığı zaman resimdeki gibi uygulayın
« Son Düzenleme: 02.03.2009, 16:28 Gönderen: Özcan »

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #5 : 02.03.2009, 17:02 »
Selamlar
2000 datasını attach la 2005 e aktarmaya çalışıyorsunuz. Dolayısı ile hata alıyorsunuz.
Önce 2000 de bir backup alın sonra 2005 e restore etmeyi deneyin....
Restore ederken backup dosyasının içerisinde datanın bulunduğu adres bilgisi olduğundan restore nin hangi klasöre yapılacağını belirleyin.. bck lar la falan niye uğraşıyorsunuzki elinizde zaten data var var olan datanın backup ını alın ve restore edin...
birde datanızla ilgili boyutu ne transaction log ne kadar vs.. bilgileri de belirtin..
özcan arkadaşımızın örneğini inceleyin..
Kolay Gelsin

Çevrimdışı Erdoğan

• Logo Sistem Administrator
  • Logo Uzmanı
  • Bilgi Paylaşıldıkca Değer Kazanır.
« Yanıtla #6 : 02.03.2009, 17:04 »
Selamlar
Hatanızdada lksdb datasının zaten var olduğu belirtiliyor.
Siz var olan datanın üzerinemi yazmaya çaılışıyorsunuz...
Kolay Gelsin

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #7 : 03.03.2009, 09:31 »
Konuyu biraz açarak devam edeyim ;

SQL Server 2000 kurulu bir bilgisayardan 2005 kurulu başka bir bilgisayara db aktarımı. Ek bilgi olarak mevcut sistemimizde anladığım kadarıyla go d: dizinine kurulmuş. Datalar ise c: dizininde yönetilmiş. Biz db aktarımında iki yol izledik ve aşağıdaki gibidir ;

Öncelikle ben mevcut sistemde data klasöründen aldığım ".mdf" dosyaları ile attach yapmaya çalıştım. Attach'lama esnasında SQL sanki bazı data satırlarını ekleyemiyormuş gibi onlarca hata verdi. Ve işlem bittikten sonra Go'yu açtık. Fakat hesap planımıza yaptığımız her key ve mouse heraketinde satır hataları aldık. Konunun en başında bu hataları yazdım.

İkinci yöntem ise Özcan beyin önerisi doğrultusunda oldu. Kendisinin dediği restore configurasyonlarını seçtikten sonra datamızı hatasız restore etmeyi başardık. Fakat bu kez go yada gosys başlangıcında aşağıda belirtilen hataları aldık.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Microsoft OLE DB Provider for SQL Server : Cannot open database "go" requested by the login. The login failed. (80004005) Native Error : 42000 (4060)
+
Cannot establish connection with database server.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lgconfig ayarlarıma göz attım fakat daha öncelerde yarattığım boş database ismi ile server isminde bir değişiklik olmadığı için herşey doğru gözüküyor.
Ayarlarımız ;

User Name        : UMUT
Password          : ******
Server Name     : SUNUCU/SQLEXPRESS (Makinamızın ismi : SUNUCU)
Database Name : go

Son durumumuz bu şekil. Önerilerinizi hazır ve nazırım.
Saygılar...

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #8 : 03.03.2009, 17:01 »
 :(

Çevrimdışı Elnino

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #9 : 04.03.2009, 11:09 »
SALAM ALEYKUM

SQL 2005-DE  Security-logins  bolumue  LGCONFIGDE yazdiginiz  UMIT  isimli  ve sifreli   user -i ekledinizmi?

Çevrimdışı ultrademox

• Yeni Kullanıcı
  • *
« Yanıtla #10 : 04.03.2009, 13:17 »
Loginde vardı fakat DB yi sile kaldıra yetkilendirmeler kalkmış ve yetkilendirdim. Şu an sadece DB güncelleme problemim var. DByi attach yada restore yöntemleri ile aldım ama sonuç aynı. Güncelleme hep problem.

Güncellemede aldığım hatalar.
80040E14 Native Error : 42S03 (5074)
80040E14 Native Error : 42S03 (4922)

Eğer hataları yoksayıp devam edersek Go'da hesap planı kendini list ederken aşağıda belittiğim hatayı veriyor.
80040E14 Native Error : 42000 (308)