tevkifatlı satış faturaları nasıl muhasebeleştirilir

Gönderen Konu: tevkifatlı satış faturaları nasıl muhasebeleştirilir  (Okunma sayısı 1377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı peyami

• Yeni Kullanıcı
  • *
arkadaşlar. tevkifatlı satış faturalarını bir türlü muhasebeleştiremedim. alış faturalarında muhasebe kodları otomatik çıkıyor. ama satış faturasında muhasebeleştirme yapamıyorum.

Çevrimdışı hasen

• Logo Kullanıcısı
  • **
Bendede otomatik muhasebe kodları hepsine gelmiyor. Sadece mal ve normal kdv kodları geliyor. Faturada sağ tıklayıp muhasebe kodları diyorum, boş olan borç-alacak diye oluşturulmuş tev.kdv satırlarına 392 muhasebe kodunu verip kaydediyorum. ve muhasebeleştir diyince sorun çıkmıyo.
« Son Düzenleme: 13.03.2009, 08:27 Gönderen: hasen »

Çevrimdışı peyami

• Yeni Kullanıcı
  • *
Bendede otomatik muhasebe kodları hepsine gelmiyor. Sadece mal ve normal kdv kodları geliyor. Faturada sağ tıklayıp muhasebe kodları diyorum, boş olan borç-alacak diye oluşturulmuştev.kdv satırlarına 392 muhasebe kodunu verip kaydediyorum. ve muhasebeleştir diyince sorun çıkmıyo.
392 muhasebe koduna hem alacak hem borç bakiyesi eklendiği için mizanınınzda da bir fark olmuyor diyorsunuz. muhasbe açısından uygun mudur bilemiyorum. Ben bir çözüm yolu buldum. Şeytanın aklına gelirmi bilmem. Ben uydurdum .Bende tevkifatlı fatura dizaynı var. et ürünlerinde kullandığımız için 1/2 tevkifat . başka yok. kdv oranı %8 fatura dizaynında kdv oranı kısmını %8 metin oalrak girdim. kdv oranını da %4 yaptım.fatura keserken tevkifat tutarını gösteriyor. kdv oranını :%8 gösteriyor. muhasebe alt hesabında da tevkifatlı satış kısmına atıyor. 3 günümü aldı çözüm