Alış Fiyatlarını EXCEL den Aktarmak

Gönderen Konu: Alış Fiyatlarını EXCEL den Aktarmak  (Okunma sayısı 1717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Exterider

• Ziyaretçi
Alış Fiyatlarını EXCEL den Aktarmak
« : 19.03.2009, 16:06 »
Merhaba Ustatlar

benim Stoğum 3000 yakın malzeme kartımız var Üretici firmamız her malzemenin ayrı ayrı 4 ayda bir yani fiyat oluşturmakta
Bu fiyatları girmek gerçek başlı başına bir sorun teşkil etmekte. Excelden Fiyat aktarımının olduğu biliryorum bir kaç kere denedik olmadı sorun büyük ihtimalle bilgi eksikliğimizden kaynaklanmakta Malzeme kodlarımız üretici firmamız ile aydnı değil yalnız Alış Fiyat kartlarımızın kodları aynı Ustatlarımıma danışmak istediğim konu Alış Fiyat Kartlarımızın Kodları Üretici firmamızınkiyle aynı ama malzeme Kodlarımız farklı bu durumada nasıl yapabilriz yardımlarını bekliyorum

Şimdiden yardımcı olan ustatlarıma teşekkürlerimi iletirim.

Çevrimdışı Navigator- Hbv Software

• Logo Uzmanı
Ynt: Alış Fiyatlarını EXCEL den Aktarmak
« Yanıtla #1 : 19.03.2009, 16:42 »
Excel 'den  Fiyat kart bilgilerini aktarabilmek için öncelikle excel tablonuzda veriler şu şekilde sütun sütun sıralanacaktır ;

Kart Türü , Kodu ,Açıklaması ,Malzeme Kodu, Cari Hesap Kodu, Cari Hesap Özel Kodu , Döviz Kodu ,Fiyat ,Birim Kodu ,Başlangıç Tarihi , Bitiş Tarihi ,Grup Kodu,
Öncelik  ,Sıralama

Dikkat edilecek hususlar ;
Öncelikle excel tablonuzda bu alanları oluştururken başlık yazmayacaksınız. Şöyleki ;

A1 hücresine kart türü yazıp A2 hücresine ilk kartınızın türünü yazmayacaksınız.
Doğru olan A1 hücresine ilk kart türünüzü yazarak devam etmektir.
Kart türü alanı 0 olursa Alış , 1 olursa satış fiyatı olarak değerlendirilir.

Burada Kodu denilen fiyat kartının kodudur. Malzeme koduyla ilgisi yok. Bir malzemenşn üzerinde sağ tuş alış veya satış fiyatları dediğinizde oradaki satış fiyatı kartının kodudur. Açıklama kısmıda yine aynı şekilde malzeme kartının değil fiyat kartının açıklamasıdır.

Malzeme kodu sütununda bu fiyat hangi malzemeye yazılacaksa o malzemenin kodunun olması gerekmektedir.

Logo exceldeki veriyi içeri alırken benim başta yazdığım sırayı dikkate alır. Örneğin Cari hesap kodu kullanmıyorsanız dahi bir sütun boş bırakıp ondan sonra gelen bilgiyi bir sonraki sütuna yazacaksınız.

Bazı alanları boş bırakamazsını. Bu alanlar ;
Kart türü
Kodu
Malzeme kodu
Döviz kodu
Fiyat
Birim Kodu
bu arada döviz kodu  USD için 1 TL için 160 gibi olacak

kolay gelsin...

Çevrimdışı PASHA

• Logo Kullanıcısı
  • **
  • Ölüler sanirki diriler hergün helva yiyiii
« Yanıtla #2 : 19.03.2009, 17:57 »
bir yerde hata yaparsan  X 3.000 =  3.000 hata olur

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #3 : 19.03.2009, 18:02 »
Tavsiyem ;

1 veya 2 adet örnek bir excel tablosu hazırlayarak bu tabloyu içeriye aktarmak ve kontrol etmektir.

Aktarımdan hemen önce bir yedek alırsanız ki kesinlikle tavsiye ederim
X ve Risk = 0 olur
..
 ;)

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 20.03.2009, 09:41 »
A1 0 - B1 A00005 - C1 Boş - D1 Boş - E1 S003 - F1 Boş - G1 160 - H1 125,00 - I1 ADET - J1 01.01.2009 - J2 31.12.2009 olarak yaptım direk Alış Fiyatları Kartları listesi olarak bana geldiği için Bendeki Fiyat Kartlarının kodları ile üretici Şirketin kodlarımız aynı yalnız malzeme kartlarına ait kadlarım ile üretici şirkete ait kodlarımız farklı

yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler
« Son Düzenleme: 20.03.2009, 09:47 Gönderen: Serkan »

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #5 : 20.03.2009, 10:07 »
Bu durumda kullandığınız logo programından malzeme kartları ile ilgili bir raporu excel'e atın. Atığınız raporda malzeme kodu ve üretici koduda olmalı.
Size gelen fiyat bilgileri excel tablosuyla bu aldığınız rapordaki bilgileri eşleştirmeniz gerekiyor. Excel'de DÜŞEYARA diye bir fonksiyon var. Excel'in kendi içinde bulunan yardım menüsünden bu fonksiyonun nasıl çalıştığını anlarsanız probleminizi çözersiniz

Kolay gelsin

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 20.03.2009, 10:24 »
Yerdımlarınız için Teşekkürler İnşAllah bu işi çözerim.

• Logo Uzmanı
« Yanıtla #7 : 20.03.2009, 10:38 »
Çözemezseniz  Logodan aldığınız raporla fiyatların olduğu excel  tablosunu bana gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım  ;)

Exterider

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 20.03.2009, 10:45 »
Teşekkürler